...سپس نور دخترم را شکافت و آسمان‌ها و زمین را از آن خلق کرد، بنابراین، آسمان‌ها و زمین از نور دخترم فاطمه مى‏باشد و نور دخترم فاطمه از نور خداوند است و دخترم فاطمه از آسمان‌ها و زمین بر‌تر است.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «فاطمه زهرا شادمانی دل پیامبر» و یا «فاطمه الزهرا بهجت قلب المصطفی» یکی از آثار برجسته مرتبط با زندگانی دختر رسول اعظم(ص) است. این کتاب به اعتقاد صاحبنظران جزء کتابهای دست اول درباره حضرت زهرا (س) است که زوایای پنهان زندگی ایشان را مورد بررسی قرار داده است. کتاب تالیف حجت الاسلام احمد رحمانی همدانی است که توسط دکتر سید حسن افتخارزاده سبزواری ترجمه و از سوی نشر بدر منتشر و چندین بار تجدید چاپ شده است.

این اثر از مفصل‏‌ترین کتاب‏های موجود در زمینه زندگی، فعالیت‏‌ها، فضایل و مناقب حضرت فاطمه زهرا (س) است که مجموعه مباحث آن در طی ۴۱ فصل و ۹۴۲ صفحه تدوین و منتشر شده است. شخصیّت حضرت زهرا علیها سلام در کلمات پژوهشگران؛ «مناقب و فضایل حضرت زهرا علیها سلام در آثار شیعه و سنی»؛ «مقام و منزلت و کرامت‏های حضرت فاطمه علیها سلام»؛ «فضیلت مادر زهرا علیها سلام»؛ «وقایع ولادت و نامه‏‌ها و القاب آن‏حضرت»؛ «اذکار و دعاهای حضرت صدیقه کبری علیها سلام»؛ «مکارم اخلاق، سخنان و اشعار حضرت زهرا علیها سلام»؛ «یاری علی علیه‏السلام و دفاع از حریم امامت»؛ «مدارک و متن و ترجمه خطبه فدک»؛ «هجرت، ازدواج و اخلاق حضرت زهرا علیها سلام»؛ «مظلومیّت، مدّت زندگی، علّت و کیفیّت شهادت؛ زیارت و منزلت زهرا علیها سلام در روز قیامت» و «معرفی فرزندان زهرا علیها سلام و کنیز او» از عناوین این کتاب هستند.

در این کتاب سخنانی از ۱۳ محقق برجسته پیرامون عظمت حضرت زهرا (سلام الله علیها) ذکر شده است؛ هم چنین فضایل مشترک میان حضرت زهرا (سلام الله علیها) با سایر ائمه با استفاده از احادیث آمده است.

در فصل هشتم درباره فضیلت حضرت خدیجه مادر حضرت زهرا (سلام الله علیها) و کرامت ایشان می‌خوانیم: «حضرت زهرا (سلام الله علیها) هنگامی که در شکم مادرش بود، همواره با مادرش سخن می‌گفته و موجب انس حضرت خدیجه (علیها سلام) می‌گشته ولی حضرت خدیجه این مسئله را نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) ابراز نمی‌داشته تا اینکه پیامبر روزی به طور اتفاقی نزد حضرت خدیجه (علیها سلام) می‌آید و مشاهده می‌کند که حضرت خدیجه در حالی که هیچکس نزدش حضور ندارد سخن می‌گوید؛ هنگامی که پیامبر می‌پرسد که با چه کسی سخن می‌گویی و حضرت خدیجه می‌فرماید: با جنینی که در شکمم می‌باشد سخن می‌گویم، پیامبر به حضرت خدیجه بشارت می‌دهند که ۱۱ وصی از اوصیائش از فرزندان و ذریه این جنین خواهند بود.»

در این کتاب پیرامون اخلاص عبادت حضرت، تسبیحات و نماز حضرت زهرا (سلام الله علیها)، احادیث و کلمات حضرت که از طریق سنی و شیعه رسیده است مطالبی آمده است. در ادامه مباحثی درباره مذمت بخل و مدح سخاوتمندی و بیان ویژگی بد‌ترین مردم است اسلام و خشمگین شدن حضرت با شیخین و بیان ویژگی بهترین مردم از امت اسلام و علت قیام نکردن امیرالمومنین (علیه السلام) به اخذ حقش پس از رسول مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله)، حدیثی که نص در امامت امیرالمومنین (علیه السلام) دارد. و حدیث لوح و حدیث کساء ذکر شده است. همچنین درباره صفات شیعه و حدیث پیامبر (صلی الله علیه و آله) راجع به زنان اهل جهنم و علت عذاب شدن، سخن حضرت فاطمه (سلام الله علیها) هنگام رحلت پدرش (صلی الله علیه و آله)، احتجاج حضرت فاطمه (سلام الله علیها) با خلیفه دوم... اشعار منسوب به حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نیز مطالبی آمده است.

هجرت حضرت زهرا (سلام الله علیها) (از مکه به مدینه) و ازدواج حضرت زهرا (سلام الله علیها) که به امر پروردگار انجام شده است، و مظلومیت حضرت زهرا (سلام الله علیها) از دیگر موضوعات این کتاب است که پرحجم‌ترین فصل کتاب به آن پرداخته است. در فصل پایانی حدود ۲۶۰ کتاب پیرامون شخصیت عظیم حضرت فاطمه (سلام الله علیها) که به زبان‌های فارسی یا عربی نوشته شده‌اند، معرفی شده است.

در بخشی از این کتاب با عنوان «آغاز آفرینش فاطمه علیها سلام» می‌خوانیم: «رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم فرمود: همانا خداوند مرا آفرید و على و فاطمه و حسن و حسین را خلق کرد پیش از آنکه آدم را بیافریند، در آن هنگام که نه آسمانى بنا شده بود و نه زمین پهناورى وجود داشت، نه تاریکى بود و نه نور، نه خورشید بود و نه ماه، نه بهشت بود و نه دوزخ.

عبّاس گفت: یا رسول اللّه! آغاز آفرینش شما چگونه بود؟ فرمود: اى عمو! هنگامى که خداوند اراده کرد ما را بیافریند کلمه‏اى گفت و از آن کلمه نورى آفرید، و بعد کلمه‏اى دیگر گفت و از آن کلمه روح را خلق کرد، بعد نور را با روح به هم آمیخت و مرا و على و فاطمه و حسن و حسین را آفرید. ما او را تسبیح مى‏کردیم در آن هنگام که تسبیحى وجود نداشت، و تقدیس و تنزیه مى‏نمودیم به هنگامى که تقدیسى نبود. آن هنگام که خداوند متعال اراده کرد خلقش را ایجاد کند، نور مرا شکافت و عرش را از آن آفرید، بنابراین، عرش از نور من است و نور من از نور خداست و نور من از عرش بر‌تر است. بعد نور برادرم على را شکافت و ملائکه را از آن آفرید، پس ملائکه از نور على مى‏باشند و نور على از نور خداوند است و على از ملائکه بر‌تر است. سپس نور دخترم را شکافت و آسمان‌ها و زمین را از آن خلق کرد، بنابراین، آسمان‌ها و زمین از نور دخترم فاطمه مى‏باشد و نور دخترم فاطمه از نور خداوند است و دخترم فاطمه از آسمان‌ها و زمین بر‌تر است. بعد نور فرزندم حسن را شکافت و از نور او خورشید و ماه را آفرید، پس خورشید و ماه از نور فرزندم حسن مى‏باشد و نور حسن از نور خداست و حسن از خورشید و ماه بر‌تر است. بعد نور فرزندم حسین را شکافت و از نور او بهشت و حور العین را خلق کرد، بنابراین، بهشت و حور العین از نور فرزندم حسین مى‏باشند و نور فرزندم حسین از نور خداوند است و فرزندم حسین از بهشت و حور العین بر‌تر است.»

۲۹۱/۶۰

کد خبر 152887

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دوست IR ۰۴:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۳
    0 1
    اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و سر المستودع فیها به عدد ما احاته بهی علمک