۶ نفر
۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۱
دوغ کفیر چیست؟

دوغ کفیر یک نوشیدنی سنتی و محبوب در مناطق خاورمیانه و برخی کشورهای آسیای مرکزی است. این نوشیدنی از ترکیب آب، دوغ (یا ماست)، نعناع تازه یا خشک شده، زیره سبز و نمک تهیه می‌شود.

دوغ کفیر نه تنها یک نوشیدنی محبوب و معطر است، بلکه به دلیل باکتری‌های مفیدی که دارد می‌تواند مزایای زیادی برای سیستم گوارشی هم داشته باشد. این باکتری‌ها می‌توانند به تعادل میکروبیوم دستگاه گوارش کمک کنند و عوارض ناشی از عفونت‌ها را کاهش دهند. همچنین، دوغ کفیر می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود هضم غذا و کاهش التهاب بدن کمک کند. با ما همراه بمانید تا بیشتر توضیح دهیم که دوغ کفیر چیست.

رازهایی در مورد روش تهیه دوغ کفیر

تاریخچه دوغ کفیر به افسانه‌هایی با چاشنی راز و رمز مربوط می‌شود. اکثر مراجع و تحقیقات به منشأ دوغ کفیر در شمال اوستیا (ناحیه‌ای در کوهستان‌های قفقاز بین روسیه و گرجستان) اشاره می‌کنند. در آنجا، اوستی‌ها، نسلی از اسکیت‌های کوچکران که در آن منطقه استقرار یافته بودند، برای اولین بار از دانه‌های کفیر برای تخمیر شیر در کیسه‌های چرم ساده استفاده کردند. دشوار است بگوییم که این کوهنوردان قفقازی اولین بار برای با این روش مواجه شدند. متأسفانه هیچ سند نوشتاری در این باره وجود ندارد، اما یک داستان سرایی عجیب در مورد آن وجود دارد (و احتمالا با کمی بزرگ‌نمایی همراه است!).

دوغ کفیر چیست؟

داستان دوغ کفیر چیست؟

دانه‌های کفیر به عنوان یک قسمت از ثروت خانواده و قبیله در نظر گرفته و از نسل به نسل منتقل می‌شدند. آن زمان این دوغ با شیر گاو یا بز و در کیسه‌های ساخته شده از پوست حیوانات تهیه می‌شد. گاهی اوقات آن را در دیگ‌های خاکی، سطل‌های چوبی و یا مخازن بلوطی نیز تهیه می‌کردند. در برخی مناطق از شیر گوسفند نیز استفاده می‌شد. به طور معمول، کیسه‌های دوغ کفیر در طول روز در آفتاب آویزان شده و شب در داخل خانه (جایی که در نزدیکی در) آویزان می‌شدند. انتظار می‌رفت هر کسی که از خانه وارد یا خارج می‌شد با پا یا دست خود به کیسه ضربه بزند تا محتویات آن مخلوط شود.

همچنین، با حذف دوغ کفیر، شیر تازه‌تری اضافه می‌شد و فرایند تخمیر به صورت پیوسته ادامه می‌یافت. برای قرن‌ها، مردم شمال قفقاز از این غذا لذت می‌بردند و آن را با هیچ کس به اشتراک نمی‌گذاشتند. درباره این نوشیدنی غریب و منحصربه‌فرد که خواص «جادویی» داشته، داستان‌های عجیب و غریبی را پخش کردند؛ حتی مارکوپولو هم در سفرنامه‌های خود در شرق اشاره‌ای به این نوشیدنی و خواص دوغ کفیر داشته است.

تفاوت دوغ کفیر و دوغ معمولی

کفیر و دوغ دو نوع محصول تهیه شده با شیر تخمیر شده هستند که در برنامه سلامتی اکثر افراد حضور دارند. اگرچه شیر گاو استاندارد معروف‌ترین نوع شیر لبنی است، انواع دیگری از شیر نیز وجود دارند که مزایای تغذیه‌ای خاص خود را دارند و می‌توان از آنها برای تهیه دوغ استفاده کرد. اما در کل باید بدانیم که تفاوت دوغ ساده با دوغ کفیر چیست.

کفیر یک نوشیدنی خنک و خوشمزه است که از دانه‌های کفیر و شیر گاو، گوسفند یا بز تهیه می‌شود. این محصول حاوی مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که برای سلامتی بدن مفید هستند. در کنار آن، دوغ معمولی هم یک محصول تخمیر شده است که با افزایش اسیدیته شیر گاو تولید می‌شود. این نوشیدنی خنک حاوی باکتری‌های مفیدی است که به بهبود فعالیت گوارش و سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

به یاد داشته باشید که کفیر و دوغ ساده دارای غلظت کربوهیدرات متفاوتی هستند. دوغ به عنوان یک گزینه کم کربوهیدرات شناخته می‌شود. در هر وعده 266 گرمی دوغ، 13 گرم کربوهیدرات دارد در مقابل 15 گرم کربوهیدرات در همان حجم کفیر. این تفاوت ناشی از وجود دانه‌های مختلف در تهیه کفیر است که باعث افزودن 3 گرم فیبر رژیمی می‌شود. فیبر غذایی به هضم غذا کمک می‌کند و احساس سیری را افزایش می‌دهد. این ویژگی می‌تواند در کنترل وزن و مدیریت رژیم غذایی مفید باشد. به علاوه، مصرف دوغ به دلیل کمبود کربوهیدرات و برهم‌کنشی باکتری‌های مفید در روده، می‌تواند به بهبود سیستم گوارش و سلامت روده کمک کند.

دوغ کفیر چیست؟

مقدار چربی و کالری دوغ کفیر

کفیر و دوغ ساده تقریبا در محتوای کالری خود یکسان هستند. یک وعده 266 گرمی کفیر حاوی 162 کالری است، در حالی که یک وعده 266 گرمی دوغ معمولی 150 کالری دارد. این تفاوت 12 کالری بین کفیر و دوغ قابل توجه نیست، حتی اگر شما در حال رژیم‌ لاغری باشید، زیرا این مقدار کمتر از 1 درصد از مصرف روزانه 2000 کالری است. همچنین اگر می‌خواهید بدانید که مقدار چربی دوغ کفیر چیست، در نظر داشته باشید که در مورد محتوای چربی هم هر دو نوشیدنی دارای مقدار مشابهی هستند. این ماده با مقدار 8 گرم چربی در یک وعده 266 گرمی مشخص شده است. از این مقدار چربی، 5 گرم از آن چربی اشباع شده است که به عنوان نوعی چربی ناسالم شناخته می‌شود، زیرا تأثیر منفی بر سطح کلسترول دارد. انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند مصرف چربی اشباع شده را به کمتر از 16 گرم در روز محدود کنید؛ بنابراین، یک وعده 266 گرمی کفیر یا دوغ ساده می‌تواند حدود 31 درصد از چربی مورد نیاز ما را تأمین کند.

می‌توانیم با جستجوی «چگونه در خانه دوغ کفیر درست کنیم» این نوشیدنی خوشمزه را تهیه کرده و از فواید آن بهره‌مند شویم. اگر برای این کار وقت کافی ندارید، دوغ های عالیس گزینه بهتری هستند.

کد خبر 1807490

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار