پریسا عباسی: طبق گزارش منتشر شده توسط نشریه IACAD، این مسجد ۲۰۰۰ متر مربعی ظرفیت ۶۰۰ نمازگزار را خواهد داشت و در سال ۲۰۲۵ افتتاح میشود. قرار است این مسجد در یکی از قدیمیترین محلههای امارات متحده عربی است ساخته شود.
به گزارش IACAD تکمیل پرینت سه بعدی سازه ساختمان حدودا چهار ماه طول خواهد کشید و ۱۲ ماه زمان نیاز است تا این مسجد با امکانات رفاهی مناسب تجهیز شود. سه کارگر بر روی پرینتر رباتیک سه بعدی کار خواهند کرد. این دستگاه در هر ساعت دو متر مربع از این ساختمان را چاپ خواهد کرد.
برای ساخت این مسجد ترکیبی از مواد خام و بتنی استفاده خواهد شد که با دقت بسیار آماده شده است.
به گفته الشیبانی، مدیر بخش مهندسی IACAD، تکنولوژی سه بعدی این ساختمان آن را پایدارتر میکند.
او در ادامه گفت:«بکارگیری چاپ سه بعدی، ضایعات مصالح ساختمانی را کاهش داده و دوستدار محیط زیست است. این مسجد در نوع خود اولین در جهان است و هزینه ساخت آن ۳۰ درصد بیشتر از روشهای ساخت معمول است. از آنجاییکه این سازهها ۳۰ سال ضمانت ساخت دارند، انتظار میرود که ساخت سازههای مشابه نیز، همین هزینه را داشته باشد.»
استراتژی چاپ سه بعدی دبی
انتخاب ساخت مسجد با استفاده از تکنولوژی سه بعدی در راستای بلندپروازیهای دبی برای تبدیل شدن به یک مرکز پیشرو تکنولوژی تا سال ۲۰۳۰ است.
«استراتژی چاپ سه بعدی دبی» ابتکاری بود که در سال ۲۰۱۶ آغاز شد تا دبی را به قطب اصلی فناوری تبدیل کند. شیخ محمدبن راشد آل مکتوم، حاکم دبی در حمایت از هدف خود برای ساخت ۲۵ درصد ساختمانهای آینده با چاپ سه بعدی در دبی، مصوبهای را برای استفاده از چاپ سه بعدی در صنعت ساخت و ساز در دبی تصویب کرد.
بیشتر بخوانید:
این اقدام دبی، الهام بخش بسیاری از تولیدکنندگان فناوری ساختمانی پیشرفته در سرتاسر جهان شده است و آنها را بر آن داشت تا محصولات خود را به دبی ارسال کنند تا از محصولات آنها در ساخت و سازهای آزمایشی در دبی استفاده شود.
پس از اینکه آزمایشگاه فناوری Immensa برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ امتیاز انحصاری چاپ سه بعدی ساخت و ساز در دبی را ثبت کرد، امارات متحده عربی شاهد افتتاح تاسیسات پرینت سه بعدی بتن توسط شرکتهای دیگری نظیر ۳DVinci Creations، ACCIONA و Freyssinet subsidiary Concreative بود.
مسجد ساخته شده با چاپ سه بعدی
پیشبینی میشود ساخت این مسجد که قرار است چهار ماه طول بکشد، از اواخر سال جاری آغاز شود و ۱۲ ماه دیگر زمان لازم است تا این مسجد به تمام امکانات رفاهی مجهز شود.
IACAD در حال کسب مجوز نهایی طراحی از مقامات محلی شهرداری دبی است. این مرکز که قرار است پذیرای نمازگزاران باشد، قرار است ظرف دو سال آینده افتتاح شود.
۵۸۵۸
نظر شما