آبان ماه وزارت جهادکشاورزی عوارض صادرات پیاز را در استانهای هرمزگان و جنوب کرمان به عنوان استانهای قطب تولید این محصول از ۱۲۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش داد. سید جواد ساداتی نژاد به دنبال این بود که نشان دهد توان تولید آنچنان است که قادر به صادرات نیز هستیم. اما دو ماه از این سیاست نگذشته بود که قیمت پیاز سر به فلک کشید. در نیمه نخست بهمن ماه قیمت پیاز به ۴۰ هزار تومان رسید. برهمین اساس این وزارتخانه مجددا عوارض صادرات پیاز را افزایش داد. بدین ترتیب عوارض صادرات پیاز به ۱۰۰ درصد رسید.
البته چند روز پیش طبق اظهارات شاهپور علاییمقدم، معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی این عوارض مجدد افزایش یافته است و به سطح ۱۸۰ درصد رسیده است. او دلیل این موضوع را حمایت از مصرفکننده مطرح میکند. حال خبر از واردات پیاز رسیده است که آن هم ظاهرا برای کاهش قیمت پیاز در بازار داخل بوده است. بازاری که ظاهرا سیاستگذار در جهادکشاورزی قادر به مدیریت آن نیست. چون ایران را از صادر کننده پیاز به واردکننده پیاز تبدیل کرد. در این فاصله هم بازار داخل را بهم ریخت به طوری که قیمت پیاز به اوج خود رسید.
قیمت پیاز در میادین ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان
روز گذشته مسعود امراللهی مدیر کل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای کمک به ثبات بازار پیاز قرار است ۵۰ هزار تن از این محصول وارد کشور شود که دیروز نخستین بخش از این محموله وارد بندر جاسک شده است.
او افزود: پیاز در میادین شهرداری تهران با قیمت ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان عرضه میشود.
امراللهی گفت: قیمت فعلی عرضه پیاز در میدان مرکزی میوه و ترهبار بین ۲۳ تا ۲۸ هزار تومان است که نسبت به هفته گذشته ۳ هزار تومان افزایش داشته است.
مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی افزود: با توجه به بارندگیهای اخیر در دامنه جنوبی کشور، طرح استمرار و تولید زمستانه در برداشت و حملونقل محصول پیاز با مشکل مواجه و موجب شد این محصول در میادین میوه و ترهبار با قیمتی بالاتر از قیمت واقعی عرضه شود.
او گفت: در میادین شهرداری تهران با همکاری تعاون روستایی بار پیاز بهطور مستمر و با قیمت ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان عرضه میشود.
امراللهی گفت: پیشبینی شده است از حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت تا پایان فروردین ۱۴۰۲، حدود ۸۵۰ هزار تن محصول پیاز برداشت شود.
بیشتر بخوانید:
۳۵۲۱۷
نظر شما