مظاهر گودرزی: کنکور امسال برای اولین بار به سبک و سیاق جدید برگزار شد، دو مرحله آزمون و تاثیر ۴۰ درصدی نمرات پایه دوازدهم سبب شد کنکور ۱۴۰۲ حواشی زیادی داشته باشد، اما حالا اسامی نفرات برتر کنکور ۱۴۰۲ اعلام شده است. در میان این ۴۰ نفر از گروه ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، زبان خارجه و هنر ۳۵ درصد رتبههای یک تا ده کنکور به تهرانیها رسیده است. در این میان ۱۲ نفر از رتبههای برتر زن و ۲۸ نفر آنها مرد هستند. کسانیکه حالا قرار است تجربهای جدید داشته باشند و در بهترین دانشگاههای ایران تحصیل کنند، اینکه این داوطلبان چند ساعت درس خواندند و آیا به مهاجرت فکر میکنند پرسشهایی بود که برخی نفرات برتر کنکور امسال به آنها جواب دادند.
انشاالله به مهاجرت فکر نخواهم کرد
محمد قانع از یزد نفر دوم کنکور گروه علوم تجربی شده است، او که علاقه دارد پزشکی دانشگاه تهران بخواند به خبرآنلاین میگوید: «ساعتهای درس خواندنم کاملاً متغیر بود، اوایل که شروع به درس خواندن کردم حدود ۸ ساعت درس میخواندم اما در روزهای آخر بعضی از روزها تا ۱۵ ساعت هم مطالعه میکردم.»
او درباره تفریح کردن میگوید: «در این مدت چندان وقت نکردم تفریح کنم، اما تفریحم بیشتر فضای مجازی و ورزش بود، بیشتر هم پیادهروی میکردم، حدود یکی دو ساعت از فضای مجازی مانند کانالهای تلگرامی و صفحههای اینستاگرامی استفاده میکردم و آن هم درباره مطالب درسی بود.»
او با بیان اینکه «به مهاجرت فکر نکردم و انشاالله فکرم نخواهم کرد.» درباره شرکت درکلاسهای کنکوری ادامه میدهد: «اصلاً درگیر کلاسهای یادگیری کنکور نشدم اما از کلاسهایی که روشهای حل مسئله را یاد میدادند استفاده کردم. کارنامه امسال دو مرحلهای بود، اول ترازها آمد و بعد رتبهها اعلام شد، با توجه به تراز میدانستم رتبه یک یا دو میشوم.»
محمد بهکسانیکه امسال نتیجه مدنظرشان را در کنکور نگرفتند میگوید: «الان دنیای کنکور پر از موسسات، کتابها و آزمونهای مختلف است، کسانیکه میخواهند کنکور بدهند سعی کنند در دام شیادین نیفتند و این را بدانند که هیچکس در دنیای کنکور به فکر دانشآموز نیست و اول دنبال منافع شخصی خودشان هستند، بنابراین داوطلبان سعی کنند از منابع خوب استفاده کنند و درگیر حواشی کنکور نشوند، بلکه فقط روی تلاش خودشان تمرکز کنند.»
ارزش شما به اندازه یک عدد کنکور و نمره امتحان نهایی نیست، انسان هستید و بیشتر ارزش دارید
زهرا عارفی مسکونی از جیرفت، رتبه شش گروه علوم انسانی شده است، او که پدرش معلم است درباره ساعتهای مطالعه و درس خواندن به خبرآنلاین میگوید: «از کلاس دهم بهطور پیوسته مطالعه داشتم، در این سالها ساعتهای مطالعه متنوعی داشتم اما سال دوازدهم تقریباً بین ۱۰ الی ۱۲ ساعت مطالعه میکردم. البته نیاز به تفریح هم داشتم، چند بار سفر رفتم، با دوستانم بودم، اما همه اینها برنامهریزی شده بود و به درس صدمه نمیزد. خیلی مواقع هم پیادهروی میکردم. از بستر تلگرام و اینستاگرام برای بهره بردن از نکات آموزشی بهره بردم.»
او درباره شرکت در کلاسهای کنکور بیان میکند: «در مدرسه که بودم در ماههای آخر فقط از کلاسهای جمعبندی استفاده کردم، اما آموزشگاه نرفتم، کاملاً خودخوان بودم.»
زهرا عارفی هنوز در انتخاب رشته تردید دارد اما آنطورکه خودش میگوید احتمالاً میان ادبیات، مدیریت و حقوق یکی را برای تحصیل انتخاب میکند.
او با بیان اینکه «فکر نمیکنم بخواهم مهاجرت کنم.» به داوطلبانی که رتبه دلخواهشان را کسب نکردند میگوید: «ارزش شما به اندازه یک عدد کنکور و نمره امتحان نهایی نیست، شما انسان هستید و خیلی بیشتر از اینها ارزش دارید، خودتان را به یک عدد تقلیل ندهید، تلاش کنید و دوباره تلاش کنید چراکه زندگی همچنان ادامه دارد و نباید به کنکور محدود شود.»
برای تفریح پیانو مینواخت و شطرنج بازی میکرد
مسیحا باقریتنها رتبه دوم گروه علوم ریاضی شده است، مشاور او ترجیح میدهد مسیحا فعلاً صحبت نکند، به گفته مشاور مسیحا، این رتبه دوم کنکور برای موفقیت تا روزی ۷۰۰ تست هم تمرین کرده و تقریباً تمام کتابهای تست را مرور کرده است، مسیحا نوازنده پیانو است و برای تفریح در ایام مطالعه ساز مینواخته و البته شطرنج آنلاین هم بازی میکرده است. آنطورکه مشاور مسیحا میگوید این رتبه دوم کنکور رشته کامپیوتر را برای تحصیل انتخاب میکند. وقتی از او درباره علاقه مسیحا به مهاجرت میپرسیم میگوید: «همه به گزینه مهاجرت فکر میکنند، در ذهن بیش از ۸۰ درصد بچههای سمپاد گزینه مهاجرت وجود دارد، اما این گزینه برای مسیحا فعلاً جدی نیست چراکه شرایط خانوادگی برایش مهمتر است.»
لیورپولی و طرفدار استقلال هستم
از دیگر رتبههای برتر گروه علوم ریاضی امیر محمد شربتی از طالش است، اوکه رتبه پنجم کنکور را کسب کرده بهطور میانگین تا ۱۰ ساعت درس میخوانده، اما هرگز ورزش کردن را فراموش نکرد، امیرمحمد به خبرآنلاین میگوید: «یک روزهایی هم برای فوتبال بازی کردن سالن میرفتنم، طرفدار لیورپول و استقلال هم هستم.»
او ادامه میدهد: «در مدرسه تیزهوشان درس خواندم. به خاطر شیوع کرونا کلاسهای دهم و یازدهم از کلاسهای کنکور استفاده میکردم، اما کلاس دوازدهم که مدرسهها حضوری شد دیگر کلاس کنکور نمیرفتم.»
او با بیان اینکه «هنوز تصمیم قطعی نگرفتم اما احتمالاً رشته کامپیوتر را انتخاب کنم.» درباره احتمال مهاجرت بیان میکند: «اولویت اولم خدمت به وطن و هموطنان خودم است.»
امیرمحمد به کسانیکه میخواهند در کنکور موفق شوند میگوید: «با تلاش و پشتکار پیوسته میتوانند موفق شدند، باید صبور باشند و نا امید نشوند.»
به خدا توکل کردم
فاطمه جعفری ندوشن از یزد رتبه سوم کنکور هنر شده است، او به خبرآنلاین میگوید: «در درجه اول توکل به خدا و ائمه تاثیر گذار بود، و سعی میکردم از خودشان کمک بگیرم؛ ساعت مطالعه بسته به هرکسی فرق دارد، اما من نهایت تا ۶ الی ۷ ساعت بیشتر مطالعه نمیکردم، تلاش داشتم خلاصه برداری کنم و سعی میکردم ایرادات را برطرف کنم، ضمن اینکه برای مطالعه آهسته و پیوسته حرکت میکردم.»
او ادامه میدهد: «برای تفریح همراه خانواده بیرون میرفتم و در دورههای فوقالعاده مدرسه مانند گروههای تئاتر مشارکت داشتم که خیلی به من کمک میکرد تا خسته نشوم. رشته من در هنرستان انیمیشن بود و اگر بخواهم همین رشته را ادامه بدهم دوست دارم در صداوسیما تحصیل کنم، البته از طرفی دوست دارم معلم هم شوم.»
بیشتر بخوانید:
پایان رانتی با عنوان نقل و انتقال فرزندان هیات علمی/ مصوبهای که رتبه ۱۷۵هزار را دانشجوی پزشکی کرد
مافیای معدل پشتپرده آزمون مدارس؛/ «قرار بود کمر مافیای کنکور را بشکنیم اما خودمان شکست خوردیم»
۲۳۳۲۳۳
نظر شما