۰ نفر
۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۸

جای خالی برنامه در دولت رئیسی

غلامرضا مصباحی مقدم*
جای خالی برنامه در دولت رئیسی

انتظار این بود که رئیس جمهور هنگام تبلیغات انتخاباتی، برنامه ارائه دهد و برنامه وی مورد بررسی کارشناسان قرارگیرد و براساس آن برنامه، به رئیس جمهوری رای داده شود. بعد از روی کار آمدن آقای رئیسی معلوم شد که برنامه مدونی از پیش تهیه نشده تا در آغاز کار ارائه شود . الان دولت یک برنامه پیشنهادی دارد واین برنامه را به نظر خواهی هم گذاشته و صاحب نظران می توانند نسبت به برنامه پیشنهادی دولت نظر دهند .آقای رئیسی گفته اند که سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری را برنامه کار خود قرار داده اند. از آنجا که آن سیاست ها، کارشناسی شده هستند و صاحب نظران در مورد آن نظر داده اند، اگر ان شاالله ایشان به سیاست های کلی ابلاغی پایبند باشند و در همان راستا حرکت کند، نفس این تعهد والتزام، خوب است. مجمع تشخیص مصلحت نظام هم آن سیاست ها را پیس از ارائه نظر بسیار گسترده کارشناسان، تصویب کرده است، منتهی آنچه تحت عنوان سیاست های کلی ابلاغ شده بسیار کلی است و نشان نمی دهد که در طی چهار یا هشت سال آینده چه اولویت هایی در دستور کار رئیس جمهور و دولت ایشان است، اگر آن اولویت ها را اعلام کنند، می گوییم این برنامه است.

در حال حاضر نسبت به آن سیاست ها واقعا کوتاهی دیده نمی شود، دولت التزام دارد همان سیاست ها را در دستور کار قرار دهد و آنها را دنبال کند ولی اولویت های اول ودوم دولت چیست؟ گرچه باز به نحوی آقای رئیسی اولویت های خود را هم در ضمن این یکسال بیان کرده است . مثلا گفتند اولویت اول ما این است که کرونا را مهار کنیم و این اتفاق هم افتاد . بعد گفتند اولویت دوم ما این است که قیمت ارز و نوسانات آن را مهار کنیم و باز می بینیم که این اتفاق افتاده است . اولویت ساخت ۴ میلیون مسکن طی چهار سال و ۴ میلیون اشتغال طی ۴ سال را مطرح کردند البته از نظر اینکه مطابق با این اولویت می بینیم ظرف یکسال علیرغم این وعده یک میلیون مسکن ساخته شده است و عدد ۴ میلیون محقق نشده است یا در مورد اشتغال هم همینطور ،گرچه نمی توان انتظار داشت همین سال اول یک چهارم این وعده تحقق پیدا کند ولی اگر تا آخر چهار سال هم ایشان بتواند این وعده ها را محقق کند بسیار خوب خواهد بود.

بعضی از کارهای دولت ، اصلاحات اساسی است و طبعا خود اصلاحات اساسی یک آثار کوتاه مدت نا مطلوب هم دارد ،مثل همین اصلاح ارز ترجیحی . این اصلاح ارز ترجیحی یک کار اساسی بود که دولت انجام داد و دولت های قبل جسارت این کار را نشان ندادند .اینکار یک شوکی به قیمت ها وارد کرده است ولی باید بگوییم که گزارش بانک مرکزی نشان می دهد که در مرداد ماه همین شوکی که خردادماه وارد شده بود تخلیه شده است . این شوک موجب شد در خرداد ماه نرخ تورم ما ۱۲.۲ درصد شود که شوک بلندی بود ولی در تیرماه ۴.۶ درصد و در مرداد ماه بیش از ۲ درصد شد. این نشان دهنده این است که شوک تخلیه شده و از این جهت کار مهمی را انجام داده اند. گرچه بر اساس آثار کوتاه مدت بی ثباتی قیمت ها به وجود آمد ولی الان شاهد هستیم که به سمت ثبات در بازار می رویم. اگر کسی تصور کند با روی کار آمدن این دولت تورم صفر می شود در اشتباه است. تورم بالای ۴۰ درصد سابق و الان به ۳۷ درصد کاهش پیدا کرده است، یعنی همچنان رشد قیمت داریم. افزایش قیمت ها وجود دارد ولی شتاب افزایش قیمت ها نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است واین نشان دهنده یک روند ثبات است .

*عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

21212

کد خبر 1666921

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین