به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اراک، دکتر «بهزاد خوانسارینژاد»، افزود: جهشهای این ویروس در ژن S موجب شده که راه فراری برای آن از پاسخهای آنتیبادی ایجاد شده توسط واکسن از باقی واریانتها ایجاد شود وبههمین دلیل درصدی از افراد واکسینه شده نیز درگیر با مخاطرات بالینی آن میشوند اما، واکسن توانسته است شدت بیماری و میزان مرگ و میر ناشی از سویه دلتا را کاهش دهد.
وی اظهار داشت: آنزیمهایی که کار تکثیر ویروس ها را برعهده دارند بهدلیل دقت کم، باعث ایجاد جهش میشوند که این جهشها در اکثریت مواقع به ضرر ویروس بوده و حذف می شوند، اما، گاهی اوقات عکس این موضوع صادق است و باید ویروس جهش یافته را با فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک و واکسیناسیون محدود کرد و هر چه به ویروس فرصت بیشتری برای تکثیر داده شود، احتمال جهش آن بیشتر است.
دکتر خوانسارینژاد خاطرنشان کرد: شاخص ct بهصورت غیرمستقیم با تعداد ویروس مرتبط است و هر چه عدد این شاخص کمتر باشد فراوانی ویروس را شان میدهد بهطوریکه با افزایش سهتایی آن، ویروس ۱۰برابر کمتر میشود اما، این شاخص شدت بیماری را تعیین نمیکند و آسیب ریه مشخصه شدت این بیماری است.
وی،ضمن اشاره به اینکه عدد شاخص CTدر زمان مراجعه به آزمایشگاه بستگی دارد، گفت: قاعده عفونتزایی ویروس بهگونهای است که وقتی ابتدا وارد بدن میشود ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت نتیجه PCR مثبت شده و در ارزیابی اولیه عدد CT بالا است و ویروس کم است اما، در بازه زمانی محدودی این عدد بهصورت انفجاری پایین آمده و تعداد ویروس زیاد میشود.
این ویروسشناس ضمن اشاره به اینکه بدن در شرایط مختلف محیطی پاسخهای متفاوتی میدهد، گفت: تمامی افراد بر اساس ژنتیک و برخی ریسک فاکتورهای ژنتیکی و محیطی به ویروس کرونا مبتلا میشوند از این رو برخی از آنان مستعدتر هستند.
دکتر خوانساری نژاد دلیل ایجاد موج پنجم کرونا را جهش جدید ویروس کرونا و انتشار سریع آن و کاهش مقاوت و تابآوری مردم در برابر رعایت شیوهنامههای بهداشتی دانست.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.
۴۷۲۳۱
نظر شما