حملات انصارالله به کارت بازی اعراب برای فشار به اسرائیل تبدیل خواهد شد؟

ورود انصارالله به جنگ غزه و شدت یافتن حملات موشکی حوثی ها به اسرائیل در حالی صورت می گیرد که این حملات با سکوت کشورهای عربی مواجه شده است. آیا حملات انصارالله به کارت بازی اعراب برای فشار به اسرائیل تبدیل خواهد شد؟

رسول سلیمی: وزارت رسانه های نظامی یمن روز چهارشنبه فیلم حمله راکتی و هواپیماهای بدون سرنشین به اهداف اسرائیلی را در پاسخ به تجاوز مداوم به غزه منتشر کرد.پیش از این ژنرال یحیی ساری، سخنگوی انصارالله امادگی کامل خود را برای حمایت از مقاومت در غزه اعلام کرد و گفته بود: "ما یک دسته موشک بالستیک و کروز را به سوی اهداف اسرائیلی در سرزمین های اشغالی فلسطین پرتاب کرده ایم."

حمله موشکی به اسرائیل که با تصمیم عالی ترین مقامات سیاسی یمن صورت گرفت با تایید عضو دفتر سیاسی انصارالله همراه شد.محمد البوخیتی، گفت: «سید عبدالملک الحوثی دستور پرتاب موشک را پس از تجاوز زمینی اسرائیل به غزه و پس از تهدید امریکا علیه یمن صادر کرد.»البوخیتی در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که «ایالات متحده تهدیداتی را علیه یمن اعمال کرد و نیروهای مسلح این کشور تنها با شلیک موشک های هدایت شونده پاسخ دادند.»

حملات انصارالله به کارت بازی اعراب برای فشار به اسرائیل تبدیل خواهد شد؟

بیشتر بخوانید:

عربستان وارد جنگ غزه شد؟!

انصارالله یمن وارد نبرد با رژیم صهیونیستی شد

مبارزان یمنی خطاب به مقاومت عراق: سربلندمان کردید!

پیشتر در روز سه شنبه، اسرائیل در بیانیه ای اعلام کرد که برای اولین بار از سیستم دفاع هوایی Arrow خود برای رهگیری موفقیت امیز یک موشک زمین به زمین شلیک شده از منطقه دریای سرخ استفاده کرده است. استفاده از سیستم دفاعی Arrow که برای رهگیری موشک ها در ارتفاع بالا طراحی شده، نشان می دهد که انصارالله در این حمله از یک موشک پیشرفته تر و دوربرد استفاده کرده اند.

در واکنش به این حمله موشکی که جنبش مقاومت یمن،یک موشک را بر فراز پادشاهی عربستان به سمت اسرائیل شلیک کرد، بلومبرگ گزارش داد که ارتش عربستان سعودی به حالت اماده باش کامل درآمده است. در همین حال، پنتاگون اعلام کرد «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در گفتگو با همتای سعودی خود توافق کردند برای جلوگیری از گسترش درگیری‌های منطقه‌ای تلاش کنند. وزیر دفاع عربستان نیز اعلام کرد که با همتای آمریکایی خود درباره تلاش‌ها برای آرام کردن اوضاع در منطقه بحث و تبادل نظر کرده است.

تلاش برای بقای صلحی شکننده بین یمن و عربستان

همجواری جغرافیایی یمن و عربستان در واکنش متقابل این دو کشور به رخدادهای بین المللی تاثیر دارد. یمن و عربستان که بعد از عادی سازی روابط ایران و عربستان، روند صلح خود را پیگیری می کردند با وقوع جنگ غزه، مذاکرات را متوقف کردند.

در همین حال وقوع رخدادهایی، دو کشور را در آستانه بالاگرفتن تنش قرار داد. از جمله این رویدادها کشته شدن چهار سرباز سعودی در نبرد با نیروهای انصارالله در جنوب غربی استان جزان در مرز با یمن بود. بلومبرگ گزارش داده بود که درگیری های جدید ممکن است تلاش ها برای دستیابی به یک توافق صلح برای پایان دادن به درگیری که از سال ۲۰۱۵ یمن را در هم شکسته است، خراب کند.

در ادامه این گزارش امده است: "قبل از تشدید تنش، دو طرف با وجود مرگ چهار سرباز بحرینی که در ائتلاف سعودی در حمله هواپیماهای بدون سرنشین انصارالله کشته شدند، در آستانه توافق بودند."یمن با ارسال پیام هایی به بحرین، از کشته شدن این سربازان ابراز تاسف کرده بود.

ورود انصارالله به جنگ غزه

نشانه ها حکایت از آن دارد که جنبش مقاومت انصارالله به دنبال نشان دادن حمایت از فلسطینیان پس از جنگ در ۷ اکتبر است.اسرائیل که با محاصره کامل غزه و بمباران آن در کمتر از سه هفته، بیش از ۸۰۰۰ فلسطینی، شامل زنان و کودکان را کشته است، با حملات موشکی انصارالله مواجه شد.

درست در روزهایی که حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه هشدار داده بود که "گسترش درگیری ها در منطقه" در حال وقوع است و اعضای گروه مقاومت "در برابر حمایت کامل ایالات متحده" به اسرائیل سکوت نخواهند کرد و "منتظر توصیه هیچ نخواهند ماند"، یک هواپیمای بدون سرنشین انصارالله به یک ساختمان در تابا در اسرائیل رسید و یک پرتابه دیگر در خاک مصر سقوط کرد.

همچنین پرتاب موشک از یمن با واکنش امریکا مواجه شد. در ۱۹ اکتبر، کشتی نیروی دریایی یو اس اس کارنی امریکا، چهار موشک و چندین هواپیمای بدون سرنشین را که از یمن شلیک شده بود، رهگیری کرد. عربستان سعودی پنجمین موشک را رهگیری کرد. بعد از این حملات، مقامات امریکایی گفتند که موشکها و پهپادها به سمت شمال و به سمت اسرائیل حرکت می کردند.

به گفته یک مقام امریکایی در ۱۹ اکتبر، یک کشتی جنگی امریکایی در سواحل یمن چهار موشک کروز و ۱۵ هواپیمای بدون سرنشین را که در امتداد دریای سرخ به سمت شمال حرکت می کردند، سرنگون کرد.

قدرت موشکی انصارالله تقویت شده است

در ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۳، جنبش انصارالله یمن رژه ای را در صنعا پایتخت یمن به مناسبت نهمین سالگرد تصرف شهر برگزار کرد. در میان قابلیت های نمایش داده شده، چندین نوع موشک بالستیک و کروز که قبلا دیده نشده بود و به نظر می رسد آنها تکنولوژی این موشک ها را از کشورهای محور مقاومت دریافت کردند.

تحلیلگران بین الملل معتقدند نقش فعال جمهوری اسلامی ایران در حمایت از گروه های محور مقاومت، توانایی های نظامی آنها را به طور قابل توجهی افزایش داده است. افزایش این توانمندی ها در موقعیت جنگ غزه به ابزاری موثر برای فشار به اسرائیلی ها تبدیل شده است.

آینده صلح یمن و عربستان با ورود انصارالله به جنگ غزه

اما همزمان با حمله حوثی ها به اسرائیل، صلح یمن با عربستان در وضعیت شکننده ای قرار گرفته است. علی القحوم عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن بعد از برگزاری اولین دور از مذاکرات صلح با عربستان، به نقل از سید عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله خواستار تشکیل «دولتی برای همه مردم یمن شد که از همه چارچوب‌های فرقه‌ای، منطقه‌ای و نژادپرستانه فراتر می‌رود، هویت را حفظ می‌کند و یک مشارکت سیاسی واقعی را برقرار می‌کند».

همان زمان، رهبر جنبش انصارالله یمن از مرحله اول تحول بنیادین در یمن با تشکیل یک کابینه تکنوکرات ملی و تلاش برای اصلاح شرایط دستگاه قضایی این کشور سخن گفته بود. عربستان نیز گام های موثری برای صلح یمن برداشت. محمد عبدالسلام، از رهبران انصارالله یمن که از ریاض با یک هواپیمای اختصاصی که عربستان به انصارالله هدیه داد به صنعا بازگشت. آن‌ها می‌توانستند از این هواپیما در تبادل سفرهای خود استفاده کنند.

مساله مهم‌تر این است که مسؤولان انصارالله با هواپیمای اختصاصی با بودجه‌ای برای کمک به کاهش رنج و مشکلات ملت یمن به صنعا بازگشتند. این بودجه که به پرداخت حقوق‌ها اختصاص داده شده بود، نشان می داد که عربستان آماده حمایت مالی از انصارالله یمن برای تحقق ثبات و پیشبرد پروژه‌های گردشگری خود در دریای سرخ است.

انصارالله که گفته بود که توافق درباره تبادل زندانیان و اسرا با عربستان عملا انجام شده است، به دنبال توافق‌های مرزی و پروتکل‌های امنیتی مشترک و تبادل خدمات انتقال کالا و افراد با همکاری عربستان بود.

اگرچه شورای امنیت در پایان جلسه ویژه بحران یمن، در بیانیه ای بر اهمیت پیشرفت سریع و چشمگیر در مذاکرات پیرامون صلح یمن تاکید کرده است اما با وقوع جنگ غزه به نظر می رسد با وجود توقف مذاکرات صلح یمن با عربستان، کشورهای عربی با سکوت خود در برابر حملات موشکی یمن، تلاش می کنند از یک سو از گسترش جنگ جلوگیری کنند و از سوی دیگر با عدم موضع گیری منفی در برابر این حملات، اسرائیل را در موضعی قرار دهند که آتش بس را بپذیرد.

سیاستی که خواه ناخواه حملات انصارالله را به ابزاری موثر برای فشار به اسرائیل به منظور پذیرش خواسته های فلسطینی ها که آتش بس در اولویت آن است، تبدیل کرده است.

۳۱۱۲۱۳

کد خبر 1833624

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =