- این اختلافات دوسر دارد که یکسوی آن جریان پایداری قراردارد که مدتهاست نوع نگاهشان به مسائل کشور، اصولگرایان میانه و سنتی را نگران نوع تفکر و عملکرد افراد وابسته به این جریان کرده است.درسوی دیگر این جریان نیز اصولگرایان میانه قراردارند که تلاش دارند زاویه دید و نگاه خود را با این جریان حفظ کنند و درکنار آن گاه با نامهنگاری و سخنانی، تفکرات و تندرویهای پایداریها را کنترل یا افشا کنند. درچنین شرایطی ازآنچه میان اصولگرایان میگذرد، حالا قرار است مجلس یازدهم آخرین انتخابات سالانه هیاترئیسه خود را برگزار کند. انتخاباتی که برای پایداریها، کاهش آرای محمد باقر قالیباف در آن اهمیت ویژهای دارد و حتی خبرها حاکی از آن است که قرار است یک باردیگر مرتضی آقاتهرانی را برای رقابت با قالیباف بر سر کسب کرسی ریاست مجلس کاندیدا کنند.
- این تصمیم در حالی از سوی این جریان گرفته شده است که در سومین سال از انتخابات هیاترئیسه مجلس او شکست سنگینی از قالیباف خورد و با کسب ۵۳رای درمقابل ۱۹۴رای محمدباقر قالیباف از رسیدن به صندلی ریاست مجلس بازماند. با این حال شاید نشستن برصندلی ریاست مجلس، هدف اصلی جریان پایداری ازاین رقابتها نباشد؛ چراکه بنابر برخی روایتها نمایندگان وابسته به این جریان خوب میدانند شانس بالایی برای فتح کرسی ریاست مجلس ندارند؛ اما هدفشان تنها کم کردن آرای قالیباف است یا به عبارت بهتر کم نشان دادن اقبال به ریاست اوست.
- از همین رو به نظر میرسد با ارائه طرحهای جنجالی مانند طرح صیانت، طرح عفاف و حجاب و اصرار بر تصویب چنین طرحهایی یا مخالفت با بخشهای مهم لایحه ارتقای امنیت زنان تلاش میکنند موجی از نارضایتی را ازسوی بخشی ازبدنه جامعه نسبت به مجلسی که ریاست آن را محمد باقر قالیباف برعهده دارد، ایجاد کنند. هرچند این نارضایتی دامن آنها را هم میگیرد، اما این جریان اعتنای چندانی به آنچه درکشور طی سال گذشته رخ داد، ندارد. درواقع این جریان خود را نماینده بخش خاصی از جامعه میداند و نحوه عملکرد و گفتمان آنها در چند ماهی که کشور دچار ناآرامی شده بود نیز نشان داد برای این جریان در بر همان پاشنه پیشین میچرخد. درست به همین دلیل است که گفته میشود محمدباقر قالیباف دراین مدت جلوی تصویب این طرحهای جنجالی از جمله طرح صیانت و طرح عفاف و حجاب رادر مجلس گرفته است.شاید ازاینرو که نمی خواهد به وجهه مجلسی که او ریاست آن را برعهده دارد خدشهای وارد شود.
- پیش از این هم رئیس مجلس بارها از آنها که سوپرانقلابی توصیف کرده است به واسطه عملکردشان انتقادکرده است. توصیفی که به باور بسیاری به پایداریچیها بازمیگردد. در این میان به نظر میرسد که پایداریها در هر دو هدف کوتاهمدت و بلندمدت خود یک هدف غایی رادنبال میکنند و آن حذف محمد باقر قالیباف ازگردونه سیاست و قدرت است.
بیشتر بخوانید:
- آخرین «وزنکشی» قالیباف، آقاتهرانی و نادران روی باسکول «بهارستان»
-
دو راهی قالیباف در مواجهه با پایداریها / «توافق پشت پرده» دوباره یا «نبرد آشکار روی صحنه»؟
۲۱۲۲۰
نظر شما