وزیر صنعت، معدن و تجارت به سوالات فعالان اقتصادی در پارلمان بخش خصوصی تهران پاسخ داد.

مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت که در نشست صبحانه خوری پارلمان بخش خصوصی تهران شرکت کرده بود پس از سوالات فعالان بخش خصوصی به پاسخگویی آنها پرداخت. مهدی غضنفری که در تمام طول جلسه با دقت به سخنان نمایندگان بخش خصوصی گوش سپرده بود و نکاتی را یادداشت کرده بود همان ابتدا به آیین نامه جدید ممنوعیت گشایش ال سی برای دو بخش خصوصی پرداخت. غضنفری با بیان این که وقت آن رسیده که اتاق تهران از محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی نیز دعوت کند تا خود او در مورد مسایل بانکی، نرخ ارز و تسهیلات بانکی صحبت کند از مخالفت خود با آیین نامه جدید برای گشایش ال سی گفت. وزیر صنعت، معدن و تجارت با این همه اصرار داشت که چون برای فضای کسب و کار نگران است ترجیح می دهد مخالفت ها و یا موضع گیری هایش را در رسانه ها عنوان نکند و تلفنی و حضوری با خود افراد صحبت کند. غضنفری توضیح داد: «من برای فضای کسب و کار نگرانم. لطمه به فضای کسب و کار لطمه به منافع بخش خصوصی است. افراد مهم نیستند بلکه این فضای کسب و کار است که اهمیت دارد. من این انتقاد را به آقای بهمنی انتقال می دهم اما این کار را از طریق رسانه ها انجام نمی دهم چون نمی خواهم فضای کسب و کار کشور مشوش و نامطمئن دیده شود.»
مهدی غضنفری هم چنین ازصحبت هایش با یحیی آل اسحاق و محمد نهاوندیان برای حفظ آرامش فضای کسب و کار سخن گفت که تصمیم گرفته اند تا انتقادات به گونه ای نباشد که به فضای کسب و کار آسیب برسد. وزیر صنعت و تجارت ادامه داد: «سرمایه گذاری و سرمایه پذیری کبوتری است که وقتی پرید برگرداندنش بسیار سخت است. برخورد ما باید هوشمند و منطقی باشد و انتقادات صریح خودمان را رسانه ای نکنیم و به طریقی دیگر انتقال دهیم.» وی با این همه باز هم قول داد که موضوع آیین نامه جدید در مورد گشایش ال سی را پیگیری کند.

حق وتو ندارم
غضنفری در خصوص تقسیم کار در وزارت صنعت،معدن و تجارت گفت که این کار انجام شده و سه معاون این وزارتخانه عملا به عنوان قائم مقام وزیر امور مربوط به خود را انجام می دهند.
غضنفری تصریح کرد که در تصمیماتی که آقایان مفتح، موحدی و احمدی اتخاذ می کنند او حق وتو ندارد و هیچ تصمیمی را تاکنون نقض نکرده است.

بازگشت به فلسفه اصلی بورس
وزیر صنعت،معدن و تجارت در ادامه به موضوع ورود بخشی از محصولات صنعتی و پتروشیمی به بورس اشاره کرد و گفت: در زمان آغاز هدفمندی یارانه ها هدف این بود که بورس به سمت کنترل قیمت ها برود و در واقع بورس به کنترل قیمت ها تبدیل شد.
غضنفری در ادامه توضیح داد که این عمل با حاشیه هایی همراه بود و سرانجام تصمیم آخر آن شد که به فلسفه اصلی بورس بازگردیم و آن بحث رقابتی است.

نظر وزیر درباره واگذاری نمایشگاه
غضنفری در خصوص موضوع واگذاری مایشگاه بین المللی تهران به بخش خصوصی و اتاق بازرگانی تهران نیز گفت: شأن اتاق بازرگانی نمایشگاه داری نیست.او ادامه داد : اگر نمایشگاه را به اتاق تهران واگذار کردیم و پس از مدتی دولت تصمیم گرفت که این منطقه را به پارک تفریحی تبدیل کند به طور قطع اتاق تهران رضایت نمی دهد. بنابراین باید بیشتر روی این موضوع فکر کنیم تا تصمیم مناسبی اتخاذ شود.

انتقاد وزیر از در هم پیچیدگی اتاق بازرگانی
وزیر صنعت،معدن و تجارت در ادامه به موضوع جایگاه اتاق بازرگانی در نظام تصمیم گیری اقتصاد کشور پرداخت و گفت: اتاق بازرگانی هنگامی که در سطح بالای تصمیم گیری کشور می ایستد باید مسوولیت های تصمیم گیری ها را نیز بپذیرد در حالی که بعضا می بینیم در شورای پول و اعتبار که با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی و اتاق تعاون برگزار می شود تصمیماتی گرفته می شود و سپس نمایندگان اتاق در این شورا در خارج از ان به انتقاد از آن تصمیم می پردازند. او اضافه کرد: در حال حاضر همه چیز در هم پیچیده است و به نظر می رسد که اتاق بازرگانی باید جایگاه این نهاد را بازتعریف کند.

به دنبال تشکل سازی نیستیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم چنین با دیدگاه محمدرضا بهرامن در مورد پایین آوردن نرخ تعرفه ماشین آلات و تجهیزات معدنی موافق بود و از سازمان توسعه تجارت خواست تا در این مورد بررسی بیشتری انجام دهد. مهدی غضنفری هم چنین ارتباط با همه تشکل ها را برای وزارتخانه متبوع خود دارای اهمیت توصیف کرد و گفت: «ما ارتباطمان با تشکل ها را حفظ می کنیم اما به دنبال تشکل سازی و وابسته کردن تشکل ها به خودمان نیستیم».

انگوران یک بار واگذار شده اما به دولت برگشته
وقتی بحث معدن انگوران پیش کشیده شد غضنفری از خدامراد احمدی رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی خواست تا در این مورد توضیح دهد. احمدی واگذاری معدن انگوران دارای سابقه ای قابل بررسی دانست و اشاره کرد که این معدن یک بار پیش از این به بخش خصوصی واگذار که در دوران بهره برداری دچار ریزش شده و دوباره به دولت واگذار شده است. احمدی پیشنهاد فعالان بخش خصوصی در مورد معدن انگوران را مناسب ارزیابی کرد که باید بیشتر در مورد آن بررسی شود.

در صنایع بالادستی فولاد سرمایه گذاری کنید
رییس هیات عامل ایمیدرو هم چنین به موضوع فولاد پرداخت و گفت: «در خوراک های فولادی یک زنجیره ای وجود دارد که خوب به آن توجه نشده است.» احمدی افزود: «در یک دوره برای واحدهای تولید فولاد سرمایه گذاری زیاد صورت گرفته و مجوزهای زیادی داده شده بدون این که به صنعت بالادستی آن یعنی کنسانتره و گندله توجه شود و در این صنعت نیز ظرفیت سازی شود به همین دلیل کمبودهای اکنون وجود دارد.»
خدامراد احمدی از قصد واگذاری استخراج و بهره برداری از معادن برای کشف قیمت واقعی سنگ آهن خبر داد که در پی آن قیمت ها در این صنعت آزاد خواهد شد. احمدی تولید فعلی کنسانتره و گندله را 27 میلیون تن اعلام کرد که باید در پایان برنامه پنجم به 80 میلیون تن برسد. رییس هیات عامل ایمیدرو از سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع بالادستی فولاد استقبال کرد و از فعالان بخش خصوصی خواست تا در هفت طرح فولادی و واگذاری استخراج و بهره برداری سنگ آهن که از هفته آینده کلید می خورد حضور داشته باشند.

25درصد پیشرفت در تدوین استراتژی صنعتی
غضنفری در ادامه این نشست از فاطمی امین معاون خود خواست تا در خصوص وضعیت آمار تولید در کشور و راه های دسترسی به این آمار را برای فعالان اقتصادی توضیح دهد. فاطمی امین نیز گفت: آمار تولید 33 قلم کالای هر سه ماه یکبار بر روی سایت وزارتخانه منتشر می شود. در حال حاضر نیز آمار کامل سال گذشته روی سایت قرار گرفته و آمار شش ماهه نخست امسال نیز به زودی روی این پرتال قرار می گیرد.
او تأکید کرد که آمار تولید کشور هر سه ماه یکبار به روز شده و منتشر می شود و به دنبال آن هستیم که این مدت را کاهش دهیم.
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت همچنین در خصوص برنامه های راهبردی و استراتژی صنعتی کشور توضیح داد: کار کارشناسی این برنامه از سه ماه پیش آغاز شده و تاکنون 20 تا 25 درصد پیشرفت داشته ایم.

توضیح معاون وزیر در رابطه با کارت بازرگانی
غضنفری همچنین از حمید صافدل دیگر معاون خود خواست در خصوص کارت بازرگانی و مراحل صدور که به گفته فعالان اقتصادی سخت تر از گذشته شده است توضیح دهد که او نیز گفت: از 5-6 سال قبل به درخواست اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی روند صدور کارت بازرگانی مورد بازنگری قرار گرفت. در این ارتباط طی فراخوانی نظر همه فعالان اقتصادی را جمع کردیم و در نهایت به صورت یک آیین نامه ارائه شد.
رییس سازمان توسعه تجارت درباره کارت بازرگانی با اعتبار 5 ساله نیز گفت: مراحل تخصیص کارت بازرگانی 5 ساله همزمان شد با اعتبارسنجی فعالان اقتصادی از طرف اتاق بازرگانی و قرار شد صرفا این کارت به کسانی تعلق بگیرد که بر اساس این اعتبارسنجی بالاترین امتیاز را کسب کنند.
به گفته صافدل مراحل اعتبارسنجی نیز به زودی اعلام می شود.

تور عسلویه راه بیندازید
در انتهای نشست صبحانه اتاق بازرگانی تهران با وزیر صنعت،معدن و تجارت، مهدی غضنفری خواستار راه اندازی تور عسلویه با همکاری اتاق تهران شد تا به زعم وی فعالان اقتصادی از نزدیک با ظرفیت های سرمایه گذاری در این منطقه اقتصادی آشنا شوند.

آماده ایم همه طرح های خود را واگذار کنیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت در انتها با تاکید بر برخی واگذاری از جمله واگذاری های بیان شده توسط خدامراد احمدی اعلام کرد که وزارت صنعت، معدن و تجارت آمادگی دارد تا طرح های آماده و نیمه آماده خود را با هر درصد پیشرفتی که دارند به بخش خصوصی واگذار کند چرا که اجازه دارد تا منابع حاصل از آن را به صنعت کشور تزریق کند که این امر خود باعث رونق مجدد صنعت خواهد شد.
/39/39

کد خبر 184786

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۹
    0 0
    جناب وزیر چرا به شکواییه تولید کنند گان بی اعتنا هستید ؟ چند ماه است که نسبت به شیوه ضعیف مدیر صنعت ومعدن استان البرز واحد های تولیدی اشتهارد اعتراض وشکایت دارند که به این موضوع بی اعتنا می باشید چرا ؟ چون در وزارت خانه شما به درخواست واعتراض فوق بی اعتنا می باشید. وحاضربه پاسخ نیستید لذا تولید کنندگان معترض بدینوسیله درخواست دارند به اعتراض فوق حضرتعالی کتبا جواب فرمایند .