به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتخابات مجلس دوازدهم جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد. به دلیل برگزاری انتخابات جلسات علنی مجلس در طول سه هفته پیش از آن برای حضور نمایندگان در حوزههای انتخابیه و ایام تبلیغات انتخابات تشکیل نشد. قرار بود اولین جلسه بعد از انتخابات روز دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شود.
بنابر گزارش ایسنا، این یعنی همه نمایندگان -به جز آنها که به دلایل موجه برای این روز مرخصی گرفته بودند- موظف بودند در جلسه روز دوشنبه شرکت کنند. با این حال به گفته محمد رشیدی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، «به دلیل به حدنصاب نرسیدن تعداد نمایندگان برای تشکیل جلسه علنی، نشست علنی دوشنبه ۱۴ اسفند مجلس برگزار نشد».
در آغاز جلسه امروز سهشنبه ۱۵ اسفند صحن مجلس شورای اسلامی، پس از قرائت دستور کار جلسه و آیاتی از قرآن کریم، محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی نمایندگان غایب جلسه روز گذشته مجلس را قرائت کرد. با قرائت نام نمایندگان غایب مشخص شد که ۶۲ نفر در روز دوشنبه غیبت غیرموجه داشتهاند.
طبق قانون، جلسات مجلس با حضور ۱۹۱ نفر از ۲۹۰ نماینده رسمیت پیدا میکند. با حساب ۴ نمایندهای که در طول این ۴ سال به هر دلیلی از مجلس جدا شدند، یعنی تعدادی بیشتر از ۳۴ نفر هم غیبت موجه و احتمالا با مرخصی و اطلاع قبلی داشتهاند.
بسیاری از این ۶۲ غایب غیرموجه نمایندگانی هستند که در انتخابات ۱۴۰۲ رای نیاوردهاند اما آیا حضور نداشتن در مجلس دوازدهم به آنها این اجازه را میدهد که جلسات مجلس یازدهم را مختل کنند؟ از طرفی برخی از آنها هم در انتخابات به پیروزی رسیدهاند اما باز هم آیا حضور در جشن پیروزی به آنها اجازه میدهد در جلسه علنی مجلس غیبت غیرموجه داشته باشند؟ مگر مجلس شورای اسلامی محل قهر و آشتی یا به قول معروف «خانه خاله» است که نمایندگان هر زمان دلشان خواست به آن بیایند و هر وقت نخواستند در جلسات آن حاضر نشوند؟
طبق قانون، مجلس جدید در هر دوره از ۷ خرداد آغاز میشود و نمایندگان موظفند تا آخرین ساعات ششم خرداد به وظایف نمایندگی خود عمل کنند و باید از این ۶۲ نفر پرسید به چه حقی ترک فعل کردهاند. در این زمینه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان موظف است با چنین نمایندگانی به شدت برخورد کند که تا پایان دوران مجلس یازدهم دیگر شاهد چنین رفتار زشتی که توهین به ملت به حساب میآید، نباشیم.
از سوی دیگر این غایبان موظفند در اولین نطق علنی خود در مجلس از پیشگاه ملت عذرخواهی و دلیل غیبت خود را بیان کنند.
در سال ۱۴۰۰ اعلام شده بود که هزینه هر یک دقیقه جلسه مجلس ۱۰۰ میلیون تومان است که قطعا امروز این رقم بیشتر هم شده است. با این حساب نمایندگان غایب خود را وکلای ملت مینامند با چه حقی خانه ملت را خالی گذاشتند و هزینهای را از بیتالمال به ملت تحمیل کردند؟ یکی از پیشنهادات برای برخورد با چنین نمایندگانی میتواند کسر کردن این هزینه از حقوق ماهیانه آنها باشد تا شاید ضرر مالی به آنها یاد بدهد که نباید به هر دلیل غیرموجهی خانه ملت را از وکلای ملت خالی بگذارند.
به هر حال دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ روز روسیاهی ۶۲ نمایندهای است که با غیبت غیرموجه خود یک روز کار مجلس را به عقب انداختند و هزینه آن را به ملت و کشور تحمیل کردند. نمایندگانی -البته اگر بتوان روی آنها نام نماینده مردم را گذاشت- که باید با آنها به شدت برخورد شود.
۲۷۲۷