*بسیار ساده انگارانه بود اگر اینگونه تصور میکردیم که گروه 1+5 و آمریکا پس از ناکامی در همسوسازی کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی و شورای حکام آن برای تصویب قطعنامهای شدیداللحن و الزام آور علیه ایران، از اعمال فشارهای بیشتر و جدید بر جمهوری اسلامی ایران دست بکشند. تصمیمات هماهنگ برخی از این کشورها که در قالب آن از عصر روز دوشنبه، تمامی روابط مالی خود را با ا یران متوقف اعلام کردند و خواستار اعمال بیسابقهترین تحریمها علیه کشورمان شدند، مهر تأییدی بود بر ساده انگارانه دانستن این تحلیل که فشارها موقتاً کاهش مییابد.
*کشورهای غربی با وضع و اعمال این تحریمهای یک جانبه و البته هماهنگ، هزینه روابط تجاری و سیاسی با ایران را برای کشورهای مخالف این تحریمها به شدت بالا میبرند، کما اینکه دور زدن و خنثی سازی این محدودیتها، هزینههای زیادی به اقتصاد کشورمان تحمیل میکند.
* در شرایط فعلی، پیروزی در برابر فشارهای ناروا و ظالمانهای که کشورهای غربی بر جمهوری اسلامی وارد میآورند به هیچ وجه نمیتواند با کوچک انگاشتن و بیتأثیر ارزیابی کردن این محدودیتها حاصل شود بلکه مسئولان و مدیران کشور باید با اعتماد به سرمایههای اجتماعی و دلبستگی مردم به نظام جمهوری اسلامی ایران، واقعیتها را شفاف و صریح با جامعه در میان بگذارند تا افکار عمومی با آگاهی از آنچه در جریان است به جمعبندی منطقی و صحیحی از آنچه برای خنثی سازی فشارها لازم است، دست پیدا کند. از این رو سراسر بیاثر خواندن تحریمها و بیتأثیر دانستن آنها نه تنها کمکی به بالا بردن روحیه جامعه نمیکند بلکه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را دچار تزلزل میسازد. همانگونه که رهبر معظم انقلاب هم بارها تاکید کرده اند، هنر مسئولان و مردم در این است که از پس تحریمهای سخت و دشوار به خوبی بر بیایند.
* وضعیتی که تمرکز و توجه اصلی مسئولان، جامعه و... در داخل باید کاهش هزینههای تحریمها، به حداقل رساندن پیامدهای آنها و ادامه مسیر به حق ایران در دستیابی به حقوق مسلم و اساسی خود در حوزه فناوریهای هستهای و... است، پرداختن به منازعات بیریشه در داخل کشور و دامن زدن به جدالهای کم ارزش سیاسی و... در حقیقت نوعی گل به خودی سیاسی است که هیچ نتیجه مثبتی برای کشور و نظام ندارد.
/212217
نظر شما