علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بینالمللی مستقر در ژنو در صد و یازدهمین نشست شورای سازمان بینالمللی مهاجرت تاثیرات منفی ناشی از تغییرات آبوهوایی، مداخلات نظامی بین قارهای و بحرانهای اقتصادی جهانی را اصلیترین دلایل تشدید وضعیت بشردوستانه در جهان برشمرد که موجب جابجایی عظیم جمعیت در جهان شده است.
وی در ادامه وضعیت کنونی افغانستان را نمونهای از جاهطلبیهای کشورهای ثروتمند دانست که به بروز چالشهای ژئوپولتیکی جدید منجر شده و رنج بیسابقهای را برای مردم در حال مهاجرت در کشورهای مبدأ و ترانزیت مهاجران و همچنین جوامع میزبان آنها ایجاد میکند.
نماینده ایران تاکید کرد: جوامع میزبان در کشورهای در حال توسعه هزینه این مهاجرت را به جای کشورهای توسعه یافته میپردازند که آخرین مقصد آوارگان هستند.
بحرینی با بیان اینکه «مقابله با چالش های بشردوستانه نیاز به اراده سیاسی گسترده، بهویژه از سوی عاملان اصلی ایجاد این وضعیت دارد» افزود: از آنجایی که چندجانبه گرایی نتوانست راه حل مناسبی برای مناقشات بین المللی بیابد و سیاستزدگی در امور بشردوستانه بیش از پیش تقویت شده است، ما باید تمام تلاش خود را بکنیم تا از آلوده شدن بیشتر فضای بشردوستانه به وسیله سیاست جلوگیری کنیم.
این دیپلمات کشورمان با تاکید بر اینکه «ایران بهعنوان میزبان بسیاری از این مهاجران تمام تلاش خود را برای رسیدگی به آنها بدون توجه به وضعیت قانونیشان کرده است» اظهار داشت: هجوم مردم افغانستان به کشورهای همسایه، ازجمله ایران همچنان تکان دهنده است و ما نباید اجازه دهیم که بحرانهای انسانی جدید موجب فراموشی طولانیترین آنها شود.
وی در ادامه اظهارات خود به اقدامات فراوان ایران در طول سالهای گذشته برای بهبود و ارتقاء وضعیت مهاجران در ایران، ازجمله ثبت نام بیش از 700 هزار دانش آموز در مکاتب دولتی که 380 هزار نفر از آنها افغانهای فاقد مدرک هستند، تحصیل 58 هزار دانشجو، برگزاری دوره های سوادآموزی برای 190 هزار دانش آموز بی سواد خارجی، پوشش بیمه رایگان تحت یک طرح بیمه سلامت عمومی برای 157 هزار پناهجوی آسیبپذیر، واکسیناسیون مهاجران در سراسر کشور در مقابله با همهگیری کرونا و و اعطای تابعیت ایرانی به بیش از ده هزار فرزند متولد شده از مادر ایرانی و پدر خارجی برای مقابله با بی تابعیتی اشاره کرد.
علی بحرینی در بخش پایانی اظهارات خود با قدردانی از سازمان بینالمللی مهاجرت در تخصیص بودجه به ایران و افزایش تعداد کارنان خود در کشور بر لزوم اجرای سیاستهای این سازمان برای اطمینان از تحقق کامل بودجه در کنار تخصیص بودجه بیشتر برای برآورده کردن کمترین نیازهای میزبانی و مدیریت مهاجرت تاکید کرد.
311311
نظر شما