هر سال با نزدیک شدن به ایام نوروز یکی از مباحث اصلی در سینمای کشور انتخاب آثار مناسب برای اکران نوروزی است. به اعتقاد بسیاری از سرمایهگذاران سینما و سینماگران اکران نوروزی بهترین زمان اکران فیلم است و به همین دلیل صاحبان آثار تلاش بسیاری برای اکران آثارشان در این زمان دارند.
یکی از نکات حائز اهمیت در بیشتر شدن استقبال مخاطبان از آثار اکران شده در ایام نوروز ترکیب و چیدمان مناسب آثار است. در نوروز پیش رو فیلمهای تمساح خونی، بیبدن، آسمان غرب ، پرویزخان، آپاراتچی، نوروز و ایلیا در جستجوی قهرمان اکران خواهند شد. با دو تن از سینماداران، فیلمهای انتخاب شده برای اکران نوروز ۱۴۰۳ را مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه مشروح این دو گفتگو را میخوانید:
باید فیلمهای کمدی بیشتری برای نوروز انتخاب میشدند
محمد قنبری مدیر پردیس سینمایی مگامال اظهار کرد: در اولین نگاه به ترکیب فیلمهای اکران ۱۴۰۳ کاملاً مشخص است که اولویت اکران نوروز با فیلمهای جشنواره فجر بوده است. به نظر من ترکیب خوبی برای نوروز در نظر گرفته شده ولی اگر یک فیلم کمدی دیگر در کنار این فیلمها بود ترکیب ایدهآلتری را شاهد بودیم.
قنبری خاطرنشان کرد: با توجه به استقبالی که از فیلمهای کمدی صورت گرفته، وجود یک فیلم کمدی در ترکیب آثار نوروز کافی نیست اما آنچه که در این ترکیب شاهد هستیم، تنوع ژانر است که به نظرم اتفاق خبی است اما شاید نتوانیم در بُعد گیشه برای فیلمهای «آسمان غرب»، «نوروز»، «ایلیا در جستجوی قهرمان» و «آپاراتچی» تصور فروش بالایی داشته باشیم و دو فیلم «بی بدن» و «تمساح خونی» احتمالاً با استقبال بهتری نسبت به دیگر آثار روبرو خواهند شد. اگر یک فیلم اجتماعی یا کمدی خوب دیگری هم در این ترکیب بود قطعاً وضعیت بهتر میشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا،وی افزود: باید این نکته را هم در نظر داشته باشیم که امسال عید نوروز با ماه رمضان همزمان است و گویا قرار است برای اکران عید فطر فیلمهایی که فروششان اندک است و نتوانستهاند کف فروش را تأمین کنند، کنار گذاشته شوند و فیلمهای دیگری جایگزین شوند که در این صورت با انتخابهایی مناسب میتوان به ادامهدار بودن رونق گیشه امیدوار بود.
قنبری درباره بازگشت شرایط اکران فیلمهای سینمایی به سالهای پیش از کرونا و در نظر گرفتن زمانی محدود برای آثار گفت: به نظر من با توجه به اینکه در سالهای اخیر پردیسهای سینمایی با چند سالن در سراسر کشور به خصوص تهران تأسیس شدهاند، میتوان برای فیلمهای پر فروش سقف زمانی را نادیده گرفت. و مطمئناً حذف فیلم پرفروش به بهانه محدود بودن زمان اکران اقدامی عاقلانه نیست. فیلمی که فروش دارد اگر فروشش نسبت به دیگر آثار قابل قبول است باید بتواند که حتی دو سال اکرانش را ادامه دهد و بهتر است تصمیمگیری درباره این موضوع را به مدیران سینماها بسپارند و دستوری کردن میزان اکران فیلمها اقدامی غلط است.
وی افزود: اما برای سینماهایی که سالنهای محدود دارند میتوان این موضوع را در نظر داشت و محدودیت زمانی در نظر گرفت تا فیلمهای جدید هم بتوانند از حق نمایش در آن سینماها بهرهمند شوند. وقتی ادامه اکران برخی فیلمها به نفع سالن، تماشاچیان و صاحبان اثر است نباید جلوی ادامه اکران را گرفت.
مدیر پردیس سینمایی مگامال در ادامه درباره قیمت بلیت سینماها گفت: قیمت بلیت در همین دی ماه افزایش پیدا کرد و قیمتهای شناوری تعیین شد که سقف آن ۸۰ هزار تومان بود. با توجه به هزینههای تولید فیلمهای سینمایی و تورم و هزینههایی که سینماها با آن درگیر هستند، در حالیکه برخی کالاها ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد گران شدهاند و مردم مجبور هستند با گران شدن این کالاها کنار بیایند به نظر من ۸۰ هزار تومان هم مبلغ بالایی برای بلیت سینماها نیست ولی برای تعیین قیمت باید توانایی خرید مخاطب را هم در نظر داشت. البته در کنار قیمتهای شناور روزهای نیمبها به دو روز افزایش پیدا کرد که به نظر من تصمیم بسیار خوبی بود.
قنبری تأکید کرد: فیلمهایی که در طول سال با فروش بالایی روبرو هستند معمولاً آثاری بیارتباط به جشنواره هستند و اگر نگاهی به امسال هم داشته باشیم، آثار پرفروش عمدتاً فیلمهایی هستند که اصلاً در جشنواره فجر حضور نداشتند. امید سینماداران به فیلمهایی است که در بخش تجاری و بخش خصوصی سینما ساخته میشوند و سال آینده هم چند فیلم کمدی خوب در بخش خصوصی ساخته شده که با برنامهریزی خوب شورای صنفی سال آینده سینماها وضعیت اکران خوبی خواهند داشت اما در بین آثار جشنواره امسال تنها سه فیلم «بی بدن»، «صبحانه با زرافهها» و «تمساح خونی» امکان فروش بالایی دارند.
وی در پایان گفت: نوروز از فصلهای خوب اکران است اما پس از سال ۹۹ که جامعه درگیر کرونا شده و اتفاقاتی که در این مدت جامعه رخ داده هنوز ما به شرایط عادی نرسیدهایم و اگر شرایط عادی شود و کارگردانهای بزرگ و بازیگران بزرگ مشغول فعالیت شوند و سازمان سینمایی و وزارت ارشاد به آنها مجوز فعالیت بدهد قطعاً اتفاقات خوبی رخ خواهد داد و در غیر اینصورت فقط با فیلمهای سفارشی نمیتوان به رونق اکران امید چندانی داشت.
ترکیب فیلمهای اکران نوروز اتفاق خاصی رقم نخواهد زد
سپهر پهلوانی مدیر سینما ارگ اظهار کرد: جدا از اینکه ما دوباره مثل سال گذشته ماه مبارک رمضان را همزمان با نوروز داریم و سینماها باید در زمان محدودتری اکران داشته باشند اگر ترکیب سالهای قبل را نگاه کرده باشیم همیشه دو یا سه فیلم کمدی در بین آثار وجود داشت و همیشه این فیلمها بودند که فروش بهتری داشتند و فکر نمیکنم امسال با یک فیلم کمدی اتفاق عجیب و غریبی رخ دهد.
پهلوانی خاطرنشان کرد: قطعاً فیلم «تمساح خونی» که در جشنواره مورد استقبال قرار گرفت به همراه فیلم «بی بدن» میتواند فروش خوبی داشته باشد اما این دو فیلم کافی نیستند و به نظر من حداقل یک فیلم کمدی دیگر باید به جمع این آثار اضافه میشد.
وی افزود: اکران نوروز فصل مهمی هست چراکه مردم به دلیل اوقات فراغت بیشتر، از فیلمهای سینمایی استقبال بهتری دارند ولی با توجه به این فیلمهایی که برای اکران در نظر گرفته شده به نظرم امسال افت شدیدی در فروش خواهیم داشت. سال گذشته فیلم خاصی مثل «فسیل» توانست گیشه سینماها را نجات دهد و در این ترکیب، فکر نمیکنم اتفاق خاصی رخ دهد و امیدوارم برای عید فطر حداقل یک فیلم کمدی خوب دیگر هم به جمع آثار اضافه شود.
مدیر سینما ارگ در ادامه تصریح کرد: متأسفانه در یک سال گذشته ما فیلم اجتماعی جالب توجهی نداشتیم که بتواند به فروش بالایی دست پیدا کند و مسئولان سینمایی باید این نکته را در نظر داشته باشند که این اتفاق باعث میشود بخشی از مخاطبان طرفدار سینمای اجتماعی دیگر به سینما نروند.
پهلوانی درباره قیمت بلیت سینماها گفت: شناور بودن قیمت بلیت تصمیم خوبی بود اما میزان قیمتهای متنوع بسیار زیاد است و الان هم مخاطب و هم فروشندههای بلیت سردرگم هستند و تغییر قیمتها در ساعات مختلف بسیار زیاد است و اگر یک قیمت و دو قیمت تعیین میشد تصمیم بهتری بود. با این حال همچنان سینما ارزانترین تفریحی است که وجود دارد و قیمت شناور باعث شد تعداد روزهای نیمبها به دو روز افزایش پیدا کند که این اتفاق شور و شلوغی روزهای سهشنبه را از بین برد و آن شلوغی که به لحاظ روانی بسیار تأثیرگذار و دلگرم کننده بود از بین رفت.
وی در پایان درباره بازگشت شرایط اکران فیلمهای سینمایی به سالهای پیش از کرونا و در نظر گرفتن زمانی محدود برای آثار گفت: به نظرم اگر به همان شرایطی که حداقل دو هفته و حداکثر ده هفته برای فیلمها زمان اکران تعیین میشد، در حق بقیه فیلمها جفا نمیشود اما برای برخی فیلمها که استثنا هستند باید شرایط ویژهای قائل شویم. یک فیلم وقتی میفروشد و همه از مزایای آن بهرهمند میشوند، حذف کردنش از چرخه اکران دور از عقلانیت است. همین الان فیلم «فسیل» فروش بالایی دارد و به نظر من همچنان میتواند اکرانش ادامه داشته باشد. برای فیلمهایی اینچنین که تعدادشان در طول سال بسیار اندک است میتوان شرایط ویژهای در نظر گرفت اما برای برقراری عدالت در اکران بهتر است شرایط حداقل و حداکثر زمان را برای دیگر فیلمها اجرایی کرد.
۲۲۰۵۷
نظر شما