انتخاب رشته کنکور سراسری به حدی مهم و سرنوشت ساز است که باید تمام مراحل آن را به طور دقیق انجام داده و از فردی با تجربه و قابل اعتماد نیز مشورت بگیرید. اگر شما هم جزء افرادی هستید که در کنکور سراسری 1402 شرکت کردهاید یا در سال آینده قصد ثبت نام در کنکور را دارید، در ادامه مطلب همراه ما باشید تا مطالبی را که در رابطه با آموزش انتخاب رشته جمع آوری کردهایم، در اختیارتان قرار دهیم.
نحوه اولویت بندی انتخاب رشته
طبق مطالبی که در دفترچه انتخاب رشته درج شده، هر داوطلب میتواند 150 کد رشته محل را با توجه به اولویت بندی رشتهها و دانشگاهها انتخاب کند. نحوه چیدن و ترتیب این رشتهها اهمیت زیادی در انتخاب رشته کنکور دارد و یک انتخاب نادرست میتواند تاثیر منفی بر کارنامه قبولی شما در رشته مورد علاقهتان داشته باشد.
برای وارد کردن رشته محلهای مورد نظر در انتخاب رشته، به یک راهنما نیاز دارید تا اطلاعات درست را در اختیارتان قرار دهد. اگر فردی با تجربه و کاربلد سراغ ندارید که در این مرحله شما را یاری کند، نگران نباشید چرا که ما در این بخش مطالبی در رابطه با آموزش انتخاب رشته به اشتراک خواهیم گذاشت. به طور کلی اولویت بندی انتخاب رشته به سه بخش تقسیم میشود.
در ابتدا باید رشته محلهایی که رتبه قبولی بالایی برای پذیرش میطلبند را انتخاب کنید که اصطلاحا به آنها رشتههای رویایی میگویند، چرا که قبولی در این رشتهها سخت و گاهی محال است و تنها دانشگاههای برتر کشور آنها را ارائه میدهند.
قسمت دوم فرم انتخاب رشته، به رشتههای واقع بینانه شما اختصاص دارد. اولویت بندی درست و اصولی در این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است. به این نکته توجه داشته باشید که جدول انتخاب رشته از بالا به پایین بررسی میشود و در صورتی که امکان قبولی در رشتههای بالا فراهم نشود، احتمال پذیرش شما در رشتههای پایینتر زیاد است.
رشته محلهایی که در بخش آخر وارد میشوند، انتخابهای بدبینانه را در بر میگیرند. چنانچه موفق به قبولی در دو بخش قبلی نشدید، درصد پذیرش شما در انتخابهای قسمت سوم بسیار بالا است پس در ترتیب وارد کردن کد رشتهها دقت و حساسیت بیشتری به خرج دهید.
اهمیت اطلاع از نحوه اولویت بندی انتخاب رشته کنکور
شاید این سوال برایتان پیش بیاید و از خودتان بپرسید چرا نیاز به آموزش انتخاب رشته کنکور بر اساس اولویت بندی دارید؟ برای پاسخ به این سوال لازم است بگوییم که اهمیت انتخاب رشته درست و اصولی به قدری زیاد است که آینده تحصیلی و شغلی شما را تحت الشعاع قرار میدهد. پس اگر با رعایت اولیت بندی، انتخاب رشته خود را انجام ندادهاید، نیاز است که تغییراتی در ترتیب آنها انجام دهید.
ممکن است فکر کنید در صورت انجام انتخاب رشته غیر اصولی و عدم اصلاح آن، میتوانید پس از اعلام نتایج نهایی، تغییر رشته داده و یا به دانشگاهی دیگر انتقالی بگیرید. اما توجه داشته باشید در صورت تغییر دانشگاه و رشته علاوه صرف زمان زیاد، هزینههایی را نیز باید برای انجام این کار متحمل شوید. پس اطلاع از نتایج اولویت بندی اشتباه و تلاش برای اصلاح آن، به شما کمک میکند تا مراحل انتخاب رشته را به درستی انجام دهید.
این نکته را به خاطر داشته باشید که برای آموزش انتخاب رشته و چیدمان درست کد رشته محلها به ترتیب اولویت، نیاز به یک راهنما یا مشاور با تجربه دارید. چرا که مشاوران بر اساس رتبه و تراز شما میتوانند بگویند درصد قبولی شما در کدام رشته و دانشگاه بالاتر است. در حال حاضر تعداد مراکز مشاوره تحصیلی در سطح کشور زیاد است. اما برای دریافت نتیجه مطلوب، توصیه میکنیم تحقیق کرده و مشاوری کاربلد و حرفهای پیدا کنید. در صورتی که وقت کافی برای مراجعه به مراکز مشاوره را ندارید یا به دلیل مسافت طولانی مجبور به پرداخت هزینه زیاد برای رفت و آمد هستید، مشاوره تلفنی بهترین انتخاب برای شما است.
اگر جزء داوطلبانی هستید که در مناطق محروم کشور زندگی میکنید و امکان مراجعه حضوری به موسسات و مراکز مشاوره را ندارید، بابت این موضوع نگران نباشید. فقط کافی است تحقیق کنید و مشاوری کاربلد و حرفهای پیدا کنید و با او ارتباط برقرار کرده و اطلاعات مربوط به نتایج آزمون خود را در اختیارش قرار دهید تا مشاور با توجه به معلوماتی که دارد، بتواند شما را راهنمایی کند. (https://www.gamas20.com )
در هنگام آموزش انتخاب رشته باید به چه نکاتی توجه کرد؟
ضمن مطالعه دفترچه انتخاب رشته پس از اعلام نتایج اولیه، توجه شما را به چند نکته مهم جلب میکنیم تا در ترتیب وارد کردن رشته محلها به شما کمک کرده و درصد قبولیتان در رشته مورد نظر افزایش یابد.
انتخاب رشته کنکور را با در نظر گرفتن علاقه و استعداد خود انجام دهید
مهم ترین فاکتور هنگام انتخاب رشته، توجه به استعداد و علاقه شخصی است چرا که به پایداری شما در مسیر پیش رو کمک میکند. پس از بین 150 کد رشته قابل انتخاب، حتما مواردی را وارد جدول کنید که میل به تحصیل در آنها را داشته و با استعداد و تواناییهای شما سازگار باشد.
امکان تحصیل یا نداشتن امکان تحصیل در رشته انتخابی را در مقاطع بالا بررسی کنید
اگر جزء افرادی هستید که ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر برایتان اهمیت دارد، سراغ رشتههایی بروید که امکان پیشرفت در آنها زیاد باشد. تحصیل در رشتههایی که در مقاطع بالا مثل ارشد و دکتری در داخل یا خارج از کشور آینده روشنی ندارد، به غیر از وقت تلف کردن فایدهای برای شما ندارد. بنابراین در این زمینه آگاهانه تصمیم بگیرید تا در آینده نیازی به جبران اشتباه خود نداشته باشید. برای دریافت اطلاعات بیشتر، مشورت با مشاور را جدی گرفته و از راهکارهای پیشنهادی او در مورد انتخاب رشته استفاده کنید.
شرایط خوابگاه دانشگاه ها را از لحاظ تسهیلات رفاهی بررسی کنید
توجه داشته باشید که بیشتر دانشگاههای نوبت شبانه فاقد خوابگاه هستند و ممکن است بعضی از دانشگاههای روزانه در مقایسه با انواع مشابه از لحاظ سطح کیفیت، امکانات و تسهیلات در موقعیت مناسبی نباشند. پس قبل از انتخاب دانشگاه، در مورد شرایط رفاهی آن تحقیق کنید تا پس از قبولی، دچار دردسرهای مربوط به محل اقامت نشوید.
اطلاعاتی از میزان شهریه پرداختی هر دانشگاه به دست آورید
همانطور که میدانید بحث مالی تحصیل در دانشگاه، جزء موارد مهم و پر اهمیت این موضوع به حساب میآید. به این نکته توجه داشته باشید که تحصیل در دانشگاههای شبانه، غیر انتفاعی، پردیس خودگردان، پیام نور و آزاد مستلزم پرداخت هزینه است. علاوه بر شهریه دانشگاه، هزینه اقامت خوابگاه، رفت و آمد و خورد و خوراک را نیز در نظر بگیرید و نسبت با شرایط اقتصادی خود دانشگاهها را برای تحصیل در لیست انتخاب رشته خود قرار دهید.
ما در این مقاله مطالبی را به عنوان راهنمای انتخاب رشته در اختیار شما داوطلبان عزیز قرار دادیم و سعی کردیم به در رابطه با موضوعاتی صحبت کنیم که کمتر به آنها پرداخته شده است. امیدوارم اطلاعات این مقاله به شما در مورد آموزش انتخاب رشته کمک کرده و به عنوان راهنما، مسیر موفقیتتان را هموارتر کند.
نظر شما