پایگاه اینترنتی وای نت در مقاله ای مراتب ناراحتی خود را از انتشار یادداشت مشترک شش دیپلمات سرشناس اروپایی در حمایت از برنامه هسته ای ایران اعلام کرد.

محمدرضا نوروزپور

پایگاه اینترنتی وای نت در مقاله ای مراتب ناراحتی خود را از انتشار یادداشت مشترک شش دیپلمات سرشناس اروپایی در حمایت از برنامه هسته ای ایران اعلام کرد.

این پایگاه اینترنتی رژیم صهیونیستی نوشته است : برغم نگرانی های قدرت های جهان مبنی بر اینکه تهران در حال توسعه توانمندی های هسته ای خود است این دیپلمات ها می گویند نه تنها شواهدی مبنی بر ساخت بمب هسته ای توسط ایران وجود ندارد، بلکه کلیه فعالیت های ایران قانونی است و این غرب بوده است که استراتژی اشتباهی نسبت به ایران در پیش گرفته است.
روز پنجشنه شش دیپلمات سرشناس اروپایی که پیشتر به عنوان سفرای کشورشان در ایران ماموریت داشتند با انتشار یادداشتی که بیشتر شبیه یک نامه سرگشاده خطاب به اتحادیه اروپا، آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت تلقی می شود، به دفاع از حق ایران در توسعه فناوری صلح آمیز هسته ای و غنی سازی اورانیوم در خاک خود تصریح کردند.
وای نت در ادامه، اظهارات این شش سفیر را که در روزنامه های لوموند فرانسه و لس آنجلس تایمز آمریکا تقریبا به صورت همزمان منتشر شد و بلافاصله بعد از آن روزنامه گاردین انگلیس نیز آن را منتشر کرد، گیج کننده خوانده است.
وای نت در ادامه به بهانه نقد اظهارات این شش سفیر اروپایی که در آن صریحا اشاره کرده اند ایران هیچ یک از قوانین بین المللی را نقض نکرده و این استراتژی اشتباه غرب بوده است که سبب پدید آمدن نزاع میان تهران و اروپا شده، نوشته است: این درحالی است که جامعه جهانی به شدت نگران فعالیت های هسته ای ایران است و براین اعتقاد است که این کشور نتوانسته است مطالبات سازمان ملل را براورده کند.
این پایگاه اینترنتی اسرائیلی در ادامه تنها بخش هایی از این مقاله سفرای سابق را منتشر کرده که آنها نسبت به پاسخگو نبودن ایران درباره برخی از سوالات آژانس تاکید کرده اند و هیچ اشاره به ای به تصریح آنها مبنی بر ذی حق بودن ایران در برنامه هسته ای خود و اینکه جامعه جهانی و از جمله اتحادیه اروپا و آمریکا به طور غیر قانونی دست به اعمال تحریم نسبت به ایران زده اند نکرده است.

نویسندگان مقاله چه کسانی بودند؟
این مقاله که در برخی از رونامه های اروپا و آمریکا منتشر شده، امضای دیپلمات های سرشناسی چون "ریچارد دالتون» سفیر پیشین انگلیس ، «استین کریستینسن» سفیر پیشین سوئد، «پائول مالتزان»، سفیر اسبق آلمان، «گیلیوم متن» سفیر پیشین بلژیک، «فرانسیس نیکولاد» سفیر پیشین فرانسه و «روبرتو توسکانو» سفیر اسبق ایتالیا در ایران را به همراه دارد.
این سفرای اسبق اروپایی در ایران نوشته اند: بر پایه موازین حقوق بین الملل، مواضع اتحادیه اروپا و آمریکا در قبال برنامه هسته ای ایران، وجاهت قانونی را که این کشورها به آن اعتقاد دارند، ندارد، به ویژه که این کشورها با استناد به مقوله خطر تهدید صلح از سوی ایران، تحریم های اجبارآمیزی علیه این کشور وضع کرده اند.

آنها ادامه داده اند که آیا می توان گفت که غنی سازی اورانیوم توسط ایران تهدید آمیز است؟ در واقع هیچ ماده ای در حقوق بین الملل و حتی قانون منع گسترش سلاح های هسته ای وجود ندارد که ایران را از غنی سازی اورانیوم منع کرده باشد، این در حالی است که کشورهای دیگری هم در دنیا هستند که اورانیوم غنی می کنند؛ اما هیچ کس آنان را تهدیدی برای صلح جهانی نمی داند.

سفرای اسبق این شش کشور اروپایی در ایران در بخشی دیگر از این یادداشت آورده اند: این حقیقتی است که فعالیت های هسته ای ایران توسط آژانس انرژی اتمی در حال نظارت است و تاکنون اطلاعاتی جدی درباره انحراف برنامه هسته ای ایران نیز توسط این بازرسان منتشر نشده است.

بایکوت خبری
نکته جالب درباره انتشار این نامه که در نوع خود به دلیل داشتن امضای شش دیپلمات سرشناس اروپایی در پای خود از اهمیت زیادی باید برخوردار می شد، این است که چندان بازتابی در رسانه های غربی نداشت. این موضوع کاملا نشان دهنده یکجانبه گرایی در سیاست خارجه کشورهای غربی و خصوصا آمریکا نسبت به برنامه هسته ای ایران است.
این نادیده انگاری بزرگ در رسانه های غربی درحالی است که این یادداشت تمام و کمال در حمایت از ایران نبوده و در بخش هایی از آن ادعاهای همیشگی کشورهای غربی مبنی بر اینکه ایران باید به برخی از نگرانی های جامعه جهانی درباره برخی از مسائل از جمله انجام آزمایش هایی برای دست یابی به فناوری ساخت بمب اتمی را پاسخ دهد، تکرار شده است.
در مجموع اما می توان گفت این اولین باری است که شش دیپلمات بلندپایه کشورهای اروپایی در چنین فضای پرتنشی علیه ایران دست به چنین اقدامی زده و سعی کرده اند فضای متعادلی درباره بحران هسته ای ایران ایجاد کنند اما گویی با یک بایکوت خبری کامل مواجه شده اند.
با این همه به نظر می رسد که در داخل ایران نیز هنوز تحلیل و بررسی دقیقی از این اقدام به عمل نیامده است و باید دید این یادداشت با چه انگیزه ای از سوی این دیپلمات ها منتشر شده و آیا حقیقتا در راستای حمایت از منافع ایران بوده یا هدف دیگری را دنبال می کند.
4949

کد خبر 156464

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام FR ۰۵:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱
    0 0
    با سلام به این تحلیل گرتان بفرمایید روزنامه لوموند این مطلب را منتشر کرد. بدون اطلاع درست شانتاژ نکند و اگر سطری می نویسد و پول میگیرد چیز دیگری بنویسد تا خبرهایش بیشتر شوند.
  • بدون نام IR ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱
    0 0
    دروغ نگو دروغگو
  • جابر کیخسروی IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۱
    0 0
    سلام به قول فرمایش رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره) هر گاه دیدید دشمن از شما تعریف و طرفداری میکند بدانید یک جای کار شما خطا است (آنها از این بابت خوشحال هستند). از طرفی غرب برای شروع یک بازی جدید آماده میشود که اینها پیش قراولان آن بازی هستند، با خدا باشید که اسرارشان فاش میشود جابرکیخسروی