ظلم آشکار به صدها هزار کنکوری / در وزارت علوم رئیسی چه می‌گذرد؟ / عدالت دولت سیزدهم یعنی پذیرش متقلبان؟

موج انتقادات به وزیر علوم دولت سیزدهم در حالی شدت گرفته است که جریان های موافق و منتقد دولت در انتقاد به محمدعلی زلفی‌گل، حول عملکرد در برگزاری کنکور و پذیرفته شدن متقلبان و همچنین موج مهاجرت نخبگان، انتقاد دارند.

گروه سیاسی: دو چالش قبولی دانشجویان متقلب در کنکور سراسری و تفاوت دیدگاه های وزیر علوم دولت سیزدهم با نخبگان جریان انقلابی و ارزشی، بار دیگر وزیر علوم را در محور انتقاد افکارعمومی قرار داد.

موضوع راه‌یابی رتبه‌های مشکوک یا شبهه‌دار کنکور ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به دانشگاه به خصوص در رشته‌های پرطرفدار تجربی و پزشکی پس از گذشت ماه‌ها، مجدداً و طی روزهای اخیر به یکی از مباحث چالش‌برانگیز برای وزارت علوم تبدیل شده است.

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، دو روز پیش گفته بود با «یک هزار نفری» که درباره آن‌ها شائبه تخلف در آزمون سراسری وجود دارد، نمی‌توان برخورد و آن‌ها را از تحصیل منع کرد و استفساریه مجلس «حکم کرد که چون این افراد دانشجو شدند و دیگر داوطلب نیستند و باید سر کلاس درس حاضر شده و ادامه تحصیل دهند». این اظهارات با واکنش زیادی از سوی فعالان سیاسی داخل ایران و حتی برخی مسئولین جمهوری اسلامی روبرو شده است.

وزیر علوم دولت سیزدهم در صحبت‌های دو روز پیش خود گفته بود که وقتی فردی به عنوان دانشجو در کلاس درس حاضر می‌شود، احضار و اخراج برای او «آثار اجتماعی و روحی-روانی» دارد.

ظلم آشکار به صدها هزار کنکوری / در وزارت علوم رئیسی چه می‌گذرد؟ / عدالت دولت سیزدهم یعنی پذیرش متقلبان؟

نصرالله پژمان فر رئیس کمیسیون اصل نود قانون اساسی هم در نامه ای به وزیر علوم با تاکید بر اینکه باید جلوی ثبت نام متقلبین در دانشگاه‌ها را بگیرید، گفت: مجلس شورای اسلامی به هیچ وجه نمی پذیرد افرادی که در مظان اتهام تقلب و تخلف در آزمون سراسری هستند، پس از طی مهلت قانونی برای رسیدگی، دانشجو شوند و باید جلوی این تخلف گرفته شود.

علی شریفی زارچی استاد دانشگاه شریف در واکنش به اظهارات وزیر علوم دولت رییسی نوشت: جمع بزرگی با تقلب در ‌کنکور بهترین رشته‌های دانشگاهی را به ناحق اشغال کرده‌اند و ‌مجلس چنین وقیحانه حق سایر داوطلبان را لگدمال کرده و از اخراج آن‌ها و ایفای حق سایرین جلوگیری کرده و وزیر علوم هم از آن دفاع می‌کند؟ ذره‌ای شرم و حیا در وجودتان نیست؟

محمدحسین کریمی‌پور، رئیس پیشین کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، در توئیتر نوشت: «ادامه تحصیلِ هزار متقلب، سیلی به گوش میلیون‌ها کنکوری، دانشجو و خانواده است.» او با اشاره به هزینه‌ بالای عدم اخراج و عدم انتشار نام‌ «متقلبان کنکور» برای جمهوری اسلامی گفته که «اسامیِ این لیست باید دیدنی باشد»

محمد فاضلی، جامعه‌شناس و استادیار سابق دانشگاه بهشتی، نیز در توئیتر به دلایل وزیر علوم برای اخراج نشدن این دانشجویان اشاره کرد و نوشت: «این رانت شرم‌آور، آثار مخربی بر روح و روان میلیون‌ها ایرانی دارد. ترجیح هزار نفر بر میلیون‌ها نفر، عین عدم عقلانیت و توجیه مسخره‌ای است.»

در همین راستا رحیم‌پور ازغدی در انتقادی تند از مقامات وزارت علوم گفت: «تا خارجی‌ها نگویند، قبول نمی‌کنیم که یک نفر دانشمند است و بعد سریع می‌گوییم فرار مغزها! میگویم مغز برگرد! آخه الاغ؛ این آدم ۱۰ بار آمده وزارت‌خانه شما، ۳۰ بار آمده کارخانه شما، ۶۰ بار التماس کرد. در نهایت طرحش را دزدیدید.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفته بود: وزیر علوم خلاف منویات رهبری در شورای عالی انقلاب فرهنگی حرف می‌زند؛ کار مملکت دست همین‌هاست که در دولت روحانی هم پُر بود.

ظلم آشکار به صدها هزار کنکوری / در وزارت علوم رئیسی چه می‌گذرد؟ / عدالت دولت سیزدهم یعنی پذیرش متقلبان؟

انتقادات به وزیر علوم رئیسی از اردیبهشت ماه امسال شدت گرفت. آنجا که حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی از طرح سوال خود از محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم خبر داد. وی در تشریح خلاصه سوال خود از وزیر علوم، گفت: سوال بنده درباره این است که چرا سازمان سنجش در برگزاری آزمون‌ها با برخی مراکزی که مجوز قانونی ندارند قرارداد منعقد می‌کند؟

دی ماه سال گذشته نیز محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در جلسه علنی مجلس به سوال نماینده تبریز درمورد انتصاب روسای برخی دانشگاه ها پاسخ داد.

انتقاد به عملکرد وزیر علوم از دومین سال دولت رئیسی آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد. انتقادانی که نمایندگان مجلس را وادار کرد نام ذولفی گل را در ردیف وزرای حائز شرایط استیضاح قرار دهند. از این رو به نظر می رسد وزیر علوم رئیسی نتوانسته هماهنگی لازم را با بدنه جریان های ارزشی و تربیتی حاضر در نهادهای حاکمیتی برقرار نمایند. نقطه ضعفی که از سوی اساتید دانشگاه و دانشجویان را نیز مطرح می شود و رویدادهای بعد از فوت مهسا امینی در دانشگاه ها، نشان داد ذولفی گل از محبوبیت عام میان دانشگاهیان برخوردار نیست.

حالا و بعد از طرح موضوع ورود داوطلبان متقلب به دانشگاه ها، بار دیگر گمانه زنی ها از احتمال استیضاح وزیر علوم مطرح شده است. آن هم درست در زمانی که رئیسی به دنبال اثبات صداقت در عمل به وعده هایش بوده و در برابر موضوع تقلب داوطلبان کنکور، در موقعیتی قرار دارد که باید اثبات کنند در کدام طرف شفافیت یا پنهانکاری ایستاده است و آیا به این ظلم رسیدگی خواهد کرد یا نه؟

بیشتر بخوانید:

۲۱۶۲۱۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1791300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 116
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۰۸:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    106 2
    کسی رو میشناسم با معدل ده سرکلاس پزشکی گذاشتن
  • مهدی IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    121 1
    جوانان نخبه وبا استعداد مهاجرت می کنند وبیسوادها با تقلب و امتیاز می مانند درآینده مدیران ناکارآمد می شوند و اوضاع مملکت چنین می شود...
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    125 2
    فرار نخبگان و در صدر نشستن پخمگان حاصل همین تقلبهاست .
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    112 2
    اگه غیر این اتفاق میافتاد تعجب داشت تحصیل ودانش راباخاک یکسان کردید نخبگان یا خانه نشین هستند یاازکشور فرارکرده اند ان وقت برید ببینید مدیران کشور ازبی دانش ترین افرادممکن انتخاب میشن نتیجش میشه تورم باورنکردنی فلج شدن معیشت مردم 20برابرشدن قیمت خانه ماشین طی فقط 3تا4سال و....
  • NZ ۰۸:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    110 1
    اسم چه کسانی در لیست هزار نفره است؟ اعلام کنید. چرا لیست قبولی افراد در دانشگاه باید محرمانه باشد و اعلام نشود؟ در هرجای دنیا هم با فرد متقلب برخورد میکردند هم با مسئول متخلف که جا به متقلب داده.
  • حسین IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    84 1
    وقتی یک مثلا تحصیل کرده مثل وزیر علوم این جوری بگه وای به حال بقیه
  • فری IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    70 2
    چه وحشتناک. فاجعه بار
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    78 1
    طفلکا کاری نکردن فقط تقلب کردن ورفتن رشته پزشکی وحق صدها نفر رو خوردن خوب نیست اونها رو بیرون بدازن وباهاشون برخورد کنن طفلکا ناراحت میشن آخه لعنت خدا بر درغگو وفاسد
  • محبوب IR ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    69 3
    دانش آموزان با چه انگیزه ای باید درس بخوانند همش ناامیدی.
  • IR ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    72 2
    من وارد سیاست نمی شوم که پدر دارد یانه ولی سیاستی که ریسی انتخاب کرد روز اول مشخص بود این دولت را زمین خواهد زد
  • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    62 4
    رانت وزارت علوم از سالها پیش وجود داشت اما الان هزاربرابر بدتر شده است
  • افشین IR ۰۸:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    64 1
    یک متقلب بیاد بشه دکتر مملکت .واقعا که
  • IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    61 1
    ظلم سیستمی شده
  • GB ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    66 1
    شکی نیست که نمایندگانی که در مجلس مخالف بررسی بوده اند منافعی داشته اند
  • علی اصغر از تهران GB ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    72 2
    این مملکت با این افراد دارد به فنا میرود ریال این کشور بی ارزش ترین پول جهان شده چون این افراد آمده اند فزهنگ و دینمان هم معلوم است علت ان این است که این افراد مملکت داری نمی دانند و بد تر نمی دانند که نمی دانند
  • محمد IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    58 1
    تاسف از انتخاب بی سواد
  • IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    64 1
    برای اینکه برخورد نمی کنند چون این آدمها متقلب آقازاده هستند یا از افراد متمول جامعه/ چرا دانشگاه رو آدم های بدبخت و بی چاره پر کنند و بعدش این نگون بختها بعد از درس دنبال کار و یا به فکر مهاجرات باشند/
  • محمد IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    47 2
    ممنون از افشاگری و روشنگریتون
  • IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    61 4
    در ايران اسلامي همه جا خلاف و اختلاس و تقلب و ... از سر و رويش مي بارد خدايا از اين همه ظلم به تو پناه مي برم
  • سیداحمد IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    55 1
    مچل کردید مردم را.دروغ میگید.همه اطلاع دا ید اصلا مخصوصا سطح سواد رو می‌کشید پایین.که سطح بیسوادی خودتان گم بشه.
  • IR ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    67 4
    چون این هزار نفر فرزندان احتمالا مسولان دولتی هستند اگر نیستند چرا اسامی شان را اعلام نمی کنید؟
  • IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    67 1
    هر جای دیگه دنیا بود این هزار نفر و خانواده شون رو از هستی ساقط می کردند
  • IR ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۹
    73 4
    در کنکوری که بخش بزرگی از رشته ها و دانشگاه های خوب آن سهمیه ای هستند دنبال عدالت می گردید