عضو دفتر رهبری:  جریانی که جمهوریت و اسلامیت نظام را مقابل هم قرار دهد به بی‌راهه رفته است

«اطلاعات آنلاین» نوشت: فضائلی گفت: در همه این انتخابات عده‌ای نتیجه را بر نمی‌تابیدند و تلاش می‌کردند نتیجه ابطال شود، اما در برابر این تلاش ها رهبری ایستادند و گفتند زیر بار ابطال انتخابات نمی‌روم.

مهدی فضائلی گفت: یکی از مسائل مناقشه برانگیز در بین جریان‌های سیاسی بحث پایبندی به مکتب و اصول امام (ره) است.مهدی فضائلی کارشناس و فعال رسانه ای در نشست راه گفت وگو که با موضوع جمهوریت نظام اسلامی مبانی و راهکارها در روزنامه اطلاعات برگزار شد، با اشاره به شباهت های دیدگاه های امام (ره) و رهبر معظم انقلاب گفت: باید دید که امام (ره) و رهبری در امتداد یکدیگر هستند یا اینکه نگاه رهبری بعد از امام (ره) در موضوعات مختلف تفاوت دارد؟ یکی از مهمترین تفاوت‌هایی که انقلاب اسلامی با انقلاب‌های بزرگ دیگر دنیا دارد و بارها در کلام رهبری هم به آن اشاره شده این است که آن انقلاب‌ها بعد از یک دوره کوتاهی از مسیر خودش جدا شده است و نسبت به آرمان‌ها و اصول اولیه‌ای که رهبران انقلاب داشتند، فاصله گرفته است.

وی افزود: رهبر انقلاب از همان ابتدای مسئولیت رهبری یکی از مهمترین وظایف خودشان را جلوگیری از انحراف انقلاب دانسته‌اند. این مهمترین وظیفه رهبری است. طبعا یکی از راه‌های جلوگیری از تحریف انقلاب تلاش برای زنده نگه داشتن افکار و اندیشه‌های امام (ره) و جلوگیری از تحریف ایشان بود. این یکی از کارهایی است که در طول این ۳۴ سال انجام داده‌اند.

فضائلی یادآور شد: در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره) در روز ۱۴ خردادماه امسال هم ایشان به تفضیل درباره مکتب امام (ره) صحبت کردند. بنابراین ما امروز معتقد هستیم که در دوران پس از امام (ره) - که به تعبیر رهبر انقلاب مو به مو همان مسیری است که امام در دهه اول انقلاب شروع کردند- ادامه داده شده است. این موضوع مهم است که اصول و آرمان‌های مکتب امام (ره) زنده نگه داشته شده است.

وی تاکید کرد: یکی از مسائل مناقشه برانگیز در بین جریان‌های سیاسی و بحث‌هایی که در فضای سیاسی و اجتماعی کشور ما همین بحث پایبندی به مکتب و اصول امام (ره) است.

وی افزود: یکی از محکمات امام بحث مردم است اگر نگاهی به نهضت حضرت امام از سال ۱۳۴۰ بیاندازیم، یکی از تفاوت‌های ماهوی که حرکت امام در مقایسه با دیگر حرکت‌هایی که در آن دوران در مبارزه با رژیم پهلوی صورت می‌گرفت، اتکای امام (ره) به مردم بود. سایر جریان‌های آن زمان -که در مسیر مبارزه بودند- به صورت گروه‌های محدود و چریکی فعالیت می‌کردند. یعنی مخاطب اصلی آن گروه‌ها مردم نبودند.

وی عنوان کرد: ایمان به مردم در تفکر امام به حدی بود که شخصیتی مانند شهید مطهری آن را در کنار ایمان به خدا، مسیر و هدف ذکر می‌کند. بعد از پیروزی انقلاب و در تمام فراز و فرودهایی که انقلاب داشته مهمترین مجموعه که به آن‌ها اعتماد می‌کرد همان مردم بود. در غائله کردستان پس از پیروزی انقلاب خطاب به مردم بود و آنان فراخوان دادند در جنگ و دفاع مقدس امام (ره) مردم را به میدان آورد. مردم را امام (ره) حلال مشکلات کشور می‌دانستند به عنوان یک امر واقعی و این موضوع تا پایان حیات ایشان ادامه داشت. گویاترین سند درباره اینکه مردم هم امام (ره) را با همه وجود پذیرفته بودند در استقبال ایشان در بهمن ۱۳۵۷ و تشییع پیکر ایشان می‌بینیم.

فضائلی یکی از مصادیق باور به مردم را در موضوع انتخابات عنوان کرد و با اشاره به برگزاری انتخابات متعدد خاطرنشان کرد: سال ۸۴ خدمت مرحوم هاشمی رفتیم و گفت و گوی مفصلی داشتیم سوال مان این بود شما شرایط و وضعیت کشور را چگونه می‌بینید؟ آیا بحرانی است، آیا در آستانه بحران است؟ مرحوم هاشمی تحلیل شان این بود شرایط کشور بحرانی است و یکی از بحث‌های ایشان با ما این بود که تاکید بر مشارکت می‌شود و این‌ها مشکلاتی برای کشور می‌آورد. باید مدیریت شده مشارکت مردم را داشته باشیم. در واقع شخصیت‌هایی مثل مرحوم هاشمی را داشتیم که خیلی معتقد به مشارکت حداکثری نبودند.

فضائلی افزود: بنابراین تفکراتی بودند که با دعوت به مشارکت حداکثری مخالفت داشتند، اما مقوله مشارکت مردم بحث بسیار جدی است، یعنی براساس مبانی نظری و اندیشه‌ای یا عوامل دیگری یا مولفه‌های دیگری مردم را به مشارکت دعوت کنیم.

وی افزود:همان طور که امام (ره) همه مردم را به مشارکت می‌طلبید، رهبری نیز تنوع سلایق در چارچوب نظام اسلامی را به صورت واقعی و عملیاتی در صحنه کشور می پذیرند.

وی یادآور شد: در چند مقطع در دوران رهبری اختلاف نظرهایی درباره نتایج انتخابات پیش آمد.یکی انتخابات مجلس ششم بود که ترکیب آن با نگاه رهبری فاصله زیادی دارد، انتخاب خاتمی در دوم خرداد ۷۶، انتخاب احمدی نژاد در سال ۸۴، انتخابات ۹۲ روحانی و اوج این مساله در سال ۸۸ بود. اما ایستادگی رهبری بر خلاف آنچه عده‌ای خواستند وانمود کنند، حمایت از احمدی نژاد نبود حمایت از رای مردم بود، حتی به مهندس موسوی گفته شد شما از راه قانونی بیایید کاملا پشت سر شماییم.

فضائلی ادامه داد: در همه این انتخابات عده‌ای نتیجه را بر نمی‌تابیدند و تلاش می‌کردند نتیجه ابطال شود، اما در برابر این تلاش ها رهبری ایستادند و گفتند زیر بار ابطال انتخابات نمی‌روم. البته بحث این که بررسی شود مساله دیگری بود. وی با تاکید بر این که یکی از عرصه‌هایی که رهبری نقش داشتند، پاسداری از جمهوریت و ایستادن پای رای مردم بود، گفت: در دوم خرداد برخی پیشنهاد می‌دادند که انتخابات را باطل کنیم، در دوره دیگری آقایان دیگری پیشنهاد می‌دادند، لذا پایبندی به رأی مردم از مقام گفتن تا عمل کردن خیلی تفاوت دارد، اینکه نظام چقدر متعهد به رأی مردم است هم امام (ره) و هم رهبری تاکید داشتند حتی در مجلس سوم اختلاف‌هایی پیش آمد، بررسی کردند و امام به شورای نگهبان دستور داد اعلام کند انتخابات سالم بوده است.

۲۱۶۲۱۶

کد خبر 1779259

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =