مزیت جنگنده‌های سوخو ـ ۳۵ برای ایران/ موازنه قدرت در منطقه تغییر می‌کند؟

ورود جنگنده‌های سوخو ـ ۳۵ به ایران و پیوستنش به نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران یک نقطه عطفی در روابط ایران و روسیه است و با در نظر گرفتن این موضوع می‌توانیم شاهد همکاریهای گسترده تر بین ایران و روسیه شویم.

مهسا مژدهی: خرید سوخو ۳۵ روسی از مسکو، به عنوان یکی از مهم‌ترین خریدها در حوزه تسلیحات در دهه‌های اخیر از سوی تهران شناخته می‌شود. سوخو ۳۵ یک جنگنده پیشرفته است که خرید آن از مسکو می‌تواند به معنای اعتماد دو جانبه و گسترش همکاری‌های تسلیحاتی باشد. حضور سوخو ۳۵ در نیروی هوایی ایران می‌تواند وضعیت دفاعی ایران را دچار تغییر کند. برخی از کارشناسان می‌گویند تهران با داشتن این جنگنده دست بالا را در منطقه به دست خواهد آورد. اما این ادعا تا چه اندازه صحیح است؟

در خبرآنلاین با حسن بهشتی‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد خرید جنگنده‌های سوخو ۳۵ از سوی ایران به گفتگو پرداخته‌ایم.

مزیت جنگنده‌های سوخو ـ ۳۵ برای ایران/ موازنه قدرت در منطقه تغییر می‌کند؟

>>>بیشتر بخوانید:

جنگنده های سوخو ۳۵ به زودی وارد ایران می شوند؟

جنگنده‌های روسی سوخو-۳۵ بر روی آسمان تهران

دغدغه رسانه‎‌های آمریکایی از تغییر توازن منطقه‌ای با خرید سوخو-۳۵ توسط ایران

حسن بهشتی‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل می گوید: جنگنده‌های سوخو ۳۵ جزو جنگنده‌های مدرن در جهان به حساب می‌آید. چون هم از نظر سقف پروازی بالاتر از همه جنگنده‌های قبلی ایران است و هم سرعتش در بین هزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر است. توان راداری این موشک ۳۰ هدف را رهگیری کرده و به هشت هدف شلیک می‌کند. این هواپیماهای مدرن در مقابل با هواپیماهای آمریکایی ساخته شده است.

ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خیلی تلاش کرده که در عرصه موشک و هم جنگنده ها به خصوص بعد از جنگ تحمیلی، پیشرفت کند و به خودکفایی برسد. در عرصه موشک پیشرفت‌های خیلی عالی داشته و در سطح جنگنده هم تولیداتی داشته است اما به تولید انبوه هنوز نرسیده است. در هیچ زمانی ایران از نظر تجهیزاتی به مدرنی سوخو ـ ۳۵ نرسیده است. در هر صورت ورود این هواپیما به هواپیمایی ارتش جمهوری اسلامی توان رزمی ایران را به شکل قابل توجهی بالا می‌برد و می‌تواند به این کمک کند که ایران در برابر تهاجمات دشمن دست پر را داشته باشد.

این کارشناس حوزه اوراسیا افزود:‌ روسیه در سال های اخیر تعامل خود را با ایران افزایش داده و مسکو در این راستا در مسیر حرکتی کرده تا یک سیاست جدید را نسبت به گذشته در قبال تهران اتخاذ کند. از سال قبل که روسیه دچار تحریم‌ها غرب شد توجه به ایران در کنار توجه به کشورهایی مانند هند و چین و برزیل بیشتر شد تا بتواند با تحریم ها مقابله کند. به نظر می‌رسد موافقت با فروش سوخو ـ ۳۵ هم در راستای این است که همکاری های تهران و مسکو در زمینه دفاعی ارتقا پیدا کند. قبلا هم البته روسیه جنگنده میگ ۲۹ را در اختیار ایران قرار داده بود که در همان زمان خودش جنگنده خیلی پیشرفته‌ای به حساب نمی‌آمد. این جنگنده سال ۷۱ یا ۷۲ تحویل شد و به ایران کمک کرد. چون ایران با تحریم غرب رو به رو بود و کشورها حاضر نبودند که به ایران جنگنده بدهند. همچنین سوخو ۲۲ هم به ایران داده بود. اما در دوره جدید هم در زمینه موشک‌های پدافندی عمل کرد که البته برد محدود ۱۲۰ کیلومتری داشت و همچنین موشک‌های پدافندی اس ۳۰۰ وجود داشت که در نوع خودشان پیشرفته به حساب می‌آمدند و می‌توانستند چند هدف را رد گیری کنند.

به نظر من ورود جنگنده‌های سوخو ـ ۳۵ به ایران و پیوستنش به نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران یک نقطه عطفی در روابط ایران و روسیه است و با در نظر گرفتن این موضوع می‌توانیم شاهد همکاریهای گسترده تر بین ایران و روسیه شویم. قبلا روابط یک طرفه بود و ایران فقط تسهیلات میخرید. اما در سه چهار سال اخیر ایران هم اقلامی داشته که آن را در اختیار روسیه قرار داده است. اخیرا اعلام شد که هواپیماهای ایرباس روسی هم ممکن است که به ایران بیایند و اورهال شوند. یعنی کلیه قطعاتشان بازبینی و تعمیر می‌شوند. من فکر میکنم همکاری ها رو به پیشرفت است و به نفع ایران و روسیه به حساب می‌آید.

بهشتی‌پور در مورد تغییر احتمالی موازنه قدرت در منطقه بر اثر خرید سوخو ۳۵ توضیح داد: این تحلیلی غیرواقع‌بینانه است. سوخو ـ ۳۵ جنگنده بسیار خوبی است و در نسل چهارم جنگنده‌های پیشرفته در دنیا محسوب می‌شود. اما اینکه با دریافت چند عدد جنگنده بخواهد موازنه قوا در منطقه بهم بخورد یا تخت تاثیر قرار بگیرد، چنین اتفاقی نخواهد افتاد. بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار سلاح مختلف آمریکا و انگلیس و فرانسه و روسیه در اختیار کشورهای عربی منطقه از جمله عربستان و امارات و کویت و قطر قرار داده‌اند. چطور می‌شود که آنها وقتی این سلاح‌های پیشرفته را در اختیار این کشورها گذاشتند موازنه تحت تاثیر قرار نگرفت؛ اما با این سوخوها تحت تاثیر قرار می‌گیرد؟ با یک جنگنده نمی‌شود موازنه نظامی در سطح منطقه ایجاد شود یا بهم بخورد. موازنه موجود بر اساس قدرت نظامی در ابعاد مختلفش است و نه فقط قدرت جنگنده ها. موشک ها در این زمینه تعیین کننده هستند و نیروی دریایی و هوایی و زمینی و تجهیزاتی که به کار می‌برند تاثیرگذار است.

۳۱۱۳۱۲

کد خبر 1753853

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۰۶:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    62 97
    بشنوید و باور نکنید، روس ها نیروگاه بوشهر را تمام و کمال تحویل ندادند حالا می آیند سوخو۳۵ به ما می دهند؟ آخه چقدر باید بی سیاست باشیم؟ عجب ساده و فراموشکاریم ما...
    • امیر IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۷
      4 6
      با فرض اینکه بدهند، سوخو 35 یک هواپیمای نسل 4 هست که تکنولوژیش برای زمان فروپاشی شوروی هست با یکسری بهینه سازی های محدود. ثانیا برای تقویت نیروهوایی ایران حداقل 200 جنگنده نیاز هست (در مقایسه با عربستان، ترکیه و اسرائیل و حتی امارات) ثالثا با یک نوع هواپیما مشکل حل نمیشه باید مجموعه ای از هواپیما ها خریداری بشن مثل زمان شاه F14T F4 A130 Avax ,....
  • م.ر IR ۰۷:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    18 50
    نوع جنگها آینده فراتر از جنگ فیزیکی خواهدبود و وقتی تکنولوژی پیشرفته ماهواره ای داشته باشی و استفاده از پرنده های بدون سرنشین نسل ۶ معنا جنگ تغییر میکند.نقطه ای و قابل اتکا به هوش مصنوعی تصمیم گیرنده ..با دو/سه / اسکدران چیزی بهم نمیخوره فقط علم استفاده از تکنولوژی انتقال پیدا میکنه که خیلی مهمه وباید انجام بشه با آنکه تکنولوژیها تنوع تولید آنها نزدیک بهمه ولی نوع امریکایی و غربی بهتر قابل درک و جدید و فرمان پذیر تره. به امید تولید نسل ۵ درایران عزیز.
  • IR ۰۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    32 8
    چین هم چندتا جنگنده بفروشه مگه چی میشه. نفت رو داره با تخفیف ویژه میبره
  • IR ۰۷:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    51 6
    جنگنده خیلی عالی ای هست ولی خودمان را گول نزنیم با ۲۴ فروند موازنه ای بر‌هم نمی خورد. باید در صورت امکان تعداد بیشتری تهیه کرد
  • IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    95 65
    مردمت رو ثروتمند کن هیچکی جرات نمی کنه چپ نگاه ایران کنه
    • علی IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
      39 1
      عمراً .! اینها بیشتر از اینکه از دشمن بترسند از مرفه بودن مردم میترسند و برای همین معاش اکثریت را زیر خط فقر نگه داشته اند تا نای نفس کشیدن نداشته باشند و دائماً بدنبال یه لقمه نان بدوند .
  • مش جمعه IR ۰۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    هر چه نیروگاه ساخت حالا سوخو تحویل خواهد داد. تحویل اس ۳۰۰ را یادتون هست؟
  • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    32 71
    دهه ۸۰ هم بحث خرید سوخو ۳۰ خیلی داغ بود و احتمالا ۱۰،۱۵ سال دیگه سوخو ۵۷ ولی نتیجه همه این گمانه زنی ها هیچ هست روسیه به عربستان و اسرائیل خیانت نمی کند
    • IR ۱۸:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۷
      3 0
      دقیقا. البته در دهه ۷۰ هم خبرهایی در مورد خرید جنگنده سوخو۲۷ و میگ۳۱نیز وجود داشت که آنها هم به سرانجام نرسید.
  • AE ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    22 6
    تعداد کافی جنگنده همراه با یک سیستم هشدار زود رس هوایی موازنه رو تغییر میده. با ۳۰ الی ۴۰ جنگنده اتفاق خاصی نمی‌افته.
  • علی IR ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    1 2
    ایران دومین ارتش قدرتمند خاورمیانه (بعد از ترکیه)و کم خرج ترین ارتش دنیا به نسبت جمعیت را دارد در تانک و موشک و پهپاد به خودکفایی رسیدیم جنگ های آینده با تلفات کم رخ میدهد و سپر انسانی گزینه مطلوبی نیست و ایران در این مورد موفق عمل کرده اما زره سربازان و پشتیبانی هوایی نه
  • IR ۰۶:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۷
    0 1
    هزینه هر ساعت پرواز و سرویس و نگهداری
  • ناشناس IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۷
    9 3
    فارغ از تعداد كم، جنگنده سوخو 35 در مقابل جنگنده هاي هم نسل غربي خودش كه در كشورهاي منطقه زياده هيچ كاري از پيش نمي بره و سقف پروازش هم براش نقطه قوتي نيست زيرا در همان ارتفاع بالا هم به راحتي توسط موشكهاي امرامجنگنده هاي ساخت غرب شكار مي شوند. واقعيت اينه كه تكنولوژي روسيه در هيچ جنگي كه پس از دهه هشتاد رخ داده باشد در مقابل تكنولوژي غربي كارايي نداشته.