ویژگی های بهترین نرم افزار ERP چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

ERP مخفف Enterprise Resource Planning یا برنامه‌ریزی منابع سازمانی، نرم افزاری است که امور مالی، زنجیره تامین، عملیات بازرگانی، گزارش‌دهی، تولید و فعالیت‌های منابع انسانی یک شرکت را مدیریت می‌کند.

نسخه‌های مختلفی از این نرم افزار ایجاد شده‌اند که انتخاب بهترین نرم افزار ERP را دشوار می‌کند.

ERP فرآیندهای یک سازمان را با ارائه سیستمی از برنامه‌ های کاربردی یکپارچه و متمرکز که در مدیریت و خودکارسازیِ طیف گسترده‌ای از عملیات تجاری از جمله حسابداری، منابع انسانی، فروش و مدیریت موجودی نقش دارند، بهینه می‌کند. ما در این مقاله قصد داریم این نرم افزارها و ویژگیهایشان را معرفی می‌کنیم.

نرم افزار ERP چیست؟

با وجود این‌که انواع مختلفی از کسب و کارها، سازمان‌ها و ادارات در دنیای امروزی کار می‌کنند، همه آنها با یک چالش مشترک روبرو هستند. برای رقابت کردن در محیط کسب و کار، آنها به روشی قابل اعتماد و کارآمد نیاز دارند که بتوانند اطلاعات خود را به درستی ذخیره و مجددا به آنها دسترسی پیدا کنند. اینجاست که سیستم‌هایERP با تجمیع تمام جوانب یک سازمان در یک سیستم اطلاعاتی که می‌تواند توسط افراد کل سازمان قابل دسترسی باشد، وارد عمل می‌شوند. ERP، کارها را آسان میکند و یک نمای کلی از مبحث برنامه‌ریزی منابع سازمانی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

نرم افزار ERP از گذشته تا اکنون

اصطلاح ERP یا «برنامه‌ریزی منابع سازمانی» در ابتدا توسط شرکت تحلیلگر صنعت «گروه گارتنر»، در دهه 1990 ابداع شد. این اصطلاح از تغییر MRP تکامل یافته است، اصطلاحی که در آن زمان در تجارت شناخته شده بود. MRP هم مخفف «برنامه‌ریزی نیازهای مواد» (Material Requirements Planning) و هم مخفف «برنامه‌ریزی منابع تولید» (Manufacturing Resource Planning: MRPII) است. این سیستم‌ها در دهه 1960 ایجاد شدند؛ زمانی که شرکت‌های مبتنی بر تولید، به دنبال راه‌هایی برای بهبود کارایی و تصمیم‌گیری برای مدیران خطوط تولید بودند.

بعدها، با ایجاد و استفاده گسترده از اینترنت، ERP گسترش یافت و حوزه‌های دیگر کسب‌وکار، مانند مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، مدیریت ارتباط با تامین‌کننده (SRM) و مدیریت زنجیره تامین (SCM) و مدیریت سرمایه انسانی (HCM) را نیز در بر گرفت.

امروزه، هدف اصلی نرم‌افزار ERP کمک به رهبران و مدیران است تا همه بخش‌های کار سازمان خود را بهتر درک کنند، فرصت‌ها را شناسایی کنند و تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند که در نهایت بر آینده شرکت آنها تأثیر می‌گذارد. سیستم‌های ERP توسط مشاغل بزرگ و کوچک قابل استفاده هستند.

به طور کلی می‌توان گفت این نرم‌افزار به چهار شکل متفاوت ساخته می‌شود. با این حال، امکان شخصی‌سازی آن برای ایجاد بهترین نرم افزار ERP برای هر شرکت وجود داشته و نسخه‌های مختلف آن در داخل ایران و خارج از کشور ساخته شده است.

انواع مختلف نرم‌افزار ERP

چهار نوع از دسته های اصلی نرم افزارهای ERP:

ERP پایه (ERP in A Box)

این نوع ERP، استفاده و نصب آن بسیار آسانی دارد، اما نمی‌توان به راحتی آن را پیکربندی یا سفارشی کرد. آنها آماده نصب و استفاده فوری برای عملکردهای اصلی تجاری هستند. این ERP ها فاقد توانایی افزودن افزونه‌ها هستند. با این حال می‌توانند بهترین نرم افزار ERP برای یک تجارت کوچک محسوب شوند چون بسیار مقرون به صرفه هستند.

ویژگی های بهترین نرم افزار ERP چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

نرم افزار ERP

ERP های متوسط / انعطاف پذیر

این سیستم‌های ERP، جایی بین ERP های آماده و سیستم‌های ERP در مقیاس بزرگ قرار دارند. مطمئناً می‌توان بدون تغییر از آنها استفاده کرد و حتی به علت انعطاف پذیری بالا، می‌توان با افزونه‌ها و ماژول‌هایی آنها را سفارشی سازی کرد. ERP های متوسط، بهترین نرم افزار ERP برای شرکت‌های کوچک تا متوسط هستند.

ERP در مقیاس بزرگ / پیچیده

سیستم‌های پیچیده و در مقیاس بزرگ ERP، بهترین نرم افزار ERP برای شرکت‌های بزرگ محسوب می‌شوند. هر شرکت، یک چارچوبی دارد که می‌توان از آن یک نرم افزار منحصر به فرد تولید کرد. از آنجا که توسعه دهندگان از صفر شروع می‌کنند، این ERP ها به ساعت‌های زیادی توسعه و مشاوره برای ارائه یک محصول نهایی بسیار تخصصی نیاز دارند.

ERP های خاص صنعت

این دسته از سیستم‌های ERP، برای استفاده در یک صنعت خاص با ویژگی‌های بسیار خاصی تولید شده‌اند اما به طور کلی فاقد قابلیت‌های پیکربندی هستند. کاربران این نرم افزار، با اصطلاحات مورد استفاده در این نوع ERP بسیار راحت هستند اما در نوع سفارشی‌سازی‌هایی که می‌توانند انجام دهند بسیار محدود خواهند بود. این نرم افزارها، گاهی بهترین نرم افزار ERP برای صنایع خاص محسوب می‌گردند.

ویژگی های بهترین نرم افزار ERP چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

کارکرد نرم افزار ERP

سیستم ERP چگونه کار می‌کند؟

بهترین نرم افزار ERP بسیار شبیه به خود شرکتی که در آن کار می‌کنید، عمل می‌کنند. یعنی فروش، حسابداری، بازاریابی و مواردی از این قبیل را شامل می‌شوند. اقدامات در یک بخش برنامه (برای مثال بخش حسابداری) می‌تواند اقداماتی را در بخش‌های دیگر آغاز کند. این اقدامات بر اساس قوانین از پیش تعریف شده، بر اساس گردش کار و فرآیندهای تجاری یک شرکت انجام می‌شوند. به عنوان مثال، پس از انجام یک سفارش در فروش، یک فاکتور به طور خودکار ایجاد می‌شود و همچنین در حسابداری و موجودی کالا تغییرات لازم انجام می‌شود.

ویژگی های استاندارد بهترین نرم افزار ERP

نرم‌افزار ERP را می‌توان جامع‌ترین و قدرتمندترین راه‌حل مدیریت داده‌های موجود در نظر گرفت. برای مشاغل با هر اندازه ای، ERP یک نرم‌افزار ضروری و یک راه حل ایده‌آل برای تجزیه و تحلیل داده‌ها، اتوماسیون و یکپارچه‌سازی زیرساخت است.

اگرچه ویژگی‌های استاندارد بهترین نرم افزار ERP برای هر کسب و کاری می‌تواند متغیر باشد، اما چند قابلیت/ماژول اصلی وجود دارد که هر ERP باید ارائه دهد:

حسابداری

حسابداری برای تمام کسب و کارها لازم است. صورتحساب، سود و زیان، ترازنامه، تجزیه سنی، مرور حساب ها، گزارش تحلیلی از جمله ویژگی‌های بخش حسابداری بهترین نرم افزار ERP محسوب می‌گردند.

وب سایت / تجارت الکترونیک

این ویژگی‌ها به شما امکان می‌دهد وب سایت یا ویترین فروشگاه خود را طراحی و پیکربندی کنید. ویژگی‌های کلیدی شامل وب سایت، تجارت الکترونیک، پورتال مشتری، پردازش سفارش و پرداخت آنلاین است.

مدیریت پروژه

ویژگی‌های بخش مدیریت پروژه می‌تواند بر اساس نوع کسب و کار، در هنگام توسعه نرم‌افزار ERP متفاوت باشد. اما هنوز برخی از قابلیت های اصلی وجود دارد که باید در اکثر EPR ها موجود باشد، از جمله مدیریت منابع، سفارشات تغییر، برآورد هزینه، نمای کلی پروژه و گزارش.

خدمات مشتری

شامل میز خدمات، گفتگوی زنده و نظرسنجی

منابع انسانی

شامل مرخصی منابع انسانی، استخدام منابع انسانی، هزینه‌های منابع انسانی

عملیات

شامل PLM، کیفیت، خرید، موجودی و مدیریت زنجیره تامین

فروش

شامل نقطه فروش (POS)، بازاریابی، صورتحساب

سخن آخر

ERP یک نرم افزار جامع برنامه‌ریزی منابع سازمانی است که برای یکپارچه‌ کردن فعالیت‌های هر سازمان یا کسب و کار مورد نیاز است.

تعریف بهترین نرم افزار ERP و ویژگی‌های آن، بر اساس کسب و کارهای مختلف متفاوت است. با این حال، برخی از ویژگی‌های استاندارد وجود دارند که تمام انواع نرم‌افزار ERP باید آن را داشته باشند. این نرم‌افزار، در مقیاس‌های مختلف برای مشاغل گوناگون، از پیش ساخته شده و یا شخصی‌سازی می‌شود.

باتوجه به ویژگی های بهترین نرم افزار ERP که در بالا گفته شد؛ از جمله بهترین نرم افزارهای erp ایرانی موجود در بازار می توان به راهکارهای یکپارچه صنایع ERP برهان سیستم پاسارگاد اشاره کرد که برای صنایع مختلف با توجه به ویژگی های هر صنعت اختصاصی سازی و آماده شده است که می توانید با کلیک بر روی لینک فوق با ویژگی های آن بیشتر آشنا شوید.

کد خبر 1666604

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =