مهمترین اخبار روزنامههای جهان در روز سه شنبه ـ ۲۵ آبان ماه ـ به روایت آلبرت کوچویی ـ گوینده پیشکسوت ـ به شرح زیر است.
آلودگی هوا در هند
ال موندو روزنامه اسپانیا نوشت: میلیونها تن در ادارات و دفاتر هند، به سبب آلودگی و سمی بودن هوا، در خانه ماندند. دادگاه عالی، از مقامهای شهری در دهلی، خواست دفاتر را ببندند و در خانه از راه دور، کار کنند. کیفیت آلودگی چنان است که بسیاری از هندیان دهلی، بیمار شدهاند.
یو اس ای تودی هم نگاهی به مرزهای آمریکا دارد؛ این نشریه مینویسد: حتی دیوارهای فولادی ۹ متری در دل شنهای صحرای جنوب آمریکا، نتوانسته است امنیت را به مرزها بکشاند. دیوارها به بناهای متروک میمانند. دموکراتها هنوز به دشواری به حفظ مرزها میپردازند. آمریکا قادر به مدیریت مرزهای جنوبی خود نیست. جو بایدن، دستور توقف ساخت دیوار مرزی را داده است برای همین است که این جا به بنایی ناتمام و متروکه می ماند.
امیدی به کاپ ۲۶ نیست
له رپوبلیکا روزنامه ایتالیایی نوشت: حالا متخصصان زیست محیطی میگویند، نه؛ رساندن گازهای متصاعد به حد صفر، سیاره زمین را از خطر گرما رهایی نخواهد بخشید. حکایت ضد و نقیض مصرف و عدم مصرف سوخت سبز است. کاپ ۲۶ همایش تغییرات آب و هوایی با تاسف نشان داد، امیدی برای نجات زمین، باغ طرح های ارائه شده در آن نیست. حتی ۹ تریلیون دلار در مقابله با جنگل زدایی، چاره ساز نیست.
بازگشت به زندگی
اکونومیست روزنامه انگلیس نوشت: به نظر میآید کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۲ سال آینده میلادی، از بین برود. پرنویدترین خبری که بر جبین بسیاری از روزنامههای جهان از آن جمله نشریه اکونومیست، رفته است. اما مهار تمام عیار آن، بیتردید در سلامت جامعه جهانی، فراز و نشیبهایی خواهد داشت. «ادوارد کار» نائب سردبیر اکونومیست، در مقالهای پر صدا مینویسد، پاندمی، نمیمیرد، اما محو و زدوده شدنی است. این اتفاقی است که برای کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۲ رخ خواهد داد. خیز و فرود که در جاهایی خواهد داشت. مثل سرزمینهایی که از واکسیناسیون، پس ماندهاند. البته که متخصصان بیماری های واگیردار، باید در کمین خیزگونههای دیگر آن باشند. با پایان گرفتن شیوع و همهگیری ویروس کووید ۱۹ در سالهای در راه، همانند آنفلوانزا و سرماخوردگی معمولی، زندگی به حال معمول بازمیگردد.
له رپوبلیکا، روزنامه ایتالیایی مینویسد: پروفسور لئو پولدو سیادآ، جراح ایتالیایی در برابر این پرسش که واکسن کرونا به آنان که آب مروارید دارند، آسیب نمیزند، میگوید واکسن کرونا؛ از هر نوع آن، هیچ آسیبی به چشمانی با آب مروارید نمیزند. پروفسور لئو پولدو سیادآ، مدیر کلینیک چشم پزشکی دانشگاه رم است.
۵۸۵۸
نظر شما