در این گفتوگوی تصویری وزیر سعی کرده بود همه آداب و پروتکلهای داخلی را رعایت کند و حتی مصاحبهکننده روس با حجاب اسلامی مقابل زارعپور نشسته بود؛ غافل از اینکه همه ماجرا این نبود و یکی دیگر از خبرنگاران حاضر در مصاحبه بدون رعایت این محدودیتها و با پوشش متعارف روسی در پشت صحنه نشسته بود.
انتشار تصویر کامل و ادیتنشده یک گفتوگو و تضاد ساختگی میان آنچه جلوی دوربین میگذشت و واقعیتی که پشت صحنه جریان داشت، جنجالی را دامن زد که بازتابهایش همچنان ادامه دارد. اتفاقی که حتی مشاور سخنگوی دولت را وادار به موضعگیری کرد و درعینحال وزیر را واداشت تا مدیر روابطعمومی خود را برکنار کند. تصمیمی که به اندازه همان رویداد اصلی تأملبرانگیز بود و گویای اینکه آنچه اهمیت ندارد، واقعیت است و چیزی که مهم است شیوه نشاندادن آن به مردم است؛ قابی جعلی و بزکشده.
به نظر میرسد این همان کاری است که با طرح صیانت از فضای مجازی قرار است در ابعاد ملی رخ دهد. درباره طرح صیانت که حالا اسم آن هم عوض شده -باز هم برای اینکه واقعیت آن از چشم مردم پنهان شود- در ماههای گذشته تحلیلها و روایتهای زیادی شده که هیچکدام با واقعیت امروز ایران و دنیا همخوانی ندارد.
آنچه در عمل دیده شده، ماهیت بیرحم این طرح و نیت طراحان و پیگیریکنندگان آن است.طرح صیانت که این روزها بهتدریج در حال اجراست و هر روز به شکل جدیدی زندگی ما ایرانیها را با دردسر مواجه میکند، در حقیقت دارد همان بلایی را بر سر فضای مجازی و راههای ارتباطی مردم با یکدیگر و جهان میآورد که وزیر ارتباطات در مصاحبه با راشاتودی میخواست؛ مخدوشکردن واقعیت و تلاش برای تغییردادن آن.
وزیر ارتباطات از روسیه تا تهران روی حقایق را با نشاندادن تصویری جعلی از یک مصاحبه میپوشاند و با فیلترکردن اینترنت در ایران تلاش میکند واقعیت امروز جهان را تغییر دهد؛ واقعیتی که مثل همان عکس منتشرشده روزی آشکار میشود. دنیای امروز دنیای جعل واقعیت نیست.
23302
نظر شما