میوه خشک چیست؟
میوه خشک میوهای است که تقریباً تمام محتوای آب آن از طریق روشهای خشک کردن حذف شده است. میوه در طی این فرآیند منقبض میشود و یک میوه خشک کوچک و پرکالری باقی میماند.
کشمش رایج ترین نوع آن است و پس از آن خرما، آلو، انجیر و زردآلو قرار دارند. انواع دیگری از میوههای خشک نیز در دسترس هستند که عبارتند از انبه، آناناس، زغال اخته، آلبالو، نارگیل، موز و سیب.
میوههای خشک را میتوان برای مدت طولانی تری نسبت به میوههای تازه نگهداری کرد و میتواند یک میان وعده مفید باشد، به خصوص در سفرهای طولانی!
برای مشاهده لیست کامل انواع میوه خشک کلیک کنید.
میوههای خشک سرشار از ریزمغذیها، فیبر و آنتیاکسیدان هستند.
میوه خشک بسیار مغذی است. یک تکه میوه خشک حاوی تقریباً همان مقدار مواد مغذی میوه تازه است، اما در بستهبندی بسیار کوچکتر تغلیظ شده است. از نظر وزن، میوه خشک حاوی 3.5 برابر فیبر، ویتامین و مواد معدنی میوه تازه است.
بنابراین، یک وعده میتواند درصد زیادی از مصرف توصیه شده روزانه بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مانند فولات را تامین کند. با این حال، چند استثنا وجود دارد. به عنوان مثال، محتوای ویتامین C هنگامی که میوه خشک میشود به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. میوههای خشک به طور کلی حاوی مقدار زیادی فیبر هستند و منبع عالی آنتیاکسیدانها، به ویژه پلیفنولها هستند.
خواص میوه خشک
چندین مطالعه نشان داده است که افرادی که میوه خشک میخورند، در مقایسه با افرادی که میوه خشک نمیخورند، وزن کمتری دارند و مواد مغذی بیشتری دریافت میکنند. میوه خشک همچنین منبع خوبی از بسیاری از ترکیبات گیاهی از جمله آنتی اکسیدانهای قوی است. در ادامه به بررسی خواص برخی از میوههای خشک میپردازیم. همچنین از جمله پرمصرفترین میوه خشک، انبه خشک میباشد. برای مشاهده اطلاعات انبه خشک کلیک کنید.
- خرمالو خشک
بهبود عملکرد آنزیم
خرمالو به دلیل محتوای ویتامینهای B، از جمله اسیدفولیک، پیریدوکسین، تیامین و غیره که تعدادی از عملکردهای آنزیم متابولیک را در بدن کاتالیز میکند، بسیار مورد توجه است.
خواص ضد التهابی
خرمالو حاوی فیتونوترینتها، فلاونوئیدها و آنتی اکسیدانهای پلیفنل مانند: کاتچین و گالوکاتچین و همچنین ترکیب مهم ضد تومور، اسید بتولینیک است. کاتچینها به دلیل عملکرد ضد عفونت، ضد التهابی و ضد خونریزی (جلوگیری از خونریزی از رگهای خونی کوچک) شناخته شدهاند.
سرشار از انرژی
خرمالو خشک به دلیل سرشار بودن از فروکتوز که راحتترین غذا برای سلولها و قابل جذب است، یک غذای عالی و انرژیزا است. میتوانید آنها را برای صبحانه و بعد از تمرین، زمانی که سطح قند خون و انسولین پایین است، میل کنید.
- میوه خشک آناناس
تسهیل هضم با آناناس خشک
آناناس حاوی گروهی از آنزیمهای گوارشی به نام بروملین است.
آنها به عنوان پروتئاز عمل میکنند، که مولکولهای پروتئین را به بلوکهای ساختمانی خود، مانند اسیدهای آمینه و پپتیدهای کوچک تجزیه میکنند.
هنگامی که مولکولهای پروتئین شکسته میشوند، راحتتر از طریق روده کوچک جذب میشوند. این میتواند به ویژه برای افراد مبتلا به نارسایی لوزالمعده مفید باشد، وضعیتی که در آن لوزالمعده نمیتواند آنزیمهای گوارشی کافی بسازد.
- میوه خشک آلو
آلو یک ملین طبیعی است و ممکن است به مبارزه با بیماریها کمک کند. آنها بسیار مغذی هستند و سرشار از فیبر، پتاسیم، بتاکاروتن و ویتامین K هستند. آنها به دلیل اثرات ملین طبیعی خود شناخته شدهاند. این به دلیل محتوای بالای فیبر و مادهای به نام سوربیتول است که به طور طبیعی در برخی میوهها یافت میشود.
ثابت شده است که خوردن آلو به بهبود دفعات مدفوع و قوام مدفوع کمک میکند. در نظر گرفته میشود که آلو حتی در تسکین یبوست مؤثرتر از پسیلیوم است که یکی دیگر از درمانهای رایج است.
آلو به عنوان یک منبع عالی از آنتیاکسیدانها، ممکن است اکسیداسیون کلسترول LDL را مهار کند و به پیشگیری از بیماری قلبی و سرطان کمک کند. آلو همچنین سرشار از ماده معدنی به نام بور است که میتواند به مبارزه با پوکی استخوان کمک کند. علاوه بر این، آلو بسیار سیر کننده است و نباید باعث افزایش سریع سطح قند خون شود.
از جمله فروشگاههای عرضه میوه خشک، فروشگاه آی خونه دار میباشد. برای مشاهده وبسایت آی خونه دار کلیک کنید.
میوههای خشک و قند و کالری بالا
میوهها دارای مقادیر قابل توجهای قند طبیعی هستند. از آنجایی که آب از میوه خشک حذف شده است، تمام قند و کالری را در یک بسته بسیار کوچکتر متمرکز میکند. به همین دلیل، میوههای خشک حاوی کالری و قند بسیار بالایی هستند، از جمله گلوکز و فروکتوز.
از آنجایی که میوههای خشک شیرین و انرژیزا هستند، خوردن مقادیر زیاد آن در یک زمان آسان است که میتواند منجر به مصرف بیش از حد قند و کالری شود.
از میوههای خشک با شکر اضافه شده خودداری کنید
برای اینکه برخی از میوههای خشک حتی شیرینتر و جذابتر شوند، آنها را قبل از خشک شدن با شکر یا شربت همراه میکنند. میوههای خشک با شکر افزوده شده نیز به عنوان میوه "آب نبات" شناخته میشوند.
قند اضافه شده مکرراً نشان داده شده است که اثرات مضری بر سلامتی دارد و خطر چاقی، بیماری قلبی و حتی سرطان را افزایش میدهد.
نتیجه گیری
مانند بسیاری از مواد غذایی دیگر، میوه خشک هم جنبه خوب و هم بد دارد. میوههای خشک میتوانند دریافت فیبر و مواد مغذی شما را افزایش داده و مقادیر زیادی آنتیاکسیدان را به بدن شما عرضه کنند.
با این حال، قند و کالری بالایی نیز دارند و در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد مشکل میشوند. به همین دلیل، میوههای خشک را فقط باید به مقدار کم و ترجیحاً همراه با سایر غذاهای مغذی مصرف کرد.
همچنین، یک غذای پر کربوهیدرات هستند که آنها را برای رژیم کم کربوهیدرات نامناسب میکند. میوههای خشک کامل نیستند، اما مطمئناً میانوعدهای بسیار سالمتر و مغذیتر از چیپس یا سایر غذاهای فرآوریشده هستند.
نظر شما