برای جلوگیری از اضطرابهای متداول در زندگی که هنوز نیازی به درمانهای دارویی ندارند، میتوان از راهکارهای در پی گفته شده نیز استفاده کرد:
_ مصرف اسیدهای چرب امگا ۳: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف اسیدهای چرب امگا۳ علائم اضطراب را تسکین داده و منجر به کاهش سطوح مواد شیمیایی مرتبط با استرس از جمله آدرنالین و کورتیزول میشود. ماهی، تخم کتان، گردو و ... منابع بزرگ اسیدهای چرب امگا۳ هستند. همچنین طبق تحقیقات، دانش آموزانی که ۲.۵ میلی گرم در روز از ترکیب اسیدهای چرب امگا سه به مدت ۱۲ هفته استفاده میکنند، اضطراب کمتری از دانش آموزانی دارند که قرص آرام بخش میخورند.
_ قرار گرفتن در معرض نور خورشید: بهترین راه طبیعی برای کاهش اضطراب، قرارگیری در معرض نور خورشید است. جذب ویتامین D از راه نور خورشید باعث کاهش علائم افسردگی و اضطراب میشود. حتی مشخص شده کسانی که زیر نور آفتاب و در فضای باز پیادهروی میکنند، سطح هورمونهای استرسشان نسبت به کسانی که در باشگاههای ورزشی فعالیت بدنی دارند، بسیار پایینتر است. قرارگیری روزانه ۲۱ دقیقه در معرض نور آفتاب برای جذب ویتامین D و کاهش اضطراب توصیه میشود.
_ فعالیت بدنی: افزایش تولید اندورفین ناشی از ورزش با احساس خوب و افزایش خلق و خوی مرتبط است. اگر بر اساس یک برنامه مشخص و منظم ورزش کنید، اعتماد به نفستان افزایش مییابد و احساس سلامت بیشتری میکنید. از جمله دلایل اضطراب، بیماری و چاقی است که در اثر ورزش کردن هر دو آنها از بین میروند.
_ پرهیز از کافئین: کافئین اگرچه منجر به افزایش انرژی میشود ولی میتواند به همان میزان شما را عصبی و مضطرب کند. به جای مصرف مداوم کافئین موجود در قهوه، شکلات و نوشابه میتوانید چای سبز را امتحان کنید. محققان ثابت کرده اند اِل_تیانین موجود در چای سبز، موجب کنترل تپش قلب و فشار خون و در نتیجه کاهش اضطراب میشود.
_ بررسی رژیم غذایی: کمبود ویتامین ب ۱۲ منجر به ایجاد اضطراب میشود؛ اتفاقی که بین گیاهخواران بیشتر میافتد. این ویتامین بیشتر در محصولات حیوانی یافت میشود. مصرف بیش از حد کافئین، الکل و قندهای افزودنی نیز باید از دستور غذایی حذف شود. مطالعات همچنین نشان دادهاند که مصرف غذاهای فراوری شده و سرشار از چربیهای اشباع و غذاهای سرخ شده، در نهایت منجر به افزایش حملات اضطراب خواهد شد.
_ مصرف غذاهای ضد اضطراب: در میان خوراکیهای ضد اضطراب میتوان به زغال اخته اشاره کرد. غلات کامل نیز سرشار از منیزیم و تریپتوفان است؛ تریپتوفان اسید آمینهای است که بدن آن را به سروتونین تبدیل میکند و همین روند با بهبود وضعیت خلق و خوی مرتبط است. جو نیز منجر به افزایش میزان سروتونین در بدن میشود و سرشار از فیبر برای تنظیم قند خون و افزایش خلق و خوی است. آووکادو، تخم مرغ، شیر و گوشت نیز همگی حاوی ویتامینهای گروه ب برای جلوگیری از اضطراب هستند.
غذاهای دیگری که منجر به کاهش هورمون استرس یعنی کورتیزول میشوند، عبارتند از ویتامین ث، اسیدهای چرب امگا ۳، اسفناج و سایر سبزیجات برگ تیره به علاوه شکلات تلخ.
۲۳۳۲۳۳
نظر شما