سهراب سپهری رکوردار حراج نوزدهم / ثبت رکوردهای جدید در حراج تهران

نوزدهمین دوره حراج تهران، که به آثار هنر کلاسیک و مدرن ایران اختصاص داشت، در روز ۶ بهمن ۱۴۰۲ در هتل پارسیان آزادی برگزار شد و توانست با فروش ۸۲ اثر ارائه شده به مبلغ ۲۴۱ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان، رقم کل مزایده آثار و با افزوده شدن ۱۰ درصد سهم حراج‌گزار با رقم نهایی ۲۶۵ میلیارد و ۸۹۲ میلیون تومان، رکورد چشمگیری را در مارکت هنر ایران به ثبت برساند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از روابط عمومی حراج تهران؛ نوزدهمین دوره حراج تهران عصر روز جمعه ۶ بهمن‌ماه، با حضور جمع کثیری از مجموعه‌داران، هنرمندان و اصحاب رسانه برگزار شد؛ در حالی که عده زیادی از دنبالکنندگان این حراج، این رویداد را از طریق بستر آنلاین در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز مشاهده کردند.

اجرای مراسم نوزدهمین حراج تهران را رضا کیانیان برعهده داشت و ۸۹ آثار شامل ۸۲ اثر نقاشی و ۷ مجسمه به هنر دوستان ارائه شد که در نهایت ۸۲ اثر به فروش رسیدند. فروش بیش از ۹۰ درصد آثار این رویداد مبین استقبال مجموعه‌داران هنری از آفرینش‌های هنرمندان ایرانی و متضمن موفقیت بیشتر مارکت هنر ایران است.


از ویژگی‌های نوزدهمین حراج تهران این بود که علاوه بر آثاری از هنرمندان تثبیت‌شده مارکت هنر ایران؛ سهراب سپهری، حسین زندهرودی، منیر فرمانفرماییان، آیدین آغداشلو، محمد احصائی، پرویز تناولی، منصور قندریز، منوچهر یکتایی و... تعداد قابل توجهی از آثار هنرمندان کلاسیک ایران بخصوص چهره‌های تأثیرگذاری همچون، محمود فرشچیان، حسن زرین‌قلم، حسین قوللرآقاسی و... را نیز به علاقمندان هنر ایران عرضه کرد که مورد اقبال مجموعه‌داران هنری قرار گرفت.

سهراب سپهری رکوردار حراج نوزدهم / ثبت رکوردهای جدید در حراج تهران


فروش ۲۶۵ میلیارد و ۸۹۲ میلیون تومانی حراج تهران در نوزدهمین دوره نشان داد که این رویداد اقتصادی هنر به هدف خود در رونق مارکت هنر کشور و ایجاد توازن میان قیمت آثار هنری ایران در مارکت جهانی و بازار داخلی دست یافته است. حراج تهران توانسته تنها در یک دهه، ضمن ارتقاء جایگاه مجموعه‌داری در کشور، شرایط رونق اقتصاد هنر ایران و افزایش چشمگیر ارزش آفرینش‌های هنری را مهیا کند تا استقبال فروشندگان و خریداران آثار هنری از مارکت داخلی، بیش از مارکت جهانی هنر باشد.
یکی دیگر از ویژگی‌های نوزدهمین حراج تهران که در این دوره کاملاً مشهود بود، فروش هفتاد درصد آثار به قیمت میلیاردی بود که نشان از تثبیت جایگاه سرمایه‌گذاری در عرصه هنر دارد.

ثبت رکوردهای جدید
اما در نوزدهمین حراج تهران ۸۹ اثر از ۶۹ هنرمند، عرضه شد که ۸۲ اثر یعنی ۹۱ درصد آثار به فروش رسیدند. ضمن آنکه رکورد این دوره حراج به تابلو بدون عنوان از مجموعه تنه‌درختان سهراب سپهری به قیمت ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان (۲۲ میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان با احتساب درصد حراج‌گزار) اختصاص پیدا کرد. پس از آن تابلو نقاشی خط «چه کسی می‌نگرد؟» حسین زنده‌رودی به قیمت ۱۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان (۱۵ میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان با احتساب درصد حراج‌گزار) در جایگاه دوم قرار گرفت. اثر دیگری از مجموعه تنه‌درختان سهراب سپهری نیز با قیمت ۱۴ میلیارد (۱۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان با احتساب درصد حراج‌گزار) در جایگاه سوم‌ ایستاد. در این دوره از حراج تهران ۶۳ اثر با ارزش بیش از یک میلیارد تومان برآورد قیمت به مجموعه‌داران ایرانی پیشنهاد شد، که در نهایت ۵۷ اثر، بیش از هفتاد درصد از آثار فروخته شده در حراج نوزدهم با قیمت میلیاردی چکش خوردند. ضمن آنکه در این دوره، فروش آثار هنرمندان موسوم به هنر کلاسیک همچون، محمود فرشچیان، حسن زرین قلم، حسین قوللرآقاسی و... با رشد قابل توجهی همراه بود و قیمت فروش رفته آثار آن‌ها در حراج نوزدهم، رکورد این هنرمندان در مارکت هنر محسوب می‌شود.

سهراب سپهری رکوردار حراج نوزدهم / ثبت رکوردهای جدید در حراج تهران


رکوردداران پانزدهمین حراج تهران
بدون احتساب درصد حراج‌گزار، رکورد این دوره حراج به تابلو بدون عنوان سهراب سپهری به قیمت ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تعلق دارد و پس از آن تابلو نقاشی خط «چه کسی می‌نگرد؟ » حسین زنده‌رودی به قیمت ۱۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در جایگاه دوم ذی‌قیمت‌ترین آثار نوزدهمین حراج تهران قرار گرفت. اثر دیگری از مجموعه تنه‌درختان سهراب سپهری نیز با قیمت ۱۴ میلیارد، در جایگاه سوم ‌ایستاد. تابلو «مرگ و زندگی» از آیدین آغداشلو با قیمت ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون در جایگاه چهارم و تابلو نقاشی‌خط «محبت» محمد احصایی با قیمت ۹ میلیارد تومان در جایگاه پنجم ‌قرار گرفت. اثری بدون عنوان از منیر شاهرودی فرمانفرماییان به قیمت ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و اثری از فرامرز پیلارام ۸ میلیارد نیز در جایگاه‌های بعدی حراج نوزدهم ایستادند.
همچنیین نگاره‌ای از محمود فرشچیان ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، مجسمه «نی‌لبک‌زن نشسته» بهمن محصص به مبلغ ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، تابلویی از مسعود عربشاهی ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، اثری از منوچهر یکتایی ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، مجسمه‌ای از مجموعه هیچ پرویز تناولی ۵ میلیارد، اثر دیگری از منیر شاهرودی فرمانفرماییان به قیمت ۵ میلیارد و نقاشی دیگری از مسعود عربشاهی ۵ میلیارد؛ ۱۴ اثری بودند که در حراج نوزدهم بالای ۵ میلیارد تومان به فروش رسیدند.

سهراب سپهری رکوردار حراج نوزدهم / ثبت رکوردهای جدید در حراج تهران



۴۳ اثر زیر ۵ میلیارد تومان

در نوزدهمین حراج تهران ۴۳ اثر نیز زیر ۵ میلیارد تومان چکش خوردند که با رقابت قابل توجهی از سوی خریداران روبرو بودند.
بر همین اساس تابلو «برای دسته» حسین زنده‌رودی ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، اثری از حسین کاظمی ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، تابلویی از پرویز کلانتری ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، نقاشی دو لته‌ای از بهمن محصص ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، نقاشی‌خط «خالق طبیعت» محمد احصایی ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، تابلویی از فریده لاشایی ۴ میلیارد، نقاشی از صادق تبریزی ۴ میلیارد، تابلویی از ژازه تباتبایی ۴ میلیارد، اثری از سیراک ملکونیان ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، تابلویی از پروانه اعتمادی ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، نقاشی دیگری از سهراب سپهری ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، تابلویی از مجموعه انارها و درخت‌ها فریده لاشایی ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، نقاشی خطی از محمود زنده‌رودی ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، نقاشی‌خط دیگری از صادق تبریزی ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، نقاشی از جعفر روحبخش ۳ میلیارد، اثر دیگری از حسین کاظمی ۳ میلیارد تومان چکش خوردند.

نقاشی از منصوره حسینی ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، تابلوی نقاشی‌خطی از نصرالله افجه‌ای ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، اثری از منصور قندریز ۲ میلیارد، تابلو «مرغ بسم‌الله» رضا مافی ۲ میلیارد، مجسمه‌ای از بهمن دادخواه ۲ میلیارد، نقاشی انتزاعی از یعقوب امدادیان ۲ میلیارد، نقاشی‌خط دیگری از صادق تبریزی ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون، نقاشی‌خط علی شیرازی ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون، تابلو «خم کوچه» از پرویز کلانتری ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون، اثر «خروس» هوشنگ پزشک‌نیا ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون، نقاشی از ناصر اویسی ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون، تابلو خودنگاره مهدی ویشکایی ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون، تابلویی از محمدعلی ترقی‌جاه ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون، نقاشی از حبیب‌الله آیت‌الهی ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، اثری از منوچهر نیازی ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، تابلویی از حسین محجوبی ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، تابلو نقاشی از محسن وزیری مقدم ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، نقاشی قهوه‌خانه‌ای از حسین قوللر آقاسی ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، تابلو دیگری از محمدعلی ترقی‌جاه ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، نقاشی از جلال شباهنگی ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، اثر دیگری از منوچهر نیازی ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، تابلو «آفتاب و گندم‌ها» از محمود جوادی‌پور ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، تابلو «الهام» نامی پتگر ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون، تابلویی از فرامرز پیلارام ۱ میلیارد، نقاشی‌خطی از صداقت جباری ۱ میلیارد، مجسمه‌ای از بهروز دارش ۱ میلیارد و تابلو دیگری از منصوره حسینی ۱ میلیارد تومان، فروش رفتند.

۱۶ اثر بین ۵۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان

در نوزدهمین حراج تهران ۱۶ اثر نیز زیر ۱ میلیارد تومان چکش خوردند که شامل آثار متنوعی از هنرمندان مدرن و کلاسیک بود که از سوی خریداران با استقبال روبرو شدند.
بر همین اساس تابلویی از هادی هزاوه‌ای ۹۵۰ میلیون تومان، خطی از حسن زرین‌قلم ۹۵۰ میلیون، نقاشی از هوشنگ پزشک‌نیا ۹۰۰ میلیون، خط دیگری از حسن زرین قلم ۹۰۰ میلیون، «پرتره کمال‌الملک» اثر کیخسرو خروش ۸۰۰ میلیون، اثری از منوچهر معتبر ۸۰۰ میلیون، نقاشی‌خطی از جلیل رسولی ۸۰۰ میلیون، مجسمه‌ای از ناصر هوشمند وزیری ۷۰۰ میلیون، پرتره‌ای از عباس کاتوزیان ۶۰۰ میلیون، اثر احمد اسفندیاری ۶۰۰ میلیون، تابلوی از جواد حمیدی ۶۰۰ میلیون، نقاشی از عبدالحمید پازوکی ۶۰۰ میلیون، تابلویی از پری‌یوش گنجی ۵۵۰ میلیون، اثری از ایرج شایسته‌پور ۵۰۰ میلیون تومان، تابلویی از محمود زنگنه ۵۰۰ میلیون و منظره‌ای از محمدحبیب محمدی ۵۰۰ میلیون تومان، چکش خوردند.


۹ اثر کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان
اما ۹ اثر از آثار نوزدهمین حراج تهران نیز ‏زیر ۵۰۰ میلیون تومان به فروش رسیدند که طیف گسترده‌ای از آثار هنری این دوره‌ی از حراج را شامل می‌شد و اغلب هنرمندان آن از چهره‌های هنر کلاسیک بودند که آثارشان برای اولین بار در مارکت هنر عرضه می‌شد.
نگاره‌ای از ابراهیم جباری (جبار بیک) ۴۸۰ میلیون تومان، اثر «کارگاه قالی‌بافی در اصفهان» یرواند نهاپتیان ۴۰۰ میلیون، اثر «دهکده دیهوکه» جمال‌الدین طبسی‌نژاد ۳۶۰ میلیون، تابلویی از بهمن نیکو ۳۶۰ میلیون، اثری از عبدالحسین محسنی کرمانشاهی ۳۴۰ میلیون، منظره‌ای از احمد وثوق احمدی ۳۲۰ میلیون، نقاشی‌خطی از عنایت الله نظری نوری ۲۴۰ میلیون، تابلو «شکارگاه بهرام گور» عباس بلوکی‌فر ۲۰۰ میلیون و تابلو «فرش دستباف در بازار تبریز» عطالله ذی‌نوری ۱۷۰ میلیون تومان، دیگر آثاری بودند که در حراج نوزدهم به فروش رسیدند. ارقام فوق بدون احتساب درصد حراج‌گزار هستند.
همچنین در این دوره از حراج ۷ اثر شامل آثاری از بهمن محصص، علی محمد حیدریان، قاسم حاجی‌زاده، هانیبال الخاص، توکل اسماعیلی، بهمن دادخواه و حجت شکیبا، نیز خریداری نداشتند.

۵۷۵۷

کد خبر 1865734

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =