حال و هوای امروز بازار تهران نشان داد که اکثریت بازاریان اعتقاد راسخی به آن چه که برخی تلاش دارند آن را اعتصاب تمام عیار علیه دولت جلوه دهند، ندارند. بازار و محافظه کاری به هم گره خورده اما همراهی بخش هایی از بازار با دولت که علایق سیاسی مشترک هم دارند، موجب شده تا مجریان قانون هم اعتراض های گاه و بیگاه صنوفی را که یک یه یک زیر بار اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده می روند، چندان جدی نگیرند.
به طوری که در آخرین اظهارنظر، شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت که اگر قرار بر این باشد که با یک اعتصاب قانون لغو شود، آن گاه باید با اعتصاب یک روزه کارمندان، اخذ مالیات از آنها هم منتفی شود. تاکید ضمنی او در پس این مثال، ادامه اجرای بی قید و شرط قانون مالیات بر ارزش افزوده است.
قانونی که اول بار طلافروشان در برابر آن قدعلم کردند ولی ماحصل 3 سال اعتراض پراکنده آنها، تنها یکبار منجر به تعویق قانون به دستور رییس جمهو شد ولی در نهایت موجب تن دادن آنها به قانون شد.
حال مدتی است که پارچه فروشان در تلاش هستند تا زیر بار هیچ تعهدی در برابر سازمان امور مالیاتی نروند. برخی از اعضای صنف چند روز مغازه های خود را بستند. امروز هم بسیار تلاش کردند تا در این راه، سایر اصناف را هم با خود همراه کنند. اما همین تلاش های تک صنفی خود موجب بروز اختلاف در میان بازاریان تهران شده است، جرقه آن را هم طلافروشان زده اند. آنها می گویند، مگر کسی ما را در برابر دولت همراهی کرد که ما هم او را همراهی کنیم؟
با بالا گرفتن این بحث، شعارهایی هم علیه اصنافی که همراه پارچه فروشان نشدند، سر داده شد ولی در پس این ظاهر معترض، بازار تهران امروز هم در پی کسب و کار خود بود، فقط با کرکره های نیمه باز، پادوها و شاگردهایی که دولا دولا از حجره ها و مغازه ها راهی بانک ها می شدند و تلفن هایی که مدام زنگ می خورد.
حال مشخص نیست بازاری هایی که در روز به اصطلاح اعتصاب هم حاضر به چشم پوشی از معاملات خود نیستند، چگونه از دولت انتظار دارند که از اخذ مالیات شفاف از اصناف منصرف شود؟
/3131
نظر شما