اگر این علائم را دارید، دچار کمبود کلسیم شده‌اید

بهداشت‌نیوز نوشت: ماده معدنی کلسیم، نقشی کلیدی در عملکرد تمامی ارگان‌های حیاتی بدن، از جمله قلب و استخوان‌ها بازی می‌کند. کمبود کلسیم در بدن می‌تواند مشکلات فراوانی مانند افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان، پوسیدگی دندان‌ها، گرفتگی عضلات، خستگی‌های مفرط و اختلال در ضربان قلب را به همراه داشته باشد.

مهم‌ترین منبع برای تامین کلسیم، شیر و انواع لبنیات هستند. متخصصان تغذیه هم توصیه می‌کنند که به‌منظور تامین کلسیم مورد نیاز بدن، روزانه ۲ تا ۴ واحد شیر و لبنیات کم‌چرب یا بدون چربی، بادام، سبزیجات سبزبرگ تیره یا توفو مصرف کنید. اگر دچار علائمی هستید که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم، یعنی به احتمال زیاد کمبود کلسیم دارید و باید برای رفع این مشکل به پزشک مراجعه کنید.

۱. استخوان‌های ضعیف و شکننده
یکی از رایج‌ترین عوارض کمبود کلسیم در بدن، ضعیف و شکننده شدن استخوان‌ها در اثر کاهش تراکم آنها است. اگر در سنین میانسالی یا ابتدای سالمندی قرار دارید و با هر حادثه جزئی دچار شکستگی یا ترک‌خوردگی استخوان‌ها می‌شوید، ممکن است که با کمبود کلسیم یا پوکی استخوان ناشی از آن مواجه باشید. کمبود کلسیم می‌تواند با متخلخل کردن استخوان‌ها باعث ضعیف شدن ساختار آنها شود و خطر بروز شکستگی را افزایش دهد. در چنین شرایطی، شما به مصرف مکمل‌های کلسیم تحت نظر پزشک نیاز خواهید داشت.

۲. خستگی‌های مزمن
محققان براساس مطالعات متعددی ثابت کرده‌اند که کمبود بعضی از ریزمغذی‌ها در بدن مانند کمبود کلسیم می‌تواند شدیدا باعث اُفت انرژی و کاهش کیفیت خواب شبانه شود. گاهی خستگی‌های ناشی از کمبود کلسیم با مِه مغزی، سرگیجه، سبکی سر، ‌احساس گیجی و عدم تمرکز همراه است. از آنجایی که فیبرهای عضلانی و عصب‌های شما به کلسیم نیاز دارند، بنابراین کمبود این ماده معدنی حیاتی با تحلیل بردن ذخایر کلسیم سلول‌ها باعث ایجاد حس خستگی و بی‌حالی خواهد شد.

۳. گرفتگی‌های عضلانی
از دیگر علائم کاملا رایج کمبود کلسیم در بدن، ابتلا به گرفتگی‌های عضلانی به‌صورت مکرر است. هرچند که این گرفتگی‌ها ممکن است در عضلات تمامی قسمت‌های بدن اتفاق بیفتد اما معمولا افراد مبتلا به کمبود کلسیم بیشتر با گرفتگی عضلات پشت ساق پا مواجه می‌شوند. کمبود کلسیم می‌تواند عضلات شما را کاملا سفت و دردناک کند. بدن ما برای بهبود عملکرد سلول‌های عضلانی و حفظ انعطاف‌پذیری آنها به کلسیم کافی نیاز دارد. هنگامی که عضلات از کلسیم محروم می‌شوند، نرون‌ها هم ناپایدار خواهند شد و درنتیجه سطح التهاب در عضلات افزایش می‌یابد درحالی که همین اتفاق درواقع انقباض عضلانی دردناک را به همراه دارد.

۴. به خطر افتادن سلامت دهان و دندان
کمبود کلسیم می‌تواند به افزایش خطر ابتلا به بیماری پریودنتال (یا التهاب لثه‌ها و استخوان‌های اطراف دندان‌ها) شود. متاسفانه این بیماری، خطر ابتلا به سرطان‌های ناحیه دهان را افزایش می‌دهد. از طرف دیگر، کمبود کلسیم با افزایش احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان‌ها هم همراه است. به همین دلیل هم متخصصان تغذیه و دندانپزشکان، بر دریافت روزانه کلسیم کافی تاکید فراوانی دارند.

بیشتر بخوانید:

جزئیات گروگان‌گیری در بیمارستان گلستان اهواز

۲۳۳۲۳۶

کد خبر 1754701

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =