دلیل رأی ممتنع امارات در شورای امنیت چه بود؟

ایسنا نوشت: رأی ممتنع امارات به پیشنویس قطعنامه پیشنهادی امریکا برای محکومیت روسیه و الزام خروج آن از اوکراین برای بسیاری غافلگیرکننده بود.

به گزارش الخلیج آنلاین، جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای صدور قطعنامه در محکومیت حمله روسیه به اوکراین که با وتوی روسیه مواجه شد، آزمون مهمی برای پیمان‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی در جهان بود.

در این جلسه که روز جمعه برگزار شد، ۱۱ کشور به این قطعنامه که روسیه را به عقب‌نشینی فوری از اوکراین ملزم می‌کرد، رأی مثبت دادند و در این میان چین، هند، امارات رأی ممتنع دادند.

این به روشنی نشان می‌دهد که این سه کشور نمی‌خواهند روابط خود را با روسیه به هم بزنند. وضعیت در مورد چین و هند روشن است، اما رأی امارات، که عضو دوره‌ای شورای امنیت است و روابط نزدیکی با امریکا دارد، برای بسیاری غافلگیرکننده بود.

روابط سیاسی

امارات روابط راهبردی مهمی با روسیه دارد. تنها یک روز پیش از حمله روسیه به اوکراین، عبدالله بن زاید، وزیر امور خارجه امارات در تماس تلفنی با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود بر استحکام روابط دو کشور و اهتمام امارات به گسترش روابط تأکید کرد.

در سفری که بن زاید در سال ۲۰۱۸ به مسکو داشت، امارات و روسیه سند «شراکت راهبردی» را امضا کردند.

در همان زمان انور قرقاش، وزیر مشاور وقت در امور خارجه امارات گفت: بن زاید روابط دوستانه و  شخصی با ولادیمیر پوتین برقرار کرده است و مواضع دو کشور در همه پرونده‌های مطرح و حیاتی کاملا منطبق هستند.

روابط اقتصادی

به لحاظ اقتصادی امارات و روسیه روابط بسیار تنگاتنگی دارند و مبادلات تجاری دو کشور از ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۱ با افزایش ۱۰ برابری به ۵ میلیارد دلار رسیده است.

ثانی الزیودی، وزیر مشاور در امور تجارت خارجه امارات دسامبر گذشته گفت: روابط اقتصادی ابوظبی و مسکو در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته و شامل حوزه‌های جدیدی همانند انرژی‌های تجدیدپذیر، فناوری‌های نوین و انقلاب صنعتی چهارم هستند.

الزیودی افزود: بیش از ۴۰۰۰ شرکت روسی در بخش‌های مسکن، صنایع، مواد غذایی، زیرساخت‌ها، بنادر و پتروشیمی در امارات فعال هستند و ۵۵ درصد مبادلات تجاری روسیه با کشورهای شورای همکاری متعلق به امارات است.

امارات همچنین دومین کشور عربی به لحاظ حجم مبادلات تجاری با روسیه و اولین مقصد سرمایه‌گذاری‌های روسیه در کشورهای عربی است.

همزمان امارات بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار عرب در روسیه است و ۸۰ درصد سرمایه‌گذاری‌های عربی در روسیه متعلق به امارات است.

روابط نظامی

در کنار روابط سیاسی و اقتصادی، مسکو از مهم‌ترین تأمین‌کنندگان سلاح برای امارات است.

در فوریه ۲۰۲۱، روسیه نمایشگاهی نظامی در ابوظبی برگزار کرد که در آن ۴۰۰ مدل از انواع محصولات نظامی خود را عرضه کرد. در حاشیه همین نمایشگاه، دو کشور قراردادهایی برای خرید ۱۰۰ فروند بالگرد VRT۵۰۰ و ۱۰۰ فروند پهپاد VRT۳۰۰ برای پلیس امارات امضا کردند.

همچنین در سال ۲۰۱۷، امارات قرارداد بزرگی برای خرید جنگنده‌های سوخو ۳۵ که از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های جهان است، با روسیه امضا کرد.

به گزارش میدل ایست نیوز، امارات در سال ۲۰۰۰ نیز قراردادی برای خرید ۵۰ مجموعه موشکی ضد هوایی پانتسر امضا کرده بود.

بر اساس گزارش‌های رسمی روسیه، این کشور در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ مجموعا ۷۱۴ میلیون دلار تسلیحات به امارات صادر کرده است.

در این راستا، حسین الدعجه، کارشناس مسائل راهبردی اردن تأکید کرد: زمانی که کشورهایی در اتحادیه اروپا بر اساس منافعشان حاضر نیستند با تحریم روسیه، صادرات گاز و نفت به اروپا را به خطر بیندازند، طبیعی است که کشورهایی مانند امارات که این نزاع به شکل مستقیم به آنها مربوط نمی‌شود، منافع خودشان را دنبال کنند.

311311

کد خبر 1607411

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =