بیش از نیمی از جمعیت آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به طور کامل واکسینه شده اند در حالیکه رقم واکسیناسیون مردم در آفریقا کمتر از ۲ درصد است؛ این بی عدالتی و نابرابری واکسن از دیدگاه «تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، به منزله سرافکندگی برای تمام بشریت است.
شکاف بزرگی که در زمینه واکسیناسیون ضد کرونا میان کشورهای فقیر و ثروتمند وجود دارد، به تلاش های ضد اپیدمی جهان آسیب می زند آن هم با توجه به اینکه عامل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ همچنان در سراسر جهان در حال گسترش و به سرعت در حال جهش پیدا کردن است.
در چنین شرایطی، چین در رویکردی متناقض با کشورهای توسعه یافته ای که نسبت به اشتراک واکسن های ضد کرونای خود با دیگر بخش های دنیا اکراه دارند و حتی در حال احتکار دوزهای واکسن کرونا هستند آن هم با وجود نیاز مبرم جهان در حال توسعه به این واکسن ها که حاصل ملی گرایی واکسن و یا کوته بینی های سیاسی است، تمام تلاش خود را برای کمک ضد کرونایی به کشورهای در حال توسعه به کار گرفته و واکسن های تولیدی خود را در اختیار این کشورها قرار داده و یا به آنها کمک کرده است تا خودشان آنتی ژن و مواد تولید کننده پادتن نجات بخش علیه کرونا را تولید کنند.
چین در تازه ترین اقدام خود، مواد اولیه لازم برای تولید واکسن سینوفارم خود را به بلگراد فرستاده و به این ترتیب، صربستان به اولین کشور اروپایی با قابلیت تولید واکسن ضد کرونای چینی تبدیل شده است.
چین تاکنون اقدام به تامین بیش از ۹۹۰ میلیون دوز واکسن برای دیگر کشورها کرده است که این میزان دوز واکسن، بالاترین رقم در جهان محسوب می شود؛ این کشور ۱۰۵ کشور و چهار سازمان بین المللی را به وسیله واکسن های کرونای خود تامین کرده و یا در حال تامین واکسن برای آنهاست و صادرات واکسن به بیش از ۶۰ کشور را در دست اجرا دارد؛ چین همچنین تجهیزات جلوگیری از اپیدمی کرونا را در اختیار ۱۵۰ کشور و ۱۳ سازمان بین المللی قرار داده و اقدام به اعزام ۳۷ تیم پزشکی به ۳۴ کشور جهان کرده است.
این رویکرد چین نمادی از طرز تفکر این کشور نسبت به ایجاد جامعه ای با آینده مشترک برای بشریت است چرا که پکن به خوبی می داند که تا زمانی که همه ایمن نباشند، هیچ کشوری امن نخواهد بود و آنچه در مسیر تحقق بخشدن به هدف تعریف شده از سوی سازمان جهانی بهداشت مبنی بر واکسیناسیون ۱۰ درصدی جمعیت آسیب پذیر کشورها تا پایان سپتامبر از نظر اخلاقی ضرورت دارد، کمک رسانی است.
چین با تزریق بیش از ۲.۱ میلیارد دوز واکسن میان جمعیت خود و مهار اساسی سرعت شیوع داخلی کرونا، در حال تبدیل شدن به یک الگوی مناسب از مراقبت از شهروندان خود و در عین حال کمک به دیگران است؛ در این بین کشورهای ثروتمند باید از چین درس بگیرند.
۳۱۱۳۱۱
نظر شما