به گزارش خبرآنلاین، اندیشکده خاورمیانه ام ای آی در تحلیلی نوشت: اهداف حملات در سوریه شامل ساختمان گارد مرزی در بوکمال، منطقه بازار در حومه المیادین، انبارهای مهمات در مرکز دیرالزور. انبار تسلیحات در عیاش واقع در شمال غرب دیرالزور و یک پایگاه در التبنی بوده است. اهداف حملات در عراق نیز تأسیسات حشدشعبی در الانبار، القائم و عکاشات بوده است. در سوریه، «۲۹ تن از نیروهای شبهنظامی وابسته به ایران شامل ۹ سوری، ۶ عراقی، ۶ لبنانی و ۸ نفر از فاطمیون» به شهادت رسیدند که ۱۰ تن در المیادین و ۱۰ تن در عیاش و دیرالزور بودهاند. در عراق نیز ۱۶ طی این عملیات، ترور شدند.
هدفگذاری عملیاتی آمریکا «تضعیف قابلیتهای نظامی و مراکز کنترل و فرماندهی شبهنظامیان بوده تا توانایی انجام حملات مشابه در آینده را کاهش دهد». دیرالزور از مهمترین مبادی عملیات مقاومت علیه پایگاههای آمریکا در میادین العمر و کونیکو در سوریه بود. مراکز هدف در الانبار نیز برای «هماهنگی عملیاتی شاخههای عراق و سوریه و انتقال تسلیحات از عراق به سوریه» کاربرد داشتهاند.
نکته دیگر اینکه آمریکا عامدانه با تأخیر واکنش نشان داد تا از شدت تلفات و احتمال ترور فرماندهان اصلی این گروهها بکاهد و واکنش شدیدی از آنان دریافت نکند. زیرا این حملات به دنبال ایجاد بیشترین تعداد تلفات ممکن یا هدف قرار دادن رهبران شبه نظامیان ایرانی در سوریه و عراق نبود. همچنانکه نیروهای ایرانی را نیز به همین دلیل هدف قرار نداد «تا از گسترش جنگ جاری و درگیری مستقیم با ایران جلوگیری کند». البته مقاومت عراق پس از این حملات، پایگاههای آمریکا در عراق شامل عینالاسد و الحریر و همچنین میدان نفتی العمر در سوریه را هدف قرار داد که هدف سوم به مرگ ۶ نیروی کُرد متحد آمریکا انجامید.
با توجه به موارد فوق، می توان گفت که پاسخ ایالات متحده به حمله برج ۲۲ در راستای استراتژی تشدید حساب شده حاکم بر درگیری بین ایالات متحده و ایران، کمتر از حد پیش بینی شده شدید و مهار شده بود. از یک سو، این دو کشور را قادر می سازد تا از رویارویی مستقیمی که در حال حاضر به نفع هیچ یک از طرفین نیست، اجتناب کنند. و از سوی دیگر، حملات ایالات متحده، با توجه به ماهیت محدود خود، موجب تلافی شبه نظامیان در سوریه و عراق علیه نیروها و منافع ایالات متحده در هر دو کشور نشد.
با توجه به موارد فوق، می توان گفت که واکنش آمریکا به حمله برج ۲۲ در راستای استراتژی تشدید حساب شده حاکم بر درگیری بین آمریکا و ایران، کم تر از آنچه پیش بینی می شد مهار شده بود. از یک سو، این امر دو کشور را قادر می سازد تا از رویارویی مستقیمی که در حال حاضر به نفع هیچ یک از طرفین نیست، اجتناب کنند و از سوی دیگر، حملات آمریکا، با توجه به ماهیت محدود آن ها، منجر به انتقام گیری شبه نظامیان در سوریه و عراق علیه نیروها و منافع آمریکا در هر دو کشور نشد.
پس از این واقعه، ایران احتمالا در استراتژی خود در قبال نیروهای نیابتی خود در منطقه تجدید نظر خواهد کرد تا از تشدید تنشی که تهران در حال حاضر می خواهد از آن اجتناب کند، جلوگیری کند، به خصوص که در هر موقعیتی تاکید کرده که به دنبال رویارویی مستقیم نیست.
311311
نظر شما