محمود عزیزی:« برخی از نمایندگان مجلس به عنوان متهم، احضار و تحقیق شده اند و پس از 5-6 ساعت با قرار آزاد شده اند.» این پاسخ کوتاهی بود که غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه هفته قبل در نشست خبریش وقتی خبرنگاری از او درباره دخالت برخی نمایندگان درسوء استفاده مالی اخیر پرسید به او پاسخ گفت. بعد از این اظهارت بود که گمانه زنی ها درباره اسامی نمایندگان احضار شده، آغاز شد.
علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نخستین نامی بود که ابتدا در شایعات درگوشی وبه فاصله کمی در رسانه ها نامش برده شد و حتی کار به نشست فوری کمیسیون امنیت ملی مجلس برای بررسی ارتباط وی با متهمان سوء استفاده مالی اخیر کشید. اما در نهایت با توضیحات وی ماجرا حل شد.
حسین سبحانی نیا عضو هیات رئیسه مجلس که اتفاقا یکی از سه عضو کمیته حقوقی مجلس است که در مورد احضار نمایندگان تصمیم گیری می کنند می گوید « در هیات رئیسه نسبت به افراد چیزی مطرح نشده و احضاری هم نبوده است.»
گفت وگوی کوتاه خبرآنلاین با این عضو هیات رئیسه دربار احضار نمایندگان و حواشی پیرامون بروجردی را در ادامه بخوانید.
***
آقای سبحانی نیا! اخیرا سخنگوی قوه قضائیه از احضار برخی نمایندگان خبر دادند، آیا هیات رئیسه در جریان این احضارها بوده است؟
نمی دانم چه تعداد بوده اند. البته صحبت هایی مطرح بود که چند نفری از همکاران در حد شایعه مطرح بودند که آقای بروجردی و چند نفری دیگراز نمایندگان بودند.
یعنی این آقایان احضار شدند؟
نه، فقط این موضوع مطرح بود.در مورد آقای بروجردی هم ایشان خودشان توضیحاتی را ارائه کردند و اعلام کردند نامه های که ایشان نوشته برای حوزه انتخابیه بوده است . اما مابقی آقایان که خواسته بودند چیزی نبوده است.
یعنی احضار نشدند؟
نخیر.
اگر قوه قضائیه بخواهد نماینده ای را احضار کند ، باید به هیات رئیسه اعلام کند؟
روالی وجود دارد که معمولا به هیات رئیسه اعلام می شودو بررسی می کند و اگرموردی باشد در کمیته حقوقی مجلس به نماینده مورد نظر اعلام می شود.
آقای بروجردی در گفت وگویی که با ایشان داشتیم تاکید کردند که از متهم سوء استفاده مالی اخیر شناختی از خسروی نداشتند.
همین طور است. ایشان نامه هایی که نوشتند برای امور منطقه و مساعدت برای آن بوده است.این گونه نامه ها را معمولا همه نمایندگان برای تسریع در اجرای کارها می نویسند.
با این شرایط ممکن است این موضوع در صلاحیت نمایندگان برای مجلس بعدی تاثیر بگذارد؟
ارزیابی من در این حد نیست، مگر اینکه دستگاه قضایی براساس بررسی که می کند به شکل دیگری نظر بدهد؛ اگر نماینده ای براساس نظر دادگاه ، محکوم شود این امر ممکن است در صلاحیتش تاثیر بگذارد، ولی تاکنون در حد نامه ها و پیگیری ها بوده است و این مساله دلیلی نمی شود. چون معمولا نماینده ها برای مسائل منطقه و حوزه انتخابیه شان نامه نگاری هایی انجام می دهند و پیگیری می کنند.
چند نماینده دیگری که اعلام کردید ، چه کسانی هستند؟
آن افراد هم در حد شایعات مطرح هستند.
یعنی اطلاعات مستندی درباره آنها وجود ندارد؟
نه، آقای بروجردی هم خودشان این موضوع را اعلام کردند که بعد در رسانه ها موضوع مطرح شد.
پس درباره احضارنمایندگان در هیات رئیسه موضوعی مطرح نشده است؟
نخیر، در هیات رئیسه نسبت به افراد چیزی مطرح نشده است و احضاری هم نبوده است.
در مجلس هشتم مواردی از احضار بوده است؟
بله، ما از این موارد زیاد داریم که این امر در کمیته حقوقی بررسی می شود و به نماینده ابلاغ می شود.
موردی بوده است که مجلس مخالفت کند؟
برخی موارد است که ، جمع بندی کمیته حقوقی این بوده است که چون این اظهارات در راستای وظایف نمایندگی بوده است، مساله قابل پیگیری نیست. البته مواردی هم بوده است که ما به نماینده مورد نظر اعلام کردیم.چون در هر دعوایی که ممکن است اختلافی به وجود بیاید و شکایتی از نماینده شود.
مصونیت قضایی نمایندگان چه می شود؟
مصونیت قضایی در راستای ظایف نمایندگی است. در عین حال موضوع درهیات رئیسه و کمیته حقوقی مجلس بررسی می شود .
تشخیص این امر با چه نهادی است؟
کمیته حقوقی برای همین امر تشکیل شده است ولی تاکنون چیزی به کمیته حقوقی اعلام نشده است.مگر اینکه آقایان خودشان رفته باشند .مثل موردی که آقای بروجردی خودشان شخصا مطرح کردند.
در مورد آقای بروجردی ظاهرا در نشست کمیسیون امنیت ملی تنها دو نفر از اعضا موافق سرسخت برکناری ایشان بودند؟
همین طور است. واقعیت این است که نمایندگان معمولا این گونه کارها را برای تسریع در اجرای پروژهای حوزه های انتخابیه می نویسند.ضمن اینکه در نامه های نوشته شده آقای بروجردی انتفاع شخصی وجود نداشته است و برخی صحبت ها درباره سهام داشتن خود و فرزندانش را هم ایشان تکذیب می کند. بنابراین در این حد هیچ مشکلی نیست. مگر اینکه قوه قضائیه بررسی کند به چیزی برسد.ولی تا اینجای موضوع که این آقایان مطرح می کنند، هیچ گونه خلافی صورت نگرفته است و همان طور که عرض کردم نمایندگان معمولانمایندگان برای حوزه های انتخابیه شاناین گونه نامه ها می نویسند تا وضعیت اشتغال و تسهیلات بانکی برای واحد های صنعتی تسهیل شود.
یکی از سایت های خبری اعلام کرده است نماینده شازند در مورد موضوع آقای بروجردی قسم جلاله خوردند که اظهاراتی درباره ایشان نداشتند.ولی بعد فایل صوتی اظهاراتشان منتشر شده است؟
ایشان ابتدا مصاحبه ای کرده بود که آقای بروجردی را احضار کردند و قصد بازداشت ایشان را داشتند که با وساطت رئیس مجلس این اقدام انجام نشده است که بعد اعلام کردند این گونه نبوده است که بعد فایل صوتی اظهارات ایشان به هیات رئیسه رسید و این امرمورد اعتراض رئیس مجلس در جلسه علنی هم واقع شد.
/212 212
نظر شما