ایران میزبان 3 میلیون پناهنده از کشورهای همسایه است. اکنون رسما اعلام می شود هر پناهنده در روز 5 دلار هزینه برای دولت دارد، درحالی که کمک های بین المللی، سالانه 10 دلار است

امروز نشست خبری بزرگداشت روز جهانی پناهندگان که در مجموعه سینمایی پرویند و با خضور دو نماینده نهادهای بین المللی مرتبط برگزار شد. سید محمد تهاوری، مدیر کل اداره امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور در این نشست گفت: 3 میلیون پناهنده در کشور وجود دارد.

به گفته او این اتفاق درحالی افتاده است که ایران در دوران پس از جنگ و البته تحریم ها بود: علی‌رغم این موارد پذیرای مهاجرین بود و با مراودات اخلاقی و انسانی که با عراق و افغانستان داشت آنها را پذیرفت و با یک مدیریت توانمند ساماندهی و سازماندهی کرد. در یک مقطع زمانی دیگر در جنگ دوم خلیج فارس وقتی عراق به کویت حمله کرد بخشی از مردم این دو کشور به ایران آمدند و با توجه به گذشتن سه دهه ایران پذیرای مهاجرین به کشور است.

تهاوری همچنین گفت: 3 درصد پناهنده ها در مهمانشهرها هستند و بسیاری از امکانات از جمله امکان تحصیل از مقاطع ابتدایی تا دبیرستان نانوایی بانک و کارگاه‌های اقتصادی برایشان فراهم شده در حالیکه کمترین کمک به ایران صورت گرفته است.

مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور در پاسخ به پرسشی درباره عدم صدور کارت شناسایی برای برخی از کودکان پناهنده در ایران گفت: تمام کسانی که مجوز پناهندگی داشته باشند از کارت شناسایی بهره‌مند می‌شوند و فرقی ندارد که کودک باشد یا بزرگسال. ضمن اینکه همه آنها از سیستم آموزشی برخوردار هستند البته برای مهاجرین غیر مجاز نیز بر اساس تدبیر رئیس جمهور آنها نیز به مدارس مراجعه می‌کنند و در سطوح مختلف مشغول تحصیل هستند.

او در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه پناهندگان کشور سوریه را هم به ایران می‌پذیرید، یا خیر؟ گفت: برای ما فرقی نمی‌کند چه کشوری باشد؛ بر اساس مبانی که داریم هر فردی که شرایط پناهندگی را داشته باشد آن را می‌پذیریم. نمونه آن 8 سال جنگ تحمیلی ایران و عراق بود که در آن شرایط بخش قابل توجهی از آنها به ایران مراجعه کردند و ما پذیرای آنها بودیم.

فقط 850 هزار پناهنده مجاز 

تهاوری درباره سرانه و هزینه‌ای که برای هر فرد پناهنده در ایران می شود، گفت: برای هر پناهنده 5 دلار هزینه می‌کنیم این در حالی است که کمک‌های بین‌المللی در طول سال برای هر پناهنده 10 دلار است.

او همچنین درباره تعداد پناهنده های مجاز در ایران گفت: در حال حاضر 850 هزار نفر پناهنده مجاز داریم و طبق سرشماری سال گذشته 1.5 میلیون نفر پناهنده غیرمجاز هستند که با افزوده شدن به تعداد پناهندگان غیرمجاز از سال گذشته تاکنون به صورت کلی 3 میلیون پناهنده در کشور داریم.

80 درصد مسوولیت پناهنده بر دوش دولت

اما این بی توجهی نهادهای بین المللی را غریبه ها هم تایید می کنند. رات‌وات، معاون مدیر منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه دفتر مرکزی آژانس پناهندگان سازمان ملل و ژنو در این نشست خبری گفت: 80 درصد مسئولیت پناهندگان بر دوش دولت‌های در حال توسعه است. بنابراین لازم است از جمهوری اسلامی ایران و مردم آن برای فعالیت‌های مستمر و سخاوتمندانه‌ای که در زمینه حمایت از پناهندگان انجام داده‌اند قدردانی عمیقی کنم.

همچنین برنارد دویل از آژانس پناهندگان سازمان ملل در تهران گفت: 68 سال از کنوانسیون پناهندهنگان می‌گذرد و روز و سال خاصی برای پناهندگان محسوب می‌شود. مدت طولانی از ایجاد این کنوانسیون می‌گذرد. 43 میلیون نفر عددبسیار بزرگی است و این عدد بیش از نصف جمعیت این کشور محسوب می‌شود در واقع می‌توان گفت به اندازه یک کشور افراد جابجا شده داریم و ایران نیز بیش از سهم خود در این زمینه درحال فعالیت است.

4747

کد خبر 158446

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۰
    0 3
    به گزارش خبرگزاري فارس، جلسه كميته فني باشگاه پرسپوليس امروز با حضور محمد پنجعلي، محمدرضا زادمهر و بيژن ذوالفقارنسب در باشگاه پرسپوليس برگزار شد و اعضا به بررسي برنامه‌هاي حميد استيلي، حميد درخشان و علي دايي پرداختند. پس از بررسي برنامه‌هاي اين سه مربي، كميته فني باشگاه پرسپوليس علي دايي را به عنوان سرمربي جديد اين تيم انتخاب كرد. انتهاي پيام/ا
  • بدون نام IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۰
    10 9
    تو را به خدا این افاغنه که مایه جرم جنایت هستند را از کشور بریزید بیرون که هر چی مریضی بدبختی دزدی زیر سر این افغانی هاست
  • امیر IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۰
    11 3
    این بیچاره ها زیر افتاب تابستان سخت ترین کارها را می کنند کمترین حقوق را میگیرند بدون بیمه و ... هیچ یارانه ای هم بهشان تعلق نمی گیرد جای هیچ گونه رشدی هم ندارند اگر کنترلی در ورود انها باشد میشود هم شرایط بهتری به انها داد و هم کشور دچار مشکلات کمتری میشود
  • ali SE ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۰
    9 2
    باید برگردند کشور خودشون!!!
  • M.B IS ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۰
    7 1
    در ايران طي اين چند سال هيچ گونه تسهيلات و خدماتي به صورت رايگان براي پناهندگان در نظر گرفته نشده و اين گزارش كاملا با واقعيت در تضاد است. آقايي هم كه مي گه افغانها رو بريزيد بيرون ، بايد برن بيرون از كشور رفتار ملتها و دولتها رو با پناهنده ها ببينن و از گفته هاش شرمنده باشن.
  • بدون نام IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
    7 3
    آیا یک ایرانی در کشور انها پناهنده میشد مثل ما رفتار میکردنی و سرمایه ملی کشورشان را به حراج مگذاشتند
  • الهام IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
    6 3
    اومدنشون به کنار هر زوجشون حداقل ده تا بچه به دنیا میاره
  • حسن عالمی AF ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
    3 2
    پس پول هایی که از سازمان ملل و برخی کشورهای کمک کننده به افغانستان، مثل ژاپن که همین چند روز پیش گرفته شد و در مقابل آن قرار است به افغانی ها بیمه داده شود چی؟؟؟!!!
  • بدون نام IR ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
    7 2
    از حق نگذریم اگه افغانی ها نبودن ایران اباد میشد من خودم کسیو میشناسم که افغانیه و شهید هم داده صداشم در نمیاد امکاناتی هم که گفتین مگه چیه ؟پیشنهاد میکنم یه سفر خارج حتما برین
  • بدون نام IR ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
    7 5
    خدایی من وقتی میشنوم که پناهنده های ایرانی را در اروپا اذیت میکنند خوشحال میشوم چون ما ایرانی ها 30 سال مثل عقده ایها پدر افغان ها را در آوردیم
  • یسنا IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
    5 2
    ایران خودش اینهمه اواره داره بیخیال
  • بینام IR ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۳۱
    2 0
    اگر افغانی ها کوچکترین هزینه ای برای دولت داشتند دولت بی معطلی و بلافاصله اون ها رو اخراج میکرد . اگه یه سفر خارج برید همه چیز براتون روشن میشه . برای هر مهاجر از طرف سازمان ملل ماهانه 700 یورو تعلق میگیره که توی خارج این مبلغ مستقیما به مهاجر داده میشه اما در ایران . . . . .
  • بدون نام IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    0 1
    یه بررسی کنین هر ایرانی روزانه چند دلار هزینه داره؟
  • بی نام IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    0 0
    در عوض سه میلیون سرباز غایب ایرانی هم در کشور هست که مانند اتباغ خارجی قاچاق زندگی می کنند و از همه حقوق احتماعی محروم هستند