آب تهران، زیادی نیترات دارد.» همین یک جمله کافی بود که بازار فروش بطریهای آب معدنی داغ شود. مردم تهران از طرفی نمیخواستند آبی را که مشکوک به آلودگی است بخورند و از طرف دیگر هم به نوشیدن آب معدنی دعوت شده بودند. کسی هم کاری نداشت که این آلودگی در چند منطقه خاص گزارش شده و خطراتش هم بیشتر برای خانمهای باردار و شیرخوارهها است. بزرگ و کوچک ترجیح میدادند آبمعدنی بنوشند و همین هم باعث شد شایعهگران شدن آب معدنی آب معدنی بنوشند و همین هم باعث شد شایعهگران شدن آب معدنی و کمبود آن در بعضی از مناطق سر زبانها بیفتد. البته این شایعه چندان دوام نیاورد و جای خودش را به بحث آلودگی آبمعدنیها داد.
قصه از کجا شروع شد؟
شرکت ملی نفت ایران به خاطر اینکه یکی از مصرفکنندههای عمده آبمعدنی در ایران است، تصمیم میگیرد خودش به کمک یک تیم کارشناسی، سلامت آب معدنیهای معروف را بررسی و بهترین آبمعدنیها را برای خرید انتخاب کند. نتیجه بررسی کارشناسان آنها هم این شده بود که از میان 21 مارک معروف و شناخته شده فقط نه تای آنها سالم هستند و بقیه مشکل دارند.
وزارت بهداشت کجای ماجرا بود؟
ای موضوع با واکنش شدید تولیدکنندگان آب معدنی، وزارت بهداشت و تعدادی از نمایندگان مجلس همراه بود و اعلام شد که فقط دو دستگاه نظارتی موسسه استاندارد و معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت مسئولیت نظارت بر سلامت آبهای معدنی و به صورت کلی مواد غذایی را به عهده دارند؛ بنابراین اظهارنظر وزارت نفت در مورد سلامت آبهای معدنی از صلاحیت لازم برخوردار نیست.
در این بین، هفتهنامه تندرستی در گفتوگو با یک منبع آگاه که نمیخواست نامش فاش شود، مطلع شد که برندهای مختلف آب معدنی موجود در بازار توسط یک سازمان مستقل مورد آزمایش کیفیت سنجی قرار گرفته و نتایج بررسیها نشان میدهد دو برند نستله و آکوآ فینا آب معدنیهای بسیار سالمی هستند و از استانداردهای بینالمللی برخوردارند. البته این موضوع نشان دهنده سالم نبودن سایر برندها نیست اما در صورتی که شما خوانندگان عزیز تندرستی به ما اعتماد دارید، توصیه میکنیم که احتیاط کنید و سراغ سالمترها بروید.
45301
نظر شما