انهدام ۱۹۹ باند سرقت موبایل/  مراقب باشید؛ ۴ روش دزدان برای سرقت گوشی

مهر نوشت: رئیس پلیس آگاهی فراجا با تاکید بر مبارزه قاطعانه با زورگیری و گوشی قاپی در کشور، گفت: طی چهار ماه اول امسال ۱۹۹ باند سرقت گوشی تلفن همراه منهدم شده است.

بخشی از تلاش پلیس در خصوص سرقت گوشی موبایل است که امروزه تورم و افزایش قیمت‌ها باعث گرایش بیشتر سارقان به آن شده است و مالخران در این حوزه با خرید گوشی‌های همراه گران قیمت مسروقه و تهیه کارتن برای آنها اقدام به انتقال آن به خارج از کشور کرده و در آنجا این گونه اقلام را به قیمت بیشتری به فروش می‌رسانند.

بخش عمده‌ای از سرقت‌های موبایل ناشی از غفلت مال باختگان است

سردار محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا در حاشیه یکی از جلساتی که به موضوع سرقت گوشی‌های گران قیمت گفت: جیب بری، قاپ زنی، زورگیری و سرقت مسلحانه چهار روش سرقت موبایل بوده که بخش عمده‌ای از آنکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد قاپ زنی و جیب بری، ناشی از غفلت مال باختگان است.

وی با اشاره بر تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به مقابله با سرقت، افزود: مقابله با سرقت گوشی تلفن یکی از مطالبات مهم شهروندان است که تلاش همه جانبه پلیس آگاهی ضمن پیشگیری، استرداد و برگشت آن به مردم در کوتاه‌ترین زمان ممکن است.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه مقابله با سرقت گوشی تلفن در دستور کار ویژه پلیس آگاهی به صورت تشکیل قرارگاهی است، تصریح کرد: وضعیت اقتصادی، افزایش قیمت گوشی موبایل و تجارت پرسود قطعه فروشی گوشی‌های تلفن همراه، میزان افزایش استفاده از شبکه‌های اجتماعی و استفاده غیر اصولی از تلفن همراه در معابر، عدم پایبندی اغلب موتورسیکلت سواران به رعایت قوانین و مقررات عبور و مرور در معابر و خیابان‌ها و… روند سرقت این اموال را صعودی کرده است.

وی به وضعیت سرقت موبایل طی ۴ ماهه نخست سال جاری در کشور پرداخت و گفت: کل باندهای منهدم شده در ۴ ماهه اول سال جاری حدود ۱۹۹ باند اعم از ایرانی و یا سایر اتباع خارجی بوده است.

این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه طی این بازه زمانی تعداد یک هزار و ۹۰۷ دستگاه تلفن همراه شکات کشف شده است، تصریح کرد: تعداد ۵۰۵ دستگاه تلفن همراه حین خروج از کشور کشف شده است.

وی عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۷۲ نفر (۴۱ درصد خارجی) مالخر گوشی تلفن همراه دستگیر که به مقامات قضائی معرفی و اعزام شدند.

سردار قنبری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بیشتر گوشی‌های سرقتی به کشورهای افغانستان و بعضاً به پاکستان و عراق منتقل می‌شوند، اظهار داشت: طبق نظر کارشناسان معمولاً این گوشی‌های به سرقت رفته ارزش آنها بالاتر از ۱۰ میلیون تومان می‌باشد.

وی با اشاره به هوشیاری لازم گشت‌های ویژه پلیس آگاهی در خصوص کشف و دستگیری سارقان در صحنه سرقت، گفت: در مواقعی که اینگونه سرقت‌ها با ضرب و جرح همراه است اولویت اقدام و رسیدگی دارد.

نگاه ویژه پلیس آگاهی به مالخر ها برای از بین بردن چرخه سرقت

سرهنگ محمدرضا اکبری معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا نیز در ادامه در این خصوص، عنوان کرد: مالخران در این حوزه با خرید گوشی‌های همراه مسروقه و تهیه کارتن برای آنها اقدام به انتقال آن به خارج از کشور کرده و در آنجا این گونه اقلام را به قیمت بیشتری به فروش می‌رسانند و ردیابی آن را نیز با مشکل مواجه می‌کند.

وی نقش مالخرها را در چرخه سرقت بسیار مهم دانست و تصریح کرد: پلیس آگاهی برای از بین بردن چرخه سرقت نگاه ویژه ای به مالخرها دارد چرا که اگر مالخرها وجود نداشته باشند، سارق برای اجناس مسروقه، بازار فروش پیدا نمی‌کنند و در نتیجه آمار سرقت پایین می‌آید که در این خصوص برخورد قاطع با مالخرها در دستور کاری است.

سرهنگ اکبری اظهار داشت: در طول سال طرح‌های مختلف مقابله با کیف قاپی و طرح‌های هدفمند مبنی بر شناسایی سارقان حرفه‌ای و سابقه دار و همچنین کنترل مجرمان حرفه‌ای توسط پلیس آگاهی سراسر کشور و تجسس کوپ صورت می‌گیرد.

این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه یکی از راهکارها این است که گوشی‌ها به محض سرقت غیرفعال شوند تا سارقان نتوانند آن را از کشور خارج کنند، خاطرنشان کرد: مرزبانی و پلیس آگاهی ضمن تجهیز خود به نرم افزار و سخت افزار با هماهنگی، هم پوشانی و هم افزایی باید بتوانند از خروج اموال مسروقه جلوگیری کنند.

وی در خصوص همکاری ارگان‌های مربوطه در این خصوص، خاطرنشان کرد: در صورتی که اپراتورهای مخابرات، معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه، دادستانی کل کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت صنعت و معدن و تجارت و همچنین پلیس، هماهنگی و همکاری مناسبی داشته باشند منجر به این خواهد شد که این گونه جرایم تا حدودی کنترل شود و همچنین هم افزایی این دستگاه‌ها باعث خواهد شد تا فاصله زمان وقوع تا کشف کاهش پیدا کند و درنتیجه کاهش چشمگیری در وقوع جرم به وجود خواهد آمد.

تاکید بر خرید گوشی تلفن همراه از فروشگاه‌های مجاز و افراد مطمئن

سرهنگ محمد شریفی در ادامه این گزارش ضمن هشدار به شهروندان خاطرنشان کرد: هرگز برای خرید گوشی تلفن همراه از افراد غیرمجاز، دست فروش و از طریق سایت‌های خرید و فروش نامعتبر در بستر اینترنت خریداری نکنید و تا جایی که امکان دارد از فروشگاه‌های مجاز و افراد مطمئن خرید کنید.

وی با بیان اینکه شهروندان باید حین تردد در خیابان، به ویژه مکان‌های خلوت و تاریک جهت تماس از هندزفری استفاده کنند، افزود: افراد در هنگام استفاده از تلفن همراه باید احتیاط لازم را داشته باشند چرا که این گونه از سارقان با شگردهایی نظیر قاپ زنی، زورگیری و یا با عنوان مأمور اقدام به سرقت تلفن همراه آنان کرده و به سرعت متواری می‌شوند.

رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی با بیان اینکه لازم است مردم هر گونه اطلاعی در خصوص خرید و فروش گوشی‌های تلفن همراه مشکوک به سرقت دارند با پلیس در میان بگذارند، اظهار داشت: مال باختگان، پس از وقوع این گونه سرقت‌ها بلافاصله می‌بایست با ۱۱۰ تماس گرفته و یا به صورت حضوری به نزدیک ترین کلانتری محل وقوع جرم مراجعه و با ارائه مدارک لازم نظیر کارتن تلفن همراه مسروقه نسبت به تشکیل پرونده مقدماتی اقدام کرده تا پس از ارجاع پرونده به پلیس آگاهی محل، اقدامات لازم جهت پی‌جویی توسط متصدی پرونده به عمل آید.

اما از آنجایی که لزوم استفاده این محصول به دلیل کارآیی‌های گوناگون آن به بخش جدانشدنی در زندگی امروزه بشر تبدیل شده است و متأسفانه عدم رعایت نکات ایمنی از گوشی‌های هوشمند توسط شهروندان باعث سهولت سرقت این وسیله کاربردی توسط سارقان سودجو می‌شود؛ بدون شک می‌توان گفت: شهروندان با رعایت نکات ایمنی بهترین راه کم کردن سرقت موبایل را می‌توانند داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

کلاهبرداری با ترفند فعال‌سازی اینترنت ۵G

۴۷۲۳۶

کد خبر 1801452

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =