صندوق بینالمللی پول (IMF) در تازهترین ارزیابی خود از چشمانداز رشد اقتصادی جهان، آن را میانمدت و تا حدودی ضعیف خواند.
آنگونه که ایسنا به نقل از اکونومی گزارش داده، مدیرعامل صندوق بینالمللی پول، کریستالینا جورجیوا اظهار کرد: در حالی که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ «به طرز شگفتآوری انعطافپذیر» بوده؛ اما انتظار میرود رشد جهانی برای سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به میزان سه درصد شود و چشمانداز رشد میانمدت تا حدودی ضعیف است.
وی در نشست سران همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) گفت که ما در جهانی مستعد شوک زندگی میکنیم.
مدیرعامل صندوق بینالمللی پول درگیری بین اسرائیل و حماس را به فهرست منابع خطر اضافه کرد.
جورجیوا گفت که پیشبینیهای رشد صندوق بینالمللی پول بیشتر به دلیل بهرهوری پایین مداوم است و افزود که اصلاحات برای بهبود آن و مدیریت ریسکهای مرتبط مورد نیاز است.
وی افزود: مطالعات با استفاده از دادههای خاص نشان میدهد که هوش مصنوعی میتواند رشد سالانه بهرهوری نیروی کار را دو تا سه درصد افزایش دهد. این مورد قابل توجه است اما در همین حال، تحولی در بازار کار ایجاد میکند؛ افراد شغل خود را از دست میدهند و اگر به آن توجه نشود، میتواند به ناآرامیهای اجتماعی اضافه کند.
رشد اقتصادی ایران از منظر صندوق بینالمللی پول
پیشتر صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی ایران را سه درصد اعلام کرده بود. صندوق بین المللی پول در بررسیهای خود، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۲ را ۳.۸ درصد اعلام کرد. پیشبینیهای این نهاد نیز حاکی از آنند که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کشور در پایان سال میلادی جاری به سه درصد کاهش خواهد یافت.
این در حالیست که محاسبات بانک جهانی، نرخ رشد اقتصادی ۳.۸ درصدی ایران در سال ۲۰۲۲ را تایید میکنند اما چشمانداز این بانک از رشد GDP کشور در پایان سال ۲۰۲۳ معادل ۴.۱ درصد است.
بخش دیگری از گزارش صندوق بین المللی پول از چشمانداز اقتصادی جهان، مربوط به آینده نرخ تورم در اقتصاد ایران است. صندوق بینالمللی پول در گزارش خود نرخ تورم ایران در سال ۲۰۲۲ را ۴۵.۸ درصد برآورد زده و پیشبینی کرده است که این نرخ در پایان سال جاری به ۴۷ درصد افزایش مییابد.
نظر شما