مجازات فردی که خود را پزشک معرفی کرده و بر اثر سهلانگاری موجب قطع دو دست یک بیمار شده بود، در مرحله تجدیدنظر تقلیل یافت. بررسیها حاکی از آن است که رای هیات بدوی انتظامی نظامپزشکی ارومیه که قصور 50 درصدی دکتر قلابی در قطع دستان محمدعلی را محرز دانسته و وی را به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی در حق تعزیرات حکومتی و یک سال تغییر جغرافیایی محل خدمت محکوم کرد، در حالیکه این رای در دادگاه تجدید نظر به کسر حقوق به میزان یک ششم به مدت شش ماه تقلیل مییابد.
ماجرا از چه قرار بود؟
محمدعلی ساکن شهرستان ماکو در ارومیه در هشتمین روز از اردیبهشتماه سال 86 با سوختگی به میزان 21 درصد از نوع درجه دو و سه در اثر برقگرفتگی به بیمارستان قدس این شهرستان منتقل شد و چهار روز تحت درمان قرار گرفت.
پس از گذشت این چهار روز، با تشخیص احتمالی کادرپزشکی در قطع اندام، محمدعلی جهت ارتوپدی به بیمارستان مطهری ارومیه منتقل میشود. در این بیمارستان دکتر فردین میرزاطلوعی متخصص ارتوپدی نظریه قطع اندام را رد میکند و وی را جهت ادامه درمان در بیمارستان امام خمینی(ره) به این مرکز پزشکی معرفی میکند.
پس از گذشت چهار روز دیگر، به توصیه یکی از خدمه بخش سوختگی این بیمارستان، بیمار مرخص و توسط فردی به نام داوود که خود را دکتر معرفی میکرد، در منزل تحت مداوا قرار میگیرد.
براساس این گزارش، این دکتر قلابی با وعده درمان سریع و کمهزینه در منزل، بیمار را متقاعد میکند و مدعی میشود سوختگی محمدعلی بالای 80 درصد بوده است. این فرد سپس با جعل استفاده از عنوان دکتر اقدام به درمان در محیط غیراستریل و بدون تجویز آنتیبیوتیک میکند.
با این حال و پس از گذشت 13 روز از درمان محمدعلی در خانه، عفونتهای محل سوختگی گسترش می یابد و وضع او وخیمتر میشود.
اذعان دکتر قلابی به قصور در مداوا
پس از وخیم شدن اوضاع محمدعلی، دکتر قلابی که متوجه اشتباه خود میشود، پولی که از بیمار جهت هزینههای درمان در خانه پیشاپیش گرفته بود، به وی بازمیگرداند و به این شکل ناتوانی خود را در درمان محمدعلی اذعان میکند. پس از آن محمدعلی را روانه تهران و بیمارستان 15 خرداد میکنند.
قطع دو دست بیمار در بیمارستان
پس از ارجاع محمدعلی به بیمارستان 15 خرداد تهران به دلیل گسترش عفونتهای ناشی از سوختگی، دست چپ محمدعلی از ساعد قطع و دست راست وی نیز از کار میافتد. علاوه بر این پاهای وی نیز دچار عفونت شدید شده بود که تیم پزشکی موفق به نجات پاهای وی از قطع شدن شد.
بیمار از بهیارش شکایت کرد
پس از اتمام مراحل درمان محمدعلی که حالا دو دست خود را از دست داده بود، وی در سازمان نظامپزشکی ارومیه شکایت را مطرح میکند. در پی شکایت محمدعلی از داوود، هیات بدوی رای خود را در قصور 50 درصدی بهیار و مداخله وی در امور پزشکی صادر میکند، پس از آن نیز وی را به پرداخت 500 هزار تومان جزای نقدی در حق تعزیرات حکومتی و یک سال تغییر جغرافیایی محل خدمت محکوم میکند.
رای در تجدیدنظر تقلیل یافت
پس از پیگیریهای مجدد، رای هیات بدوی انتظامی نظام پزشکی ارومیه به هیات تجدیدنظر ارجاع میشود که در آنجا در کمال ناباوری رای دادگاه بدوی به مجازات کسر حقوق به میزان یک ششم به مدت شش ماه در دادگاه تجدیدنظر تقلیل مییابد.
دستور وزیر بهداشت درباره این پرونده
رای دادگاه تجدیدنظر در حالی به تخفیف در مجازات دکتر قلابی منجر شد که وحیده دستجردی، وزیر بهداشت طی نامهیی که سلیمان جعفرزاده نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی به وی نوشته و در آن درخواست مساعدت درباره شکایت محمدعلی به وزیر بهداشت ارائه شده بود، دستور اقدام جدی در مورد این بهیار و همکارش عباس که از خدمه بیمارستان بوده را صادر کرده است.
آییننامه انتظامی سازمان نظام پزشکی چه میگوید؟
مطابق ماده 16 آییننامه انتظامی سازمان نظام پزشکی استفاده و جعل از عناوینی نظیر دکتر ممنوع است. علاوه بر این، براساس ماده 13 این آییننامه جذب و هدایت بیمار از موسسات بهداشتی درمانی دولتی به مطبهای شخصی و بالعکس به منظور سوءاستفاده مالی ممنوع است که این بهیار مشمول هر دو این مواد میشود. گفتنی است پرونده این بیمار در حال حاضر در دست بررسی است و وی نسبت به رای هیات تجدیدنظر اعتراض کرده است.
56282
نظر شما