استفاده از رباتها نشان دهنده رونق و رشد اقتصادی در سراسر جهان است و نسبت استقرار و بکارگیری رباتهای صنعتی به کارگران تولیدی یکی از متداولترین رویکردهای مورد استفاده برای محک زدن نرخ پذیرش رباتها در کشورهای مختلف است.
فدراسیون بین المللی رباتیک(IFR) آماری را در مورد استفاده از رباتها در صنایع تولیدی در سراسر جهان منتشر میکند. جدیدترین دادههای آن مربوط به سال ۲۰۲۱ است و نشان میدهد که کره جنوبی از نظر استفاده از ربات در صنایع تولیدی در جهان پیشتاز است.
کره جنوبی در رتبه نخست
کره جنوبی به آمار ۱۰۰۰ ربات به ازای هر ۱۰ هزار کارگر تولیدی رسیده است. سنگاپور با ۶۷۰ ربات در مقابل هر ۱۰ هزار کارگر در رتبه دوم قرار گرفته است.
چین نیز با نرخ ۳۲۲ ربات به ازای هر ۱۰ هزار کارگر سوم است و ایالات متحده شاید برخلاف انتظار با ۲۷۴ ربات در برابر هر ۱۰ هزار کارگر در رتبه هفتم جهان قرار دارد.
البته در این گزارش دقیقا مشخص نشده است که منظور از کره، کره جنوبی است یا شمالی، اما میدانیم که کره جنوبی به طور مشخص در توسعه رباتیک بسیار فعال است.
این کشور تولید کننده بخش قابل توجهی از رباتهای صنعتی است که در انواع صنایع تولیدی از جمله تولید ماشین آلات، الکترونیک و خودرو استفاده میشوند.
کسب و کارهای پیشرو در کره جنوبی در این صنعت شامل شرکتهای هیوندای، دوسان روبوتیکس و الاس امترون(LS Mtron) است. این کسب و کارها برای افزایش بهرهوری و کارایی در عملیات تولیدی خود طیف گستردهای از رباتهای صنعتی مانند بازوهای رباتیک و سیستمهای اتوماسیون را تولید میکنند.
تولیدکنندگان در کره جنوبی نیز در خط مقدم توسعه رباتهای مشارکتی یا اصطلاحا cobots هستند. Cobotها قرار است به طور ایمن و کارآمد در کنار انسانها کار کنند و شرکتهای هانوها روبوتیکس(Hanwha Robotics) و تکمن روبوت(Techman Robot) در ساخت این نوع ماشینها برای استفاده در خطوط مونتاژ مشغول هستند.
علاوه بر این، دولت کره جنوبی از طریق کمکهای مالی، کمک هزینههای تحقیقاتی و مشوقها برای فعالیتهای تحقیق و توسعه، کمک قابل توجهی به ارتقای صنعت تولید رباتیک، افزایش فضای رقابت و تشویق توسعه در این بخش کرده است.
در نهایت، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در کره جنوبی به طور فعال به تحقیق و توسعه رباتیک مشغول هستند و این فناوری را با سرعت چشمگیری پیش میبرند. به عنوان مثال برای ارتقای نوآوری و توسعه راه حلهای جدید رباتیک، چندین موسسه با بخش تجاری همکاری میکنند.
یک صادرکننده مهم
این اقدامات منجر به بازار پر رونقی شده است که تولیدکنندگان ربات در کره جنوبی کالاهای خود را در سطح بینالمللی میفروشند. در نتیجهی قابلیت اطمینان بالای این محصولات، کره جنوبی صادر کننده قابل توجهی در صنعت رباتیک است.
مهم است که در نظر داشته باشیم که با ظهور کسب و کارهای جدید و گسترش خطوط تولید رباتیک، چشم انداز بخش تولید رباتیک ممکن است در طول زمان تغییر کند. به عنوان مثال طبق گزارش فدراسیون بینالمللی رباتیک، کشور چین از نظر پذیرش ربات، کره را شکست داده است.
این سازمان نرخ واقعی پذیرش ربات را در این کشورها محاسبه کرد و دریافت که چین با ۸۵۰ درصد از کره با ۴۵۰ درصد پیش است. اما آیا این بدان معناست که چین به زودی از کره پیشی میگیرد؟
به نظر میرسد همین طور باشد. در واقع رسیدن به رتبه نخست در استفاده از رباتها در صنایع تولید با مبالغ هنگفتی که از سوی دولت چین برای یارانه دادن به استفاده از رباتها و سایر فناوریهای اتوماسیون در اجرای برنامه توسعه صنعت رباتیک چین اختصاص داده شده است و ماموریت بلندپروازانهای که این کشور برای توسعه ۱۰ برابری استفاده از رباتها تا سال ۲۰۲۵ دارد، بعید به نظر نمیرسد.
۵۸۵۸
نظر شما