مالیات لاکچری بازهای ملک و اتومبیل، کمتر از ۴۰۰ میلیارد!

ایسنا نوشت: آمارها نشان می‌دهد که درآمد مالیاتی دولت از صاحبان خودروها و همچنین خانه‌های لوکس ناچیز بوده است، به طوریکه این مالکان در ۸ ماه امسال جمعا کمتر از ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت کردند.

پای خانه و خودروهای لوکس در سال۲های قبل به نظام مالیاتی کشور باز و قرار شد براساس قانون بودجه، خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان و خودروهای بالای یک میلیارد تومان مشمول مالیات شوند. اما از زمان تصویب این ارقام برای اخذ مالیات از این خانه و خودورها تاکنون، همواره یکی از موضوعات انتقادی مهمی که از سوی کارشناس مطرح می‌شود، پایین بودن نرخ‌های تعیین شده برای این خانه‌ها و خودروهاست که به اعتقاد کارشناسان، این نرخ‌ها همه لوکس‌نشین‌ها را در تور مالیات قرار نمی‌دهد.

طرف دیگر ماجرا به شناسایی این خانه‌ها و خودروها مربوط می‌شود، موضوعی که وزیر اقتصاد نیز به آن اشاره کرده و گفته بود که ابتدا باید وزارت راه و شهر سازی نسبت به شناخت خانه‌های لوکس اقدام کند و سپس ما در مقام وصول مالیات از آنها برآییم، ضمن اینکه یکی از مشکلات مهم وزارت اقتصاد، فقدان ضمانت اجرا برای این قانون است.
خاندوزی تاکید کرده بود که در حال حاضر، عملاً تا صاحب خانه لوکسی که شناسایی شده است، قصد خرید و فروش نداشته و ناگزیر از گرفتن برگه مفاصا حساب مالیاتی نباشد، نمی توانیم از وی مالیات بگیریم؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ما ابزاری برای وصول نداریم.

اعداد و ارقام نیز بر مشکلات اخذ مالیات از لوکس‌نشین‌ها و لوکس‌سوارها مهر تایید زده است. بر این اساس در طبق آمار در ۶ ماه نخست امسال مالیات دریافتی از واحدهای مسکونی گران قیمت (با احتساب عرصه و عیان)، حدود ۱۲ میلیارد تومان بوده که در هفت ماه به حدود ۱۷ میلیارد و در هشت ماه به حدود ۲۰ میلیارد تومان رسیده است.

همچنین مالیات دریافتی از انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین داراری شماره انتظامی شخصی گران قیمت در ۶ ماه سال جاری حدود ۲۸۱ میلیارد، در هفت ماه حدود ۳۱۴ میلیارد و در هشت ماه حدود ۳۷۵ میلیارد تومان بوده است.

درواقع صاحبان خودروها و خانه‌های لوکس در ۸ ماه امسال جمعاکم‌تر از ۴۰۰ میلیون تومان مالیات پرداخت کردند.

بیشتر بخوانید:

۴۶۲۲۰

کد خبر 1709361

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =