هنرمندان با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد بازگردند!/ از مهاجرت تا بازگشت

حواشی یک اجرای جنجالی در جشنواره موسیقی فجر باعث مهاجرت دو نوازنده شد و حالا وزیر ارشاد خواهان بازگشت آن‌هاست.

مهسا بهادری: حواشی یک اجرای جنجالی در جشنواره موسیقی فجر و صحبت‌هایی که منوچهر صهبایی درباره شهرداد روحانی داشت، با واکنش نوازنده‌ها رو به رو شد و برای اولین بار در تاریخ ارکسترهای ایرانی، پارت دوم آن کنسرت بدون رهبر ارکستر برگزار شد.

این جریانی که می‌خوانید برای ۱۴ تیر امسال است، به دو ماه قبل بازگردیم، در حالی که روابط عمومی بنیاد فرهنگی هنری رودکی خبر حضور بیش از ۸۳ هنرمند در آزمون نوازندگی ارکستر سمفونیک تهران را به رسانه‌ها ارسال می‌کرد، خبرهایی مبنی‌بر قطع همکاری با ۴۰ نفر از اعضای پیشین این مجموعه به گوش می‌رسید.

در همین راستا و برای پیگیری موضوع، خبرنگار موسیقی ایسنا با مهدی سالم، ساختار بنیاد رودکی، تماس داشت تا درباره صحت مااجرا اطلاعاتی کسب کند.

سالم در پاسخ به پرسشی درباره صحت خبر اخراج ۴۰ نفر از نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران، چنین توضیح داد: «خیر اینطور نیست. ما با اعضای هیئت مدیره سمفونیک در روسیه هستیم. اجرای خوبی در مسکو داشتیم که با استقبال بی‌نظیر مخاطبان روس همراه بود. در مورد نوازندگان ارکستر سمفونیک اختیار با رهبر ارکستر و شورای هنری سمفونیک هست و هنوز نتایج نهایی آزمون انتخاب نوازندگان به من اعلام نشده است. قاعدتا بر اساس نتیجه آزمون تغییرات در اعضا و صندلی‌های آنها رخ می‌دهد. بازگشت نوازندگان بسابقه یکی دیگر از تغییرات مد نظر رهبر ارکستر بوده که امیدوارم باعث بهبود کیفیت کار اجراهای ارکستر سمفونیک شود.»

در ابتدا یکی از نوازندگان سازهای بادی ارکستر سمفونیک تهران طی توضیحاتی به ایسنا، خبر اخراج از نوازندگان را جدی کرد و گفت: «مشکل ارسال سمفونیک شورای فنی الکترونیک سمفونیک است. از آنجایی که اسامی این افراد شناخته شده است، حتی اگر همگی اعضای ارکستر اعتراض خود را به مسوولان فرهنگ و هنر مطرح کنند، باز هم راه به جایی نخواهیم برد.»

او بیان می‌کند ماجرا از آنجایی آغاز شد که نوازندگان ارکستر در جریان برگزاری جشنواره موسیقی فجر، اعلام کردند حاضر نیستند در این جشنواره با رهبری منوچهر صهبایی که به آنها و بنیاد رودکی توهین کرده، به روی صحنه بروند. ولی اعضای شورای بنا کردند که این اعتراض نوازندگان را به غلط به مخالفت آن‌ها با جشنواره ربط دهند در حالی که مشکل آنها رهبری بود که برای اجرا در نظر گرفته شده بود نه جشنواره فجر و نوازندگان مشکلی برای حضور در جشنواره نداشتند.

هنرمندان با دستور وزیر فرهنگ و ارشاد بازگردند!/ از مهاجرت تا بازگشت دستوری

این نوازنده ادامه می‌دهد: «از ما خواهش شد که با آقای صهبایی به روی صحنه برویم و قول دادند که بعد از جشنواره دیگر خبری از او نخواهد بود. ما هم قبول کردیم و در جشنواره ساز زدیم ولی بعد از عید بدون اینکه به ما حرفی بزنند، گروهی تشکیل دادند که سه چهار نفر از نوازندگان ارکستر در آن گروه نبودند و گفتند این چند نفر تعلیق شده‌اند و رهبر همچنان آقای صهبایی است. ما هم مخالفت کردیم که حتی اگر با رهبر هم کنار بیاییم، با تعلیق نوازندگان موافق نیستیم.»

او با بیان اینکه در پی مخالفت آنها با منوچهر صهبایی و حاضر نشدن در تمرین‌ها، خبر برگزاری آزمون نوازندگی ارکستر به آنها اعلام شده است، توضیح داد: «خبر برگزاری آزمون، با مخالفت ما اعلام شد؛ چراکه اکثر بچه‌ها سابقه کاری بالایی دارند و اکثر بچه‌ها مایسترها و نفر اول گروه خود هستند. درنتیجه اعلام کردیم که در آزمون شرکت نمی‌کنیم نه اینکه مشکلی با آزمون دادن داشته باشیم، مشکل ما عدم صلاحیت شورای ارکستر سمفونیک تهران برای برگزاری این آزمون بود. به همین جهت چندین بار با آقای سالم جلسه داشتیم و ایشان قول دادند که این مشکل ما را حل خواهند کرد ولی اکنون که در روسیه هستند، گفته‌اند که نوازندگان تنبلی کرده‌اند و در تمرین‌ها حاضر نشده‌اند و گروه جدید تا یک ماه آینده آماده خواهد بود.»

این نوازنده در ادامه با انتقاد از عملکرد معاون تولید هنر و آموزش بنیاد رودکی، در این زمینه توضیح داد: «ایشان از من و چند نفر دیگر خواهش کرد که در آزمون شرکت کنیم ولی ما پاسخ دادیم که آزمون را به رسمیت نمی‌شناسیم. با این حال دوباره درخواست کردند که چند نفر از مایسترهای هر گروه در آزمون شرکت کنند.»

دلیل منطقی برای آزمون نداشتند

یکی دیگر از نوازندگان ارکستر سمفونیک هم اعلام کرده بود: «همان زمانی که به دلیل غیبت شهرداد روحانی از صهبایی به عنوان رهبر دعوت شد و پس از تنش‌های او، نیمه دوم کنسرت بدون برگزار شد. حال زمانی هم که صهبایی را برای اجرا در جشنواره موسیقی فجر معرفی کرده‌اند، توضیح می‌دهد که نوازندگان این بوده که نمی‌توانند به دلیل فنی و اخلاقی با او کار کنند.»

مهاجرت هنرمندان

۲۸ مرداد بود که خبر رسید «سیامک کریم پور» و «فروغ فضلی» دو نوازنده سرشناسی هستند که در گفتگو با رسانه‌های فارسی زبان خارج از ایران، رسما خبر مهاجرت خود از ایران را تایید کردند.

ارکستر سمفونیک تهران پس از اخراج ۴۰ نوازنده، با برگزاری آزمون تلاش کرد تا از چهره‌های جوان و جدید در این ارکستر استفاده کند که اجراهای جدیدش با نوازنده‌های جدید، ضعیف و دور از انتظار بود و عمده رسانه‌ها در ایران، از کیفیت پایین ارکستر نوشتند.

حواشی آن اجرا، بالاخره دامن‌گیر نوازنده‌های ارکستر شد و اخراج ۴۰ تن از آنها، حالا به مهاجرت برخی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین نوازنده‌های ارکستر انجامید.

دستور بازگشت

بعد از دوماه از گذشت این ماجرا محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان ۴۰ نوازنده اخراجی ارکستر سمفونیک تهران برگزار شد، دستور فوری را برای بازگشت این نوازندگان صادر کرد و خواستار پیگیری حق و حقوق این نوازندگان شد.

تیرماه امسال نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران اعلام کردند، ۴۰ نفر از آنها به‌خاطر مشکلاتی که با رهبر مهمان ارکستر داشتند و البته به علت شرکت نکردن در آزمون نوازندگی ارکستر اخراج شده‌اند و نکته ماجرا هم این است که این هنرمندان بخاطر دغدغه‌هایی رفتند و باید آن نیازها برآورده شود تا بازگردند.

کد خبر 1809334

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =