دپارتمان امور اسلامی و فعالیتهای خیرخواهانه دبی (IACAD) در بیانیهای اعلام کرد که میخواهد برای اولینبار در دنیا یک مسجد را با روش چاپ سهبعدی بسازد. این مسجد قرار است در سال ۲۰۲۵ افتتاح شود و گنجایش ۶۰۰ نفر را داشته باشد.
در بیانیه مطبوعاتی IACAD گفته شده است که دبی میخواهد با چاپگرهای سهبعدی مسجدی ۲۰۰۰ متر مربعی در منطقه «بر» بسازد. این منطقه یکی از قدیمیترین محلهها در امارات متحده عربی محسوب میشود.
IACAD میگوید: «چاپ سهبعدی سازههای ساختمان حدود چهار ماه زمان میبرد.» بااینحال، حدود یک سال دیگر زمان لازم است تا اقدامات تکمیلی در داخل و خارج از این مسجد انجام شود. این پروژه ظاهراً قرار است در فاز چاپ سهبعدی، سه کارگر داشته باشد که ربات چاپگر را کنترل خواهند کرد. این ربات میتواند در هر ساعت دو متر مربع از بنا را بسازد.
عکس مفهومی از طرح مسجد دبی
ساخت مسجد با چاپگر سهبعدی در دبی چه فوایدی دارد؟
برای احداث این مسجد از ترکیبی از مواد خام و یک بتن مخصوص استفاده خواهد شد. مدیر واحد مهندسی دپارتمان امور اسلامی و فعالیتهای خیرخواهانه دبی میگوید استفاده از فناوری چاپ سهبعدی به آنها کمک میکند تا بنایی با پایایی بالاتر بسازند.
او میگوید: «استفاده از چاپ سهبعدی زبالههای ساختمانی را کاهش میدهد و با محیطزیست سازگار است.» البته احداث این مسجد ۳۰ درصد بیشتر از روشهای مرسوم هزینه برمیدارد؛ چون برای اولینبار است که مسجدی با این سازوکار در دنیا ساخته میشود.
IACAD درحالحاضر در تلاش است تا آخرین مجوزهای لازم را برای طرحی که بهمنظور احداث این مسجد در نظر دارد، از مسئولان شهرسازی دبی دریافت کند.
هدف دبی از ساخت مسجدی با فناوری چاپ سهبعدی، حرکت در مسیر تبدیلشدن به یکی از پیشگامان فناوری در دنیا تا سال ۲۰۳۰ است. «استراتژی چاپ سهبعدی دبی» برنامهای بود که در سال ۲۰۱۶ توسط «محمد بن راشد آل مکتوم»، حاکم دبی مطرح شد تا این شهر را به یک هاب برای فناوری تبدیل کند.
۲۲۷۲۲۷
نظر شما