تا پایان سال ۱۴۰۱ از بین افراد مبتلا به HIV شناسایی، ثبت و گزارش شده ۲۳ هزار و ۶۴۰ نفر زنده هستند که از این تعداد یاد شده ۱۸ هزار و ۴۴ نفر برای دریافت خدمات به مراکز ارائه دهنده خدمت مراجعه میکنند و تعداد ۱۷ هزار و ۴۷ نفر تحت درمان قرار دارند. همچنین پنج هزار و ۵۹۶ نفر نیز برای دریافت خدمات به مراکز ارائه دهنده خدمت مراجعه نکردهاند.
بر اساس این گزارش، اگرچه ۸۱ درصد کل موارد را مردان و ۱۹ درصد را زنان تشکیل میدهند اما، الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سالهای اخیر تغییر کرده، به گونهای که از کل موارد شناسایی و گزارش شده در سال ۱۴۰۱ میزان ۳۰ درصد موارد ثبت شده را زنان و ۷۰ درصد آنها را مردان تشکیل میدهند. الگوی انتقال سنی نیز در سالهای اخیر تغییری نکرده است.
علل ابتلا به HIV در بین کل مواردی که از سال ۱۳۶۵ تاکنون در کشور به ثبت رسیدهاند به ترتیب، تزریق با وسائل مشترک در مصرف کنندگان مواد (۵۶درصد)، رابطه جنسی (۲۶درصد) و انتقال از مادر به کودک (۱.۷ درصد) بوده است.این گزارش می افزاید: راه انتقال در ۱۶.۳ درصد از این گروه نامشخص مانده و راه انتقال ۰.۲ درصد از این موارد مربوط به خون و فرآوردههای خونی در سالهای پیش از اجرای سیاست پالایش ۱۰۰ درصدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون است.
این در حالی است که در بین مواردی که در سال ۱۴۰۱ تشخیص داده شدهاند راه احتمالی انتقال در ۱۶ درصد موارد اعتیاد تزریقی، ۵۷ درصد روابط جنسی، یک درصد مادر به کودک و در ۲۶ درصد نیز راه احتمالی ابتلا بیان شده و از طرفی هیچ مورد ابتلای جدیدی از طریق خون و فرآوردههای خونی ثبت نشده است.
بیشتر بخوانید:
چطور تاول پوست را درمان کنیم؟/ روشهای خانگی برای درمان تاول
۴۷۲۳۶
نظر شما