به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از وزارت نغت، جواد اوجی ، در نخستین حضور خود در نشست اوپک پلاس (در جریان بیستمین نشست وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت موسوم به ائتلاف اوپک پلاس) اظهار داشت: برایم سبب خوشوقتی و افتخار است که بهعنوان وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار در جمع شما حاضر میشوم.
وی با قدردانی از پیامهای تبریک رئیس و نایبرئیس نشست وزارتی اوپک و غیراوپک، رئیس کنفرانس اوپک و دبیرکل اوپک، یادآور شد: آنچه که تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک را از ابتدای سال ۲۰۱۷ تاکنون در کنار هم قرار داده است، تلاش برای برقراری و حفظ ثبات در بازار جهانی نفت از طریق همکاری بوده است.
وزیر نفت با بیان اینکه ایران بهعنوان یکی از اعضای مؤسس اوپک و یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت جهان، با وجود فشارهای ناشی از تحریمهای ظالمانه، همواره از اصل همکاری زیر چتر اوپک و بیانیه همکاری اوپک و غیراوپک حمایت کرده و به اصول و اهداف این همکاری پایبند بوده است، تصریح کرد: ما بر این اعتقاد هستیم که حفظ و تداوم دستاوردهای بیانیه همکاری بر اساس شرایط حاکم بر بازار جهانی نفت به سود هر دو گروه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و اقتصاد جهان خواهد بود.
تلاش اوپک پلاس برای مقابله با بیثباتی در بازار نفت
اوجی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته، در نتیجه شیوع کرونا در جهان، اقتصاد جهانی و به تبع آن بازار نفت متحمل آسیبهای قابل توجهی شده است که بخشی از آنها همچنان با ما همراه است، افزود: با وجود همه دشواریهای دو سال گذشته، اوپک و متحدان غیراوپک حاضر در بیانیه همکاری با وجود برخی فراز و نشیبها توانستهاند همچنان به اصول و اهداف مشترک خود پایبند باشند و به حرکت مشترک در مقابله با چالشها و بیثباتیهای موجود در بازار جهانی نفت ادامه دهند.
وی با تأکید بر اینکه از نظر جمهوری اسلامی ایران، ثبات و پایداری امنیت انرژی در جهان مستلزم رویکردی غیرسیاسی به بازار نفت است، گفت: از این طریق میتوان تعادلی ظریف در منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان ایجاد و همزمان، به اهداف ذکرشده در اساسنامه اوپک و در بیانیه همکاری اوپک و غیراوپک رسید.
آمادگی ایران برای بازگشت به بازار نفت با لغو تحریم
وزیر نفت با بیان اینکه ایران آمادگی دارد که به محض برطرف شدن تحریمهای یکجانبه و ظالمانه دولت آمریکا، با افزایش تولید نفت به بالاترین سطح ممکن، در جهت جبران خسارتهای فراوان صورت گرفته در اثر تحریمهای یکجانبه آمریکا حرکت کند، تصریح کرد: تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران سبب شد از آوریل ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱، ایران از تولید یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون بشکه نفت خود (براساس آمار منابع ثانویه) محروم شود که منجر به وارد آمدن بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار خسارت در زمانی شد که نیازمند تأمین ضروریات کشور از جمله برای مقابله با شیوع کرونا بودهایم.
اوجی اظهار داشت: اعمال تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه از سوی آمریکا بر دو عضو مؤسس اوپک، در تعارض با اصول و مقررات حقوق بینالملل و حقوق بینالملل انساندوستانه است.
تداوم همکاری سازنده با اوپک در دولت سیزدهم
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در دوره دولت آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری همانند گذشته به همکاری سازنده و حمایت موثر خود از اوپک و توافق بیانیه همکاری برای حفاظت از منافع جمعی کشورهای عضو ادامه خواهد داد، گفت: من از هرگونه همکاری جمعی یا دوجانبه با کشورهای تولیدکننده نفت اوپک و غیراوپک به گرمی استقبال میکنم.
اوجی گفت: به عنوان وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران، همه تلاش خود را برای حفاظت از منافع تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک به کار خواهم بست و اطمینان دارم که با ارتقای همکاری و همبستگی میان ما، ضمن رویارویی با چالشهای تغییرات اقلیمی، آیندهای روشن در پیشروی کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان غیراوپک قرار خواهد داشت.
٢٢٣٢٢٣
نظر شما