بازار مرغ پس از آرامش نسبتا کوتاه در هفتههای اخیر بار دیگر شاهد روند صعودی آرام اما، بدون توقف قیمت است.
قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ برای مصرف کننده ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است اما، در کمتر مرکز عرضهی این قیمت دیده میشود. محلهای عرضهی که مرغ را با قیمت مصوب و با عنوان "مرغ دولتی" در سطح شهرها به فروش میرساند، اندک و همیشه شلوغ هستند.
به گفته کارشناسان هر چند همچنان مشکل تامین نیاز نهادههای دامی با قیمت دولتی برای مرغداران پا برجاست اما، دلایل اصلی روند صعودی قیمت مرغ در هفتههای اخیر بیش از همه مربوط به گرما و مشکلات حل نشده شبکه توزیع میشود.
محمدعلی کمالیسروستانی، مشاور عالی هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور درباره تشریح وضعیت بازار مرغ و دلایل نوسان قیمت آن در هفتههای اخیر، اظهار کرد: آمار نشان میدهد در اواخر اردیبهشت و خردادماه ۱۱۳ تا ۱۱۴ میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداریها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: با این حجم جوجه ریزی انتظار میرفت ۱۰۰ هزار تن مرغ در ماهجاری تولید و به بازار عرضه شود، اما واقعیت بازار نشان از کاهش حجم عرضه دارد.
کمالیسروستانی معتقد است؛ دو دلیل عمده میتوان برای کاهش حجم عرضه مرغ به رغم جوجه ریزی مناسب در نظر گرفت که یکی گرما و دیگری مشکل حل نشده شبکه توزیع است.
وی یادآور شد: ما هر ساله با آغاز فصل گرما شاهد کاهش عرضه مرغ هستیم و حجم ورودی به بازار آن کاهش پیدا میکند.
کمالیسروستانی افزود: ضریب تبدیل خوراک به گوشت در مرغ به واسطه حساسیتی که به گرما دارد با بالا رفتن دمای هوا کاهش مییابد، به عبارت دیگر در گرما وزن گیری مرغ در برابر خوراک مصرفی کمتر میشود.
وی با بیان اینکه امسال گرما زودتر و شدتر از سالهای گذشته به سراغ کشور ما آمد، اظهار کرد: گرمای زود هنگام و شدید بر میزان تولید گوشت به ازای هر قطعه مرغ موثر بود و میزان آن را نسبت به سالهای گذشته کمتر کرده است.
به گفته کمالیسروستانی؛ گرمای کم سابقه سالجاری علاوه بر کاهش وزن گیری مرغهای اتفاق ناخوشانید دیگری را رقم زد که نتیجه آن افزایش تلفات در مرغداریها بوده است.
کمالیسروستانی این اتفاق ناخوشایند را قطعی برق عنوان کرد که موجب بالا رفتن تلفات مرغها در واحدهای مرغداری شده است.
وی درباره مشکلات شبکه توزیع افزود: این مشکل که تاثیر مهمی در نوسانات قیمت مرغ در بازار دارد، همچنان حل نشده باقی مانده است.
کمالیسروستانی تصریح کرد: مرغ از مرغدار با قیمت مصوب تحویل گرفته میشود اما، بخش عمده آن با قیمت مصوب توزیع نمیشود.
مشاور عالی هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور با تاکید بر اینکه مشکل توزیع بعد از تحویل مرغ به کشتارگاهها آغاز میشود، گفت: وزارت صمت به دنبال راهکارهای جدید برای حل این مشکل است، امیدواریم برای کاهش نگرانی تولیدکننده و مردم زودتر این راهکارها را اعلام و اجرایی کند.
۲۲۳۲۲۵
نظر شما