ژیمناستیک ایران در مسیر پیشرفت خود که از ۴ سال گذشته آغاز شده توانست این بار در جام جهانی قطر تاریخسازی کند. به این خاطر که این رقابتها، رقابتهای کسب سهمیه هم محسوب میشد سطح فنی بسیار بالایی داشت و این موضوع را میتوان در نمرات نفرات برتر و قهرمانان وسیلههای مختلف دید.
تیم ملی ژیمناستیک هنری ایران متشکل از سعیدرضا کیخا، مهدی احمدکهنی، محمدرضا خسرونژاد و مهدی الفتی به جام جهانی قطر اعزام شد و این درحالیست که سعیدرضا کیخا همچنان شانس کسب سهمیه داشت. او با نمره ۱۴.۶۶۶ در مرحله مقدماتی سوم شد و به فینال رفت؛ اما اوج کار کیخا در فینال بود که موفق شد امتیاز بسیار خوب ۱۵.۲۰۰ را کسب کند؛ اما بدشانسی بزرگ کیخا این بود که اگر نمره او تنها یک دهم بیشتر بود سهمیه المپیکش قطعی میشد؛ با این حال کیخا به مدال طلای باارزش جام جهانی قطر دست پیدا کرد؛ این مدال از آن جهت ارزش زیادی دارد که دومین مدال طلای تاریخ ژیمناستیک ایران در جامهای جهانی است. ضمن اینکه قرار است ظرف چند رور آینده تکلیف سهمیه او مشخص شود.
مهدی احمد کهنی، دیگر ملیپوش ژیمناستیک ایران با وجود سن و سال کمی که دارد در دو سه سال گذشته عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده است. او در رقابتهای جهانی بالاترین نمره تاریخ ژیمناستیک ایران را کسب کرد و در جام جهانی ملبورن هم موفق شد شگفتیساز شود و به مدال نقره این رقابتها دست پیدا کند. کهنی در جام جهانی قطر هم یک بار دیگر تاریخسازی کرد و توانست صاحب مدال برنز شود. او در شرایطی به مدال برنز رسید که نفرات اول و دوم وسیله دارحلقه ستارههای ژیمناستیک دنیا هستند و سابقه کسب مدال المپیک را دارند.
در پرش خرک مهدی الفتی به اجرای برنامه پرداخت و در حالی که کمتر کسی شانسی برای صعود او به فینال متصور بود، اما این ژیمناست توانست شگفتیساز شود و به فینال این وسیله راه پیدا کند. الفتی در فینال هم اگر بدشانس نبود میتوانست روی سکو برود؛ اما در نهایت در جایگاه ششم قرار گرفت.
مهدی خسرونژاد هم دیگر ژیمناست کشورمان بود که قرار بود در جام جهانی قطر در وسیلههای دارحلقه و پارالل شرکت کند؛ اما یک روز پیش از آغاز رقابتها دچار مصدومیت شد. با توجه به آمادگی بالای این ژیمناستیک، در صورتی که دچار مصدومیت نمیشد او هم میتوانست راهی فینال شود.
۳ نفر از ژیمناست اعزامی به جام جهانی قطر فینالیست شدند و این موضوع نشاندهنده مسیر درستی است که فدراسیون ژیمناستیک در پیش گرفته و وقتی درخشش ژیمناستها در چند رویداد معتبر تکرار میشود به این معناست که در این مسیر یک مدیریت کارآمد قرار گرفته و با وجود همه مشکلات توانسته ژیمناستیک ایران را به سطحی برساند که برای کشورمان مدالآوری کند. ضمن اینکه همه این موفقیتها با مربیان ایرانی به دست آمده است که این موضوع باعث شده تواناییهای آنها یک بار دیگر اثبات شود.
فراموش نشود به جز کیخا، میانگین سنی سایر ژیمناستها حدود ۲۰ سال است و این یعنی اینکه ژیمناستیک ایران بر خلاف گذشته متکی به یک ژیمناست نیست و تغییر نسل بزرگی در تیم ملی صورت گرفته است. این انتظار وجود دارد که از ژیمناستیک ایران حمایتهای بیشتری صورت بگیرد تا بتواند به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کند.
۲۵۶ ۲۵۱
نظر شما