داریوش هفت برادران تحلیلگر آموزشی و نویسنده فضای مجازی را مهمترین مقصر به وجود آمدن چنین پدیدههایی میداند و میگوید: «ما ایرانیها در بسیاری از موارد هیجانی عمل میکنیم و نتیجه این هیجانی عملکردن ما در فضای مجازی بهشدت مشهود است. ما در بسیاری از موارد افرادی را در اینستاگرام دنبال میکنیم که هیچ شناختی از آنها نداریم و تنها به دلیل دور بازو، هیکل و سبک زندگیشان که هیچ شباهتی به زندگی ما ندارد، آنها را دنبال میکنیم.»
او با تاکید بر اینکه در همین چند روز اخیر یکمیلیون نفر به فالوورهای سجاد غریبی اضافه شده است، ادامه میدهد: «سجاد غریبی دستپرورده فضای مجازی است که ما تلاش میکنیم در آن هیجانات خود را التیام ببخشیم. ما او را دنبال میکنیم، چون گفته میشود او با داعش جنگیده است. گفته میشود دور بازوی او از فلان قهرمان دنیا بیشتر است. گفته میشود او قهرمان فلان شهر است. اینها را میبینیم، اما هیچ وقت به دنبال مدرکی برای اثبات این ادعاها نیستیم و فقط از اینکه نام مسابقه قرن را میشنویم، لذت میبریم.»
سجاد زاییده نیاز جامعه است
مجتبی نیکپور، پزشک و روانشناس میگوید: «سجاد غریبی انسانی است که زاییده و پرورده نیاز جامعه ما است و متناسب با نوع زندگی حرکتمیکند تا دیده شود. انسانی است که نیاز دارد به جایی برسد و تلاش میکند پلههای موفقیت را سریعتر طی کند و برای آنکه بتواند به این جایگاه برسد ناچار است قواعد بازی را به هم بزند.»
به اعتقاد این تحلیلگر روانشناختی غریبی از خود چیزی نشان میدهد که مقبول جامعه است و تلاش میکند به هر نحوی تصویری از خود نشان دهد که جامعه او را بپذیرد که اگر اینطور نبود او دیده نمیشد.
به اعتقاد نیکپور این ما هستیم که فضا را برای جولان او مهیا کردهایم و در توضیح این ماجرا میگوید: «انسان مثل همه موجودات به تشویق نیاز دارد. در مورد این فرد هم باید گفت وقتی مردم دور او جمع میشوند و تشویقش میکنند در واقع موتور حرکت او را در مسیری که درست هم به نظر نمیرسد، تقویت میکنند و او برای آنکه این همراهی را از دست ندهد، تلاش میکند به هر طریقی این حمایت را از دست ندهد.»
او با تاکید بر اینکه ما در قدم بعدی او را تقویت کردهایم، ادامه میدهد: «اسپانسری که میبیند میتواند از این مهلکه پول دربیاورد، در این میان بیتاثیر نیست. او هم در این جریان حرکت و تلاش میکند در این میان منفعت خودش را داشته باشد.»
او درخصوص حریف سجاد غریبی هم میگوید: «مارتین فورد نیز در ردههای میانی سینما و مسابقات میدانی در انگلیس بازی میکند. او برگه امتیازی که نسبت به سجاد غریبی دارد این است که جذابیت بصری بیشتری نسبت به او دارد.»
این روانشناس با تاکید بر اینکه ما خودمان میخواهیم افراد مانند او بزرگ شوند، میگوید: «در کشور ما بسیار انسانهای صلحطلب و آرامی هستند که هر کلامشان درسهای زیادی برای ما دارد، اما چند نفر هستند که صفحات آنها را دنبال میکنند؟ در واقع همان نیاز ما برای آنکه کسی یا قهرمانی را بیش از هر چیز برای خودمان بزرگ کنیم سبب میشود پدیدههایی مانند هالک ایرانی به وجود بیایند و در واقع برخی از ما عاشق نمایش و هیجان هستیم و همین خصوصیت ما را در دام چنین رفتارهایی میاندازد.»
او با اشاره به اینکه قرار بود این مسابقه در سال ٢٠١٨ برگزار شود، اما به دلیل آنکه از آن استقبال نشد، مسابقه کنسل شد، ادامه میدهد: «در حال حاضر نقد و تحلیل این بازی که قرار است ١٤ فروردین ماه برگزار شود، به اندازه جنگ اوکراین دیده شده و قرار است این مسابقه در سالنی با ٢٠هزار نفر جمعیت برگزار شود و قیمت بلیت پایه برای آن ١,٥میلیون تومان قرار داده شده است و با یک حساب سرانگشتی میتوان گفت عواید این مسابقه بیش از ٣٠میلیارد تومان است و با این حساب کسی زورش به کنسلکردن این مسابقه نمیرسد و به نظر میرسد در این میان سجاد غریبی چه ببرد و چه ببازد دستمزدش را میگیرد و این میان مردمی که پول برای خرید بلیت و سفر برای دیدن مسابقه دادهاند، بزرگترین بازندههای آن خواهند بود.»
۵۸۵۸
نظر شما