از لباس جدید تیم ملی در جام جهانی رونمایی شد که دیگر تصویری از یوز ایرانی رو آن نیست. شرکت طراحی کننده نمادی از یوز را روی آستین ها بازیکنان تیم ملی قرار داده است.

به گزارش خبرآنلاین؛ استفاده از حیوانات برای دادن لقب به تیم‌های ورزشی مختلف یک رسم بسیار قدیمی است؛ سه‌شیرها، قوهای سفید، لک‌لک‌ها، شیرهای رام‌نشدنی، عقاب‌ها، اژدها و خفاش‌ها از جمله القاب جالبی هستند که به دلایل مختلف به تیم‌های مطرح جهان داده شده که این موضوع استقبال ویژه هواداران فوتبال را هم به دنبال داشته است. در سال‌های اخیر این موضوع در فوتبال ایران هم تا حدی باب شده و تیم ملی فوتبال ایران با لقب یوزپلنگ‌ها شناخته می‌شود.

ماجرای یوزپلنگ و تیم ملی ایران در سال ۱۳۹۲ و اوایل کار دولت یازدهم آغاز شد. جایی که یکی از سازمان‌های فعال در حوزه محیط زیست و گروهی از هنرمندان با توجه به اهمیت یوز آسیایی در ایران و خطر انقراض آن پیشنهاد دادند تا نسبت به این موضوع فکری شود. کمی بعد بحث قرار گرفتن تصویر یوزپلنگ ایرانی روی لباس تیم ملی در جام جهانی مطرح شد که واکنش مثبت افکار عمومی را به دنبال داشت اما کمتر کسی تصور می‌کرد قوانین خاص فیفا اجازه قرار گرفتن تصویر این یوز را روی لباس تیم ملی دهد. این موضوع در سفر سپ بلاتر، رییس وقت فیفا به تهران با او مطرح شد و او هم در ابتدا اجرایی شدن را دور از ذهن دانست اما در نهایت این اتفاق رخ داد و تیم ملی در جام جهانی ۲۰۱۴ برای اولین بار با پیراهنی که روی آن تصویر یوز ایرانی قرار داشت به میدان رفت.

از جام جهانی ۲۰۱۴ به بعد یوزپلنگ ایرانی تبدیل به نماد تیم ملی ایران تبدیل شد و تصویر یوز هم روی لباس ملی‌پوشان قرار داشت اما پیش از جام جهانی ۲۰۱۸ فدراسیون فوتبال تصمیم به حذف آن گرفت که انتقاد شدید فعالان محیط زیست را هم به دنبال داشت. در آن زمان آدیداس که اسپانسر لباس‌های تیم ملی بود به خاطر اینکه طرح یوز مانع از سیستم کولینگ لباس‌ها می‌شود خواستار حذف آن شد که فدراسیون فوتبال آن را انجام داد.

این روزها و در آستانه معرفی پیراهن تیم ملی برای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، بحث یوزپلنگ ایرانی دوباره داغ شده و گفته می‌شود باز هم تصویری از آن روی لباس ایران قرار ندارد و نمادی از پوست یوز طراحی شده و روی آستین‌ها قرار گرفته است.

عباس محمدی، فعال محیط زیست در گفت و گو با خبرآنلاین در خصوص حذف یوزپلنگ از لباس تیم ملی گفت: به طور کلی کار نمادین این شکلی را خیلی مثبت نمی‌دانم. واقعیت این است که مدیران ارشد ما در ورزش و محیط زیست بیشتر دنبال کارهای شعاری و نمادین هستند. کارهای نمادین یک جاهایی برای ترویج امر محیط زیست لازم است. وقتی عکس یوزپلنگ روی لباس تیم ملی می‌آید در ادامه باید زیستگاه او حفاظت شود ولی این کار انجام نشده است. چه ان زمان که عکس یوز روی لباس تیم ملی زدند و چه الآن که آن را برمی‌دارند. ما در ادامه یک اقدام نمادین حالا اقدام موثر می‌خواهیم ولی این انجام نمی‌شود و کار در همان مرحله سمبلیک به پایان می‌رسد.

تدوین: غزل صدر

۳۵۳۵

کد خبر 1693450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =