سابقه تاریخی سالها و دهههای اخیر هم نشان میدهد همواره جریان اصلاحطلب از این نظارتها آسیب دیده و نتوانسته به اندازه کرسیهای مجلس نامزد انتخاباتی داشته باشد.
از سوی دیگر در قانون جدید انتخابات هم موضوعاتی گنجانده شده که دامنه نظارتهای شورای نگهبان را به بعد از انتخابات هم تسری میدهد. این گزارهها باعث بیفروغ شدن امیدواریها در انتخابات شده است.
هرچند حاکمیت در گفتار اعلام کرده که به دنبال انتخاباتی با مشارکت بالاست، اما در عمل تصمیمات و سیاستهایی که این هدف را محقق کند، مشاهده نمیشود. امروز که در این نقطه قرار گرفتهایم، نمیتوانیم پیشبینی کنیم که چه رخدادهایی پس از ثبتنام انتخابات رخ خواهد داد. آیا رهنمودهای رهبری برای رقابتی شدن انتخابات محقق میشود یا اینکه رقابت تنها در میان اصولگرایان به وقوع میپیوندد و سایر گروههای میانهرو و اصلاحطلب از دایره انتخابات دور نگه داشته میشوند.
باید رویکرد جدیدی شکل بگیرد تا بسیاری از چهرههای مستقل، اصلاحطلب و دگراندیش دارای صلاحیت شناخته شوند تا انتخابات رونق بیشتری پیدا کند. بر این اساس امروز که ثبتنامهای انتخاباتی آغاز شده و مطابق قانون تا 16مرداد ادامه دارد، کسانی که تمایل به حضور در انتخابات دارند و فکر میکنند تخصص و اقبال عمومی لازم را دارند نباید از نامنویسی پا پس بکشند. معتقدم موضعگیری جریانات اصلاحطلب باید به پس از ثبتنامها موکول شود تا مشخص شود چه رویکردی در انتخابات برقرار خواهد شد. مشخص شود آیا شورای نگهبان مانند سنوات قبلی اقدام به رد صلاحیتهای گسترده میکند یا شریط متفاوتی حاکم خواهد شد.
شخصا فکر میکنم با همه این انتقادات که نسبت به نظارت استصوابی و رویکرد یکجانبه انتخابات وجود دارد نباید از فرصت ثبتنام در انتخابات گذشت و چشمپوشی کرد. افراد و جریاناتی که در افکار عمومی اقبالی دارند باید از این فرصت استفاده کنند تا طرف مقابل بهانهای نداشته باشد. نگاه همه احزاب باید به پس از ثبتنامها دوخته شود، حداقل هزینه ردصلاحیتها بالاتر رود.
23302
نظر شما