سرمازدگی ۳۰درصدی محصول گردو استان چهارمحال وبختیاری

ایرنا نوشت :مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت : امسال به‌دلیل سرمازدگی حدود ۳۰ درصد محصول گردو استان دچار خسارت شد و از بین رفت و با پایان زمان برداشت، تنها چهار هزار و ۵۰۰ تن گردو تولید شد.

ابراهیم شیرانی افزود: پیش از این برآورد شده بود که تولید گردو در چهارمحال و بختیاری امسال به بیش از هفت هزار و ۵۰۰ تُن برسد که کاهش دما در فروردین‌ماه مانع تحقق این هدف شد و کشاورزان و باغداران استان با خسارت مواجه شدند.

وی افزود: کاهش ۳۰ درصدی تولید گردو در سالجاری به علت سرمازدگی، موجب افزایش قیمت این محصول در بازار شده است و کشاورزان باید با توجه به "سرشاخه کاری" گردو، مخاطرات سرمازدگی را کاهش دهند و از اقلام "دیرگل‌ده" استفاده کنند.

سرشاخه‌کاری گردو در راستای افزایش کیفیت محصول، اصلاح و تعویض تاج درختان نامرغوب با انواع برتر و افزایش عملکرد محصول و بازدهی بیشتر و همچنین برداشت محصول مرغوبتر اجرا می شود.

شیرانی ادامه داد: در استان چهارمحال و بختیاری حدود هفت هزار و ۵۰۰ هکتار باغ گردو وجود دارد که از این میزان ۶ هزار هکتار به صورت بارور است و یک هزار و۵۰۰ هکتار باقیمانده هنوز به‌بار ننشسته‌ است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات باغ‌های گردو استان " زودگل‌دهی" بیشتر ارقام محلی است و با اجرای طرح "سرشاخه‌کاری" می‌توان ارقام "دیرگلده گردو" که مقاوم به سرما هستند را در باغات به ثمر نشاند تا شاهد سرمازدگی محصول گردو تولیدی نباشیم.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: مشکل دیگر باغ‌های گردو چهارمحال و بختیاری این است که بیشتر باغ‌های استان به کمک بذر ایجاد شده‌اند که این مساله، باعث غیریکنواختی و یکسان نبودن درختان گردو در باغات گردو استان شده است.

شیرانی ادامه داد: برای تولید محصول گردوی بازارپسند و داشتن گردوهای یکنواخت با پوست نازک هم می‌توان از سرشاخه‌کاری استفاده کرد که در طرح اصلاح و احیای باغات استان نیز به آن توجه شده است ولی اجرای این طرح به اعتبارات زیادی در این حوزه نیاز دارد.

وی افزود: مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان موفق به شناسایی چندین نوع (ژنوتیپ) گردو داخلی و خارجی شده‌ است که مقاومت خوبی در برابر سرمازدگی و پوست نازک دارند و از اقلام بازارپسند بشمار می‌روند.

گفتنی است ،استان چهارمحال و بختیاری از جمله مناطق مطرح و دارای ظرفیت در زمینه تولید محصول گردو است که بدیل اختلاف زیاد دما بین روز و شب گردوی تولیدی استان مرغوبیت خوبی دارد و حاشیه زاینده‌رود و بروجن از مهمترین مناطق کشت گردوی در استان هستند.

سالانه در چهارمحال و بختیاری بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلات تولید می شود، سطح زیرکشت استان نیز ۲۷۰ هزار هکتار با ۶۰ هزار بهره بردار است.

46

کد خبر 1682069

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =