هر آنچه که باید درباره ورق گالوانیزه بدانید

یکی از واکنش‌های شیمیایی که در صورت عدم کنترل می‌تواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد، اکسید شدن فلز آهن است. به منظور جلوگیری از فعل و انفعالات شیمیایی، ورق‌های گالوانیزه تولید و به بازار عرضه شدند تا بتوان خسارات جبران‌ناپذیر را به میزان چشمگیری کاهش داد. ورق گالوانیزه، می‌تواند از اکسیدن شدن فلز آهن و در نتیجه زنگ‌زدگی آن جلوگیری کند. اما ورق گالوانیزه دقیقا چیست و چه کاربردی دارد؟ در این محتوا به این سوال پاسخ می دهیم.

ورق‌های گالوانیزه، نوعی از ورق‌های فولادی هستند که بر روی سطح آن‌ها، لایه‌ای از جنس فلز روی قرار می‌گیرد. ورق فلزی جدید یا همان ورق گالوانیزه، در مقایسه با ورق آهنی قبلی، از مقاومت بالاتری برخوردار است و با قرارگیری در معرض هوا، دچار زنگ‌زدگی نمی‌شود. فرایند پوشش سطح آهن با فلز روی، کوتینگ نامیده می‌شود و هرچه درصد و میزان فلز روی که در پوشش سطح به کار می‌رود، بیشتر باشد، مقاومت ورق گالوانیزه نیز افزایش خواهد یافت.

به دلیل مشخصات و ویژگی‌هایی که ورق‌های گالوانیزه دارند، امروزه از آن‌ها در طیف وسیعی از صنایع از جمله کشاورزی، خودروسازی، ساختمان‌سازی، تولید لوازم فلزی خانگی، برق و... استفاده می‌شود. به جرئت می‌توان گفت تمامی صنایع، به طور غیر مستقیم یا مستقیم از ورق‌های گالوانیزه در بخش‌های مختلف خود استفاده می‌کنند. همین امر سبب شده تا ورق گالوانیزه، به یک ورق فولادی پرکاربرد تبدیل شود.

انواع ورق گالوانیزه چیست؟

چنانچه قصد خرید ورق‌های گالوانیزه را دارید، باید بدانید که این ورق‌ها بر اساس روش پوشش، در 2 نوع، دسته‌بندی می‌شوند که در این قسمت، قصد داریم آن‌ها را معرفی کنیم. این روش‌ها عبارتند از:

  1. گالوانیزه گرم
  2. الکترو گالوانیزه کردن

در روش گالوانیزه گرم، ابتدا سطح فولاد، به بهترین شکل ممکن نظافت شده و در حوضچه‌هایی که حاوی روی مذاب هستند، غوطه‌ور می‌شوند. در این روش، پوشش روی که بر روی سطح فلز ایجاد می‌شود، از ضخامت بالایی برخوردار است. همچنین میان سطوح داخلی پوشش نیز یک ساختار چندلایه که متشکل از روی و آلیاژهای فولاد هستند، شکل می‌گیرد. چنانچه فولاد خم شود، این لایه‌های میانی شکل پوسته‌پوسته به خود می‌گیرند زیرا این لایه‌ها، شکننده و نسبتا سخت هستند.

در روش الکترو گالوانیزه کردن، محلول الکترولیت سولفات روی یا سیانید را در اختیار داریم که فولاد باید درون آن غوطه‌ور شود. در این مرحله، یک واکنش الکترولیتی ایجاد می‌شود که منجر به ایجاد و رسوب لایه‌ای از روی خالص، بر روی فولاد می‌شود. بزرگ‌ترین مزیت این روش، در مقایسه با گالوانیزه گرم را باید این امر دانست که میزان ضخامت لایه پوششی، به راحتی قابل کنترل است.

ورق گالوانیزه چه مزایایی دارد؟

همان‌طور که گفتیم، ورق‌های گالوانیزه از مشخصات منحصربه‌فردی برخوردار هستند. به همین دلیل، ارزش خرید آن بسیار بالا بوده و به سرعت توانسته‌اند مورد توجه بسیاری از مصرف‌کنندگان قرار گیرند. در ادامه، نگاهی به مزایای ورق‌های گالوانیزه خواهیم انداخت تا شما خوانندگان گرامی، متوجه ارزش و محبوبیت این ورق‌های فولادی شوید.

در ابتدا باید گفت ورق‌های گالوانیزه در مقایسه با سایر ورق‌های فولادی که در بازار موجود هستند، قیمت بسیار پایین‌تری دارند. در ضمن، هزینه خرید، تعمیر و نگهداری آن‌ها نیز مناسب است و در عین حال، مقاومت بالایی در برابر رطوبت و خوردگی از خود به نمایش می‌گذارد. در کنار این موارد، باید گفت ورق‌های گالوانیزه ظاهر زیبا و چشم‌نوازی دارند و مصرف‌کنندگان، به سادگی می‌توانند مطابق با سلیقه خود، در ظاهر این ورق‌ها تغییراتی را ایجاد کنند. همچنین بر روی ورق گالوانیزه، امکان جوشکاری با قیمت بسیار مناسب نیز وجود دارد بنابراین می‌توان ظاهر جذاب‌تری به این ورق‌ها بخشید.

گفتنی است در محیط‌های بسیار مرطوب، ضروری است تا از ورق‌های گالوانیزه در بخش‌های مختلف ساختمان استفاده کرد چراکه این ورق‌ها می‌توانند در برابر زنگ‌زدگی مقاومت کرده و طول عمر بخش‌های مختلف سازه را افزایش دهند. علاوه بر این امر، پوشش گالوانیزه سبب می‌شود تا ورق از مقاومت مطلوبی در برابر فشار و ضربه نیز برخوردار شود. در کنار این ویژگی‌های مثبت، باید به سهولت نظافت سطح گالوانیزه اشاره کرد. شما به راحتی می‌توانید سطح ورق را با استفاده از پارچه نرم، نظافت کنید.

هر آنچه که باید درباره ورق گالوانیزه بدانید

چرا خرید ورق گالوانیزه اهمیت دارد؟

ورق‌های گالوانیزه، به دلیل قیمت مناسب و کیفیت مطلوب خود، امروزه در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ورق‌ها، طی فرایند گالوانیزاسیون، دارای پوششی از جنس فلز روی می‌شوند که این امر، سبب افزایش مقاومت ورق‌های آهنی در برابر عواملی همچون ضربه، فشار، حرارت بالا و... خواهد شد. همان‌طور که می‌دانید، در بسیاری از لوازم خانگی و یا محصولاتی که در زندگی روزمره با آن‌ها سر و کار داریم، از فولاد استفاده شده است. استفاده از ورق‌های گالوانیزه در ساخت و تولید این لوازم، می‌تواند نقش بسیار مهمی در این صنایع ایفا کند و کیفیت محصولات را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

هر آنچه که باید درباره ورق گالوانیزه بدانید

قیمت ورق گالوانیزه

به دلیل بالا بودن تقاضا برای خرید گالوانیزه، اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه برای مصرف‌کنندگان این محصولات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. قیمت این ورق‌ها، همانند سایر مقاطع فولادی موجود در بازار، نرخ ثابتی ندارد چرا که عوامل بسیار زیادی بر روی قیمت این محصولات تاثیر می‌گذارند. ازاین‌رو، چنانچه قصد خرید این ورق‌ها را دارید، بهتر است با این عوامل آشنا شوید.

اولین عامل موثر بر قیمت ورق میزان فلز روی است که در تولید این ورق‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. افزایش میزان فلز روی، منجر به افزایش ضخامت لایه پوششی و به قطع افزایش قیمت ورق خواهد شد. ضخامت ورق‌های گالوانیزه، مطابق با نیاز مشتری، قابل تغییر است بنابراین متناسب با نیاز پروژه، امکان انتخاب ضخامت مختلف وجود دارد.

ورق‌های گالوانیزه، با طول حدود 6 متر و با عرض بین 1000 تا 1250 تولید می‌شوند که مشتری مطابق با نیاز خود، می‌تواند طول دلخواه خود را سفارش دهد. این موارد که ابعاد ورق گالوانیزه را شکل می‌دهند، از دیگر فاکتورهایی هستند که به طور مستقیم، روی قیمت ورق‌های گالوانیزه تاثیر دارند.

کلام آخر

در پایان می توان نتیجه گیری کرد که قیمت ورق گالوانیزه مانند قیمت روز آهن به عوامل مختلفی از قبیل ضخامت، وزن، طول و ... بستگی دارد. بنابراین، پیش از خرید بایستی عوامل مختلفی را در نظر گرفت و سپس اقدام به خرید کرد.

کد خبر 1858227

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =