حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در نشست هم اندیشی سیاست خارجی در اندیشه امام خمینی که ظهر سهشنبه در مرقد مطهر امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به سیاست خارجی در اندیشه امام خمینی (ره) گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تمام هویت خود را در همین کلمات دارد.
تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) اضافه کرد: نخست سیاست به معنای علمی است در راستای به دست آوردن بیشترین منافع با کمترین هزینه. لذا هم محتاج دانش است و هم محتاج اطلاعات و هم اینکه انسان باید راهی را انتخاب کند که کمترین هزینه و بیشترین هزینه را دربردارد.
خمینی تصریح کرد: دومین مساله این است که سیاست خارجی ریشه در هرجا که داشته باشد، قرار است مشکلاتی را در حوزه روابط بینالملل و سیاست خارجی حل کند. هیچ سیاستمدار خارجی که به عنوان دیپلمات یاد میشود، جز با قدرتی که از مردمش میگیرد، توان حل مشکلات را ندارد.
وی تأکید کرد: توان یک دیپلمات قوی به قدرتی است که از فضای داخلی کشور و از اعتماد مردم خود میگیرد.
بیشتر بخوانید:
تولیت حرم امام خمینی (ره) افزود: سومین نکته مربوط به جمهوری اسلامی است؛ جمهوری اسلامی خلافت نیست. جمهوری اسلامی یعنی پذیرش اینکه ما یک دولتشهر در دنیا هستیم. یعنی ما دارای روابطی هستیم با کشورهایی که آنها را به رسمیت میشناختیم.
خمینی تصریح کرد: جهان تشیع نیز پذیرفته است که رییس جمهوری دارد که با آرا این مردم انتخاب میشود نه ۵ متر این طرف تر از مرز حق رای دادن دارد و نه ۱۰ متر آن طرفتر. مرزها معنادار شده و شخصیت حقوقی پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: چهارمین نکته اینکه قید اسلامی دارد؛ این قید اسلامی به معنای اینکه آنچه پیامبر اسلام و اهل بیت (ع) مطرح کردند بر اساس تصمیمات ما حاکم باشد. اولین آنها در حوزه نه شرقی و نه غربی و موازنه منفی است.
خمینی در پایان با خطاب قرار دادن مسوولان سیاست خارجی کشور، گفت: نام و نشان را فراموش کنید و از آن بگذرید ولی آنجایی که برای منافع ملی و مردم است، با تمام توان تلاش کنید.
220
نظر شما